Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Sibiřský husky Togo je hlavním hrdinou příběhu z roku 1925 o záchraně aljašského města Nome od epidemie záškrtu. Pro sérum běželo štafetu 19 týmů průměrně 50 km, ale musher Leonhard Seppala (Willem Dafoe) s Togem, který táhnul spřežení, 425 km. V roce 2011 jmenoval Time Magazine Toga nejstatečnějším zvířetem všech dob. (Earl)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (126)

silentname 

všetky recenzie používateľa

Disney si odo mňa v roku 2019 užili obrovskú dávku kritiky a bohužiaľ aj veľmi zaslúženej. A začínal som mať pocit, že sa úplne stratili a neprinesú ani jeden film, ktorý by ma nejako výrazne oslovil s výnimkou "Avengers: Endgame". Čo sa ostatného týka, tak mali tam veci, ktoré sa mi páčili, no neohromili a potom boli filmy, ktoré vyslovene sklamali. O to väčšie prekvapenie je pre mňa, že "Togo" hodnotím ako skutočne silný Disney film roku 2019, ktorý absolútne ušiel môjmu radaru a mrzí ma to. Pretože skutočne som mal pocit, že tu investovali zo svojej kreativity absolútne maximum. V prvom rade jtu Willem Dafoe. Opäť v zaujímavej role, ktorú som mu uveril všetkými desiatimi. Rozpráva to zaujímavý príbeh, ktorý som chcel vidieť do konca a okrem toho ten pes, ktorý hrá Toga je vynikajúci. Páčia sa mi aj časti v minulosti ako bojuje o svoje miesto, ako kreatívne dokáže utekať, a ako prejavuje svoje líderské schopnosti. Sú to vtipné momentky, ktoré ma skutočne pobavili. No potom keď prejdeme do tých dramatickejších časti, tak tie sú rovnako skvelé a intenzívne. Napriek tomu, že niektoré efekty nie sú úplne najlepšie. No to je skutočne maličkosť oproti kvalitám, ktoré film má. Skvelá atmosféra, výborné herecké výkony a všetko pôsobí maximálne úprimne. Okrem toho nepotrebujeme ani nijakým spôsobom počuť myšlienky Toga, aby sme vedeli čo sa v ňom odohráva a o čo mu ide. Stačia nám jeho reakcie, činy a pohľad do očí. A neviem ako to urobili. Každopádne v mojich očiach ide o skvelý film, ktorý odporúčam všetkým fanúšikom Disney aj psov. Čeknite si to. Hodnotenie: A ()

Jaro.Krafcik 

všetky recenzie používateľa

Ale hej, disney vie robiť ešte dobré hrané filmy. Togo je toho dôkazom. Rovnako aj gorilla Ivan ktorého som dnes pozrel. Škoda že u nás služba disney+ stále nefunguje. Mohla by to byť silná konkurencia pre netflix. Čo už, snáď sa dočkáme a budú tam kvalitné filmové kúsky. Plus mám slabosť na sibirského huskyho dosť dlho.4* ()

Reklama

petikacka 

všetky recenzie používateľa

Velice laskavý a úsměvný film o darebném huskym Togovi...Čím více ho páníček nechtěl, o to více mu dokazoval, že na to má...No a přesně jsem věděla, že to nakonec obrečím, což se taky stalo...Jinak je to milé pohlazení po duši, což je, v těchto schizofrenních časech cholery, velice potřebné...Za mě naprosto spokojených 85% ()

TheDarKnig 

všetky recenzie používateľa

Good dog :) Krásný snímek o jednom nezdolném a nezastavitelném psím hrdinovi a jeho rodině. Scenérie Aljašky jsou překrásné, CGI ucházející, závod o čas velkolepý a místy téměř neuvěřitelný. Napínavé, dramatické, s funkčně odvyprávěným příběhem a správně uzavřeným dějovým obloukem. Na konci se dostaví i slušný déšť emocí. Dafoe v roli Seppaly exceluje, ale Togo mu šlape vydatně na paty - fantastický psí herec. Titulní postava i jeho pán si tenhle filmový pomník plně zasloužili. Disney naštěstí nic nezanedbal a zvládl na základě jejich hrdinství vyprodukovat opravdu milý a hřejivý (teplotně ovšem mrazivý) dobrodružný film pro celou rodinu. Otestováno. ()

Martin741 

všetky recenzie používateľa

Takto kazdy ma miesto na tejto planete, osobne vsak psickar nie som /hlavne kvoli psej koprofagii/. Psi boli fajn, na zasnezenu nadheru mama ale National Geographic a dobrodruzna vyprava o tom dodani sera z A do B bola az prilis digitalna. Asi ako u rymejku Bodu Zlomu, tam bolo tiez kopa scen ciste CGI : 60 % ()

Galéria (17)

Zaujímavosti (11)

  • Leonhard Sepalla (Willem Dafoe) měl ve skutečnosti dceru Sigrid, která měla 8 let. Ve filmu o ní není zmínka. (ARI50)
  • V zimě 1924 až 1925 ohrožovala epidemie záškrtu město Nome. (ARI50)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bolo zmenené