Reklama

Reklama

Temné nebe

(seriál)
  • USA Dark Skies
všetky plagáty
Dobrodružný / Mysteriózny / Sci-Fi
USA, (1996–1997), 20 h (Minutáž: 60–120 min)

Hrajú:

Eric Close, J. T. Walsh, Lackos, Megan Ward, Conor O'Farrell, Jeri Ryan, Jack Conley, Tim Kelleher, Silas Weir Mitchell, Gina Philips, Pasha D. Lychnikoff (viac)
(ďalšie profesie)

Epizódy(19)

Obsahy(1)

Zatím nás pouze sledovali z hlubin vesmíru, teď přicházejí mezi nás! Mimozemšťané vstupují do lidských těl a ovládají mysl hostitelů. Pilotní snímek ke sci-fi seriálu Temné nebe začíná v roce 1961 ve Washingtonu, kam přijíždí John Loengard, aby zde zaujal místo asistenta vlivného kongresmana. Brzy dostává první vážný úkol: má prověřit efektivitu armádního projektu s krycím jménem Modrá kniha, který zkoumá výskyt létajících talířů. V plnění úkolu mu však někdo neustále brání a John dochází k závěru, že zlí mimozemšťané jsou už tady. (šubelinka)

(viac)

Recenzie používateľa majo25 k tomuto seriálu (18)

The Awakening (1996) (E01) 

Vydarený úvod seriálu, ktorý dokáže navnadiť. Už v pilote - v ktorom nechýba jak akcia, tak dobré efekty - sa toho deje relatívne dosť. ()

Mercury Rising (1996) (E03) 

Osamotená epizódna zápletka, v ktorej závere si ešte hlavní aktéri na úteku pomáhajú s ľudmi s Majesticu. ()

Dark Days Night (1996) (E04) 

Koncert Beatles? Jupíí...teda aspoň pre vtedajšie násťročných. Z dnešného pohľadu to iba podtrháva, o akom starom období seriál pojednáva. Opäť skôr epizódna zápletka. Infikovaný jednookáč je však príjemný bonbónik. ()

Dreamland (1996) (E05) 

Začiatok v štýle Kasína, ale viac ma bavil záver, s náklaďákmi v kameňolome. ()

Inhuman Nature (1996) (E06) 

Drsná epizóda o pitvaní kráv s jedným malým a živým prekvapením. ()

Ancient Future (1996) (E07) 

Veľmi zaujímavý mix indiánskeho mýtu, kresťanského zázraku, mimozemskej lode a jasnovidectva, z ktorého sa na na povrch vyplavajú mnohé otázniky. Takto zobrať starému indiánovi a jeho kmeňu 2-tisícročnú vieru? ()

Hostile Convergence (1996) (E08) 

Opäť zaujímavá téma pristátia "mimozemskej" lode, ktorá sa mení na konšpiráciu. Vedľajšia linka infiltrácie človeka z Majestiku a chvíľkové odlúčenie ústrednej dvojice je slabšia. ()

We Shall Overcome (1996) (E09) 

Zaujímavý mix pátrania po mimozemšťanoch a žlčkovitého rasizmu prítomného na juhozápade USA v 60. rokoch. ()

The Last Wave (1996) (E10) 

Separátne epizóda z prostredia pláže a oceánu, v ktorom sa prichádza na epizódne spiknutie. Nič extra pre celkový seriál, ale záver je pekne akčný. ()

The Enemy Within (1997) (E11) 

Nepriateľ vo vlastných radoch so zaujímavým vyústením, podrobnosťami o infiltrácii i reálne vykresleným nebezpečenstvom, ktoré sa môže vyvaliť na hlavné postavy. Plus troška tej psychológie. ()

The Warren Omission (1997) (E12) 

Väčšinu epizódy tvoria flešbeky z minulých epizód, vyšetrovanie ničím veľmi nezaujme a hláškujúca vyhrážateľka z Majesticu, ktorá odrovná dvoch chlapov (!), je na 60. roky úsmevne nevieryhodná. ()

White Rabbit (1997) (E13) 

Mix emzákov a vojny vo Vietname nebola práve najšťastnejšia voľba. Zlým krokom je aj pokračovanie postavy arogantnej ruskej bloncky. ()

Shades of Gray (1997) (E14) 

Príjemná hororová atmosféra. Seriál sa posúva vo svojom vývoji ďalej a Siví odhaľujú svoje zámery prvýkrát bez gangliónu. ()

Burn, Baby, Burn (1997) (E15) 

Mix emzáckeho únosu a černošských nepokojov je celkom zaujímavá kombinácia. ()

Both Sides Now (1997) (E16) 

Príliš veľa snových výjavov a takmer žiadny posun v deji seriálu. Ešte aj tie protesty proti vojne vo Vietname len zbytočne naťahujú ústrednú zápletku seriálu. A dívať sa na to, ako vás bije vaša žena, a vy len fňukáte na zemi a nič neurobíte - to je agent pre Magestic ako hrom. ()

To Prey in Darkness (1997) (E17) 

Zápletka nič extra, ale na druhej strane, dobre poukázaná nekompromisnosť jednania jednak emzákov, jednak Majesticu. ()

Strangers in the Night (1997) (E18) 

To by nebol akčný alebo špionážny seriál, aby sa aspoň raz neodohrával na území Ruska. Ruský ekvivalent Majesticu - Aura Z skrýva rôzne tajomstvá, najzaujímavejšie je to, kto všetko sú votrelci. Trochu to pripomínalo seriál Hviezdná brána, kde tiež mali Rusi svoj projekt a tiež panovala vzájomná nedôvera okorenená o votrelcov. Dobrá atmosféra. ()

Bloodlines (1997) (E19) 

Záver seriálu je v znamení otvoreného konca. Infiltrácia na mimozemskú loď je ale určite zaujímavá zápletka. ()

Reklama

Reklama