Reklama

Reklama

Filmoví chuligáni z 90. rokov sú späť. Ukecaný Jay (Jason Mewes) a jeho najlepší kamarát Mlčanlivý Bob (Kevin Smith) v súčasnosti vedú starú videopožičovňu, v ktorej tajne pestujú konope. Ich nelegálny biznis však ukončí polícia a oni musia predstúpiť pred súd. Hoci sú spočiatku vďaka triku oslobodení, v dôsledku druhého obvinenia musia sa nechtiac zrieknut autorských práv na mená svojich postáv. Filmové štúdio, ktorému kedysi predali filmové práva na komiksy Bluntman a Chronic, tak môže nakrúcať ďalšie filmy bez nich. Jay a Mlčanlivý Bob sa však tak ľahko nevzdajú. Spoločne sa vydávajú z New Jersey do Los Angeles na výročné stretnutie ich fanúšikov Chronic-Con. Práve tam režisér Kevin Smith nakrúca remake ich filmu. Ak sa im podarí nakrúcanie prekaziť, získajú späť svoje mená. Cestou sa stretávajú nielen so starými kamarátmi z dávnejších čias, ale musia sa postaviť Ku Klux Klanu a čeliť mnohým bizarným ľuďom a situáciám. Napríklad Jay cestou zistí, že je otcom, ale nemôže to vlastnej dcére Milly ani len priznať... (TV JOJ)

(viac)

Videá (2)

Trailer 1

Recenzie (116)

tnp101 

všetky recenzie používateľa

Nevím, co si myslet o tom, když si "uvědomělý" tvůrce dělá srandu z moderního Hollywoodu způsobem, že prakticky natočí film ve stylu moderního Hollywoodu. Nadhled tam je, jen ten Kevin Smith... Nemyslím si, že tu geekovskou personu hraje, ale tam tkví možná ten problém. Jeho herecká/režisérská poloha v rovinnách od "tohle je největší pi*ovina" do "tohle je největší nářez" byla dost otravná a nepřirozená. To se bohužel destruktivně projevuje na většině osazenstva, které v některých scénách působí uvolněně a vtipně, ale je neustále sabotováno Kevinem Smithem v roli mlčenlivého Boba nebo sebe samotného, protože pravý génius je tady on. Přičteme k tomu divný střih bez života a závěr, kde selhává tak nějak úplně všechno a výsledkem je, že by se na to měl raději Smith vykašlat a neztrapňovat se. 50% ()

dr.horrible 

všetky recenzie používateľa

Ale jo. Zo začiatku som sa dokázal sústrediť len na Mewesov umelý chrup a Smithove prehrávanie, a asi dosť pomohlo si dokola opakovať, že aj Jay and Silent Bob Strikes Back bola sračka. Časom som to ignoroval a pri niektorých momentoch a cameách (hlavne cameách) som sa smial aj nahlas. Až najviac ma dostala ta Chasing Amy scénka. Neviem prečo už Smith nedokáže zopakovať vážny film, na tých pár minút to tam bolo. A pre mňa ten film kedysi fakt hodne znamenal; pre druhú dekádu života asi to, čo Trainspotting pre tretiu. Proste najobľúbenejší z obľúbených, so všetkými strašne prima pesničkami a 90s atmosférou... a takto to teda dopadlo! A potom prišla aj Melissa Benoist ❤️! Ak ste s týmto univerzom vyslovene nerástli, ide o odpad jak vyšitý. Ak jo, pálte indicu. Tí dvaja sú tu zas. ()

Reklama

kobejn 

všetky recenzie používateľa

Jo, před 20 lety mě to bavilo a nejspíš by mě bavil i tendle ribůt, ale už mi kurva neni 20, abych se tady u tohodle zesral jako dřív, takže jednou stačilo a snad kevin faking smis natočí i něco novýho a originálního, todle už je vyvařenej šit a navíc sem neviděl hau haj, takže všechny ty huličský odkazy mě fak neberou. ()

silentname 

všetky recenzie používateľa

"Jay And Silent Bob Reboot" ma teda celkom pobavilo. V prvej polke som sa síce smial viac, no potom sa film rozhodol, že do toho musí zapojiť aj nejaký reálny príbeh a nielen robiť fóry filmové referencie. A prekvapivo ma to skutočne bavilo. Neviem ako je to možné, ale ja som sa na tomto reálne bavil. Myslím si, že to bolo herecky dobre zvládnuté, humor šlapal, film mal myšlienku a dokázal ju aj celkom schopne podať. Nečakal som od filmu žiadnu dávku inteligencie, no prekvapivo ma dokázal skutočne dostať. A mimochodom, nikto nerobte to, čo na letisku robil Ted Underhill. To je podľa mňa dobrá rada pre všetkých. Ale pobavilo. Má to obrovské množstvo hviezd, známych tvári a proste si to robí čo chce. A dokonca to bude asi posledné cameo, ktoré si kedy Stan Lee mohol užiť. To som ani nevedel, že sa tu ešte na konci objaví. Odsledoval som to až po záverečné titulky a reálne som sa pri tom nejako moc nenudil. Občas mi to prišlo uletené, no ako som povedal, toto nebol film, od ktorého som čakal veľkú dávku inteligencie. No na druhú stranu do toho aspoň dali nejaké to srdce. A vzťah medzi Jayom a Millenium Faulcon (to som sa skutočne rehotal, že niekto takto pomenuje svoje dieťa) je podľa mňa dobrý. Začne to nijako, no potom to prerastie do dobrých momentiek. Minimálne ja som si to užil. Nemôžem povedať, že tento film ocenia všetci, no ja ako divák som mu svoj čas venoval rád. A ako malá popracovná komediálna jednohubka mi to stačí. Hodnotenie: B ()

Ryuuhei 

všetky recenzie používateľa

Nemám s touto dvojicí žádné zkušenosti, film běžel v nočních hodinách a posloužil jako výplň mé bezesné noci. A hrozně mě překvapilo, jak si celkem elegantně dokázal dělat srandu sám ze sebe, absolutně se nebrat vážně a v podstatě naprosto bořit všechny čtvrté zdi. Aneb když se hrdinové vydávají na con, aby zabránili svému vlastnímu rebootu. Brilantní! Párkrát jsem se dobře pobavil a potěšilo mě, že snímek dokázal i vážnější části pojmout tak, aby jejich váhu kvůli své komediální podstatě nijak neshazoval. Zkrátka je to taková nesmyslná, skečovitá jízda plná bizarních situací a sebeparodie. Sledování mě bavilo. ()

Galéria (32)

Zaujímavosti (2)

  • Film se natáčel v New Orleans (Louisiana, USA). (ČSFD)
  • Když Holden McNeil (Ben Affleck) říká po odchodu Jaye a Boba své dceři: „They gone girl,“ odkazuje tím na stejnojmenný snímek, ve kterém si zahrál hlavní roli – Gone girl (2014). Když dceři poví: „It's just us leaugue,“ opět tím odkazuje na snímek, ve kterém si zahrál hlavní roli, a to Justice League (2017), kde ztvárníl Batmana. (Habansz)

Súvisiace novinky

Reklama

Reklama