Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizódy(10)

Nedůvěřivá agentka CIA vyslýchá charismatického muže, který založil duchovní hnutí a vyvolal politické nepokoje. Co je přesně zač? A o co mu jde? (Netflix)

Recenzie používateľa Trevor k tomuto seriálu (11)

Mesiáš (2020) 

Premrhaný potenciál seriálu, ktorý sa zmenil na vyjadrenie osobných politických názorov, nenechal priestor pre iný názor ale najmä nevyužil možnosti, ktorí sa pri tejto téme ponúkali. Mohlo to byť podstatne lepšie ale ako už tomu býva zvykom, Netflix stavil viac na politickú agendu a tým pádom odradil mnoho fanúšikov, pretože iba úvod a záver zniesli prísnejšie kritéria a dokázali ako tak osloviť aj náročnejších fanúšikov. ()

Kdo má uši, slyš (2020) (E01) 

Zatiaľ relatívne zaujímavý príbeh, aj keď prirodzene Mesiáš tak trochu príliš pripomína vyobrazenia kresťanského Ježiša ale v tomto príbehu je moslim, jedna z najprísnejšie strážených hraníc pri Golanských výšinách má zabezpečenie ako Jednotné roľnícke družstvo Pozdišovce, iba američania sledujú pohyb 2.000 mužov ktorý sa presúvajú k hraniciam Izraelu, ten o nich ani len netuší a zistí to až dvojčlenná hliadka z latríny, ktorá je akousi strážnou vežou a iba vďaka ďalekohladu. Šéf CIA (prirodzene žena, Netflix) otvorí svoje srdce (ako inak čiernej) mužskej obsluhe v kaviarni, ale jej rodina netuší že maká pre CIA. A keď Mesiáš povie dvom teenagerom, aby vzali zbrane dospelým fanatikom, tí ich poslúchnu bez akýchkoľvek výhrad. Kresťanský Ježiš bude v seriály od Netflixu homosexuál ale ten moslimský Mesiáš bojuje za ženské práva...Možno aj to je dôvod prečo zo 17 nominácii Netflix uspel v Zlatom glóbuse iba v jednej. ()

Povstání (2020) (E02) 

Moslimský Mesiáš začína konať skutky ktoré nápadne pripomínajú tie ktoré podľa biblie vykonal kresťanský Ježiš ale predtým sa ešte zahrá na Prison break, po "vzkriesení" moslimského chlapca si na námestí ako jediná všimne bezpečnostné kamery agent CIA - a ten je pochopiteľne žena - chudáci utečenci sú zadržiavaný v tábore v Izraeli bez kvapky vody či jedla a dievčinka z Nazaretu sa k oploteniu cez púšť dostane úplne bez problémov. Ďalšou vecou nad ktorou človek pokrúti hlavou je, že Netflix cz seriál nadabuje, ale iba komunikáciu v angličtine a polovica seriálu tak má titulky. Pre efekt v častiah keď agentka CIA ukáže že ovláda aj jidiš síce vydarené, ale pre diváka rušivý moment, pretože ak je viac ako polovica stopy pri dabingu s titulkami tak je lepšie nechať titulky v celej epizóde. ()

Boží prst (2020) (E03) 

Nový Mesiáš sa teleportuje do USA, konkrétne do štátu Texas kde zachráni dcéru kresťanského pastora pred tornádom, izraelský agent vo výslužbe týra palestínskeho tínedžera - utečenca a americká feministická agentka predtým ako vyškolí agenta protiteroristickej jednotky - muža - v texaskej púšti pocíti náhlu nevoľnosť a ostáva dúfať že je tehotná bez toho, aby si pripustila do svojho lôžka nejakého chlapa. Toto už ani nemôžu myslieť tvorcovia vážne. Napriek tomu celkom dobre spracované tornádo a herci nepredstavujú úplný odpad takže v konečnom dôsledku to vôbec nie je zlé, ale nesmiete sa nad tým vôbec zamýšľať. ()

Proces (2020) (E04) 

Chystá sa proces s novým Mesiášom za nelegálne prekročenie hranice. Pochopiteľne ho obhajuje žena, afroameričanka. V dôvodoch svojho konania povie Mesiáš že aké majú ľudia šťastie že sa narodili na správnej strane hranice. Židovský agent je alkoholik, ktorý ma zlý vplyv na svoju dcérku a rozpadá sa mu manželstvo, biela agentka CIA neschopná mať deti, jej otec beloch uvažuje o samovražde, kresťanský pástor okamžite nasleduje nového proroka. Potom stretnete človeka s liberálnymi hodnotami, ktorý Vám tvrdí aké konšpiračné sú niektoré veci, ktoré tvrdia alternatívne média, Vy mu poviete že toto všetko bolo v tejto epizóde (jediné svetové náboženstvo, otvorené hranice, zmiešanie rás) a on si aj tak ide svoje. Je škoda že sa to pchá všade takto nasilu, uškodilo to totižto inak dobre rozbehnutému seriálu. ()

Aby hledíce hleděli a neuviděli (2020) (E05) 

V tejto epizóde liberálny Netflix konečne vysvetlí opodstatnenie dvojice mladíkov ktorý nasledujú Mesiáša - sú homosexuáli. To je povinnosť zapracovať do každého seriálu a každej epizódy, aj keď to na dej nemá žiadny vplyv. Reverend z USA je samozrejme očarovaný moslimským prorokom, radikálnejší moslimovia ho naopak odmietajú a Mesiáš zabráni samovražde mladého bieleho dievčaťa (všetkým je jasné čo by s ňou najradšej robil) a v momente keď stojí mladučké dievča je povinný záber na tenisky VANS na jej nohách, ktorý je podobne ako v Neveste na zabitie a ďalších filmoch z minulého roka o poznanie dlhší, ako by bolo treba. Sľubný úvod opäť tragicky nezvládnutý a opäť sa mení iba na propagandu a nezávislý filmový fanúšik už toho naozaj začína mať plné zuby. ()

Ne všichni zemřeme (2020) (E06) 

A tak tlupa američanov nasleduje do Washingtonu nového Mesiáša, ktorý sa prejde po hladine rieky Potomac. Na konci seriálu Watchmen chodí po hladine rieky afroameričanka, žena, pochopiteľne Netflix. O pár rokov neskôr, keď toto liberálne šialenstvo skončí, budeme ako filmový fanúšikovia nad týmto hnojom, ktorý sa produkuje v súčasnosti plakať. Človek až začína mať pocit, že týmto hanobením výlučne jedného typu náboženstva liberáli ľudstvo pripravujú na plošnú genocídu kresťanov. Solídne rozbehnutý seriál sa zmenil na nechutnú náboženskú xenofóbnu záležitosť v podaní moslimského fanatika. ()

Stalo se tak, jak bylo řečeno (2020) (E07) odpad!

Tentokrát pár citátov..." Čo bol vôbec Ježiš? Jen populistickej politik..." a pokračovanie "...je spojenej s Ruskem."....Tento liberálny hnoj začína prekonávať aj Daybreak, Looking for Alaska či Watchmena. Začínam uvažovať, že si stiahnem Rodinu Adamsovcov z roku 1964, pretože to čo produkuje Netflix je neuveriteľné. Na druhej strane, normálne ma baví platiť tých 7 eur mesačne, pretože takúto sondu do mysle postihnutých ľudí človek len tak ľahko nenájde. ()

Vyšší moc (2020) (E08) 

Americký prezident vysvetľuje Al Masihovi že keby stiahol vojsko z hraníc s Lotyšskom Rusko by mohlo posilniť svoje pozície a napadnúť Európu...Reverendova dcérka sa rozhodne potratiť a Mesiáš jej povie že zničený ľudský život je správna vec. Koľko ľudí by deti chcelo mať a nemôže a tuto vykreslíme 15 ročnú dievčinu čo t**ká prvú ligu a decko zabije ako vyvolenú, lebo by jej to znížilo počat lajkov na Instagrame.Netflix, liberáli, ľudský odpad. Čo sa týka spracovania seriálu je trápne, že časť je dabovaná a akonáhle sa zhovárajú moslimovia namiesto českého dabingu vidíme titulky. Tým chce zrejme liberálny hnoj z českého Netflixu poukázať na to, ktorý jazyk nám má byť zrozumiteľný, inak si tento krok nedokážem vysvetliť. Aha, aj v amerike bola arabčina s titulkami, tak musíme aj v našich končinách takto. ()

Bůh je veliký (2020) (E09) 

Po sľubnom úvode sa seriál zmenil na liberálny brainwashing s politickým podtextom, ako je tomu v poslednom čase na Netflixe čoraz väčším zvykom. Xenofóbia a náboženská neznášanlivosť, ktorú táto streamovacia služba rozširuje na obrazovky skrátka nepatrí. Doplácajú nato potom vydarené seriály z ich produkcie , ku ktorým patrí povedzme Dark či série Criminal U.K. či Germany. ()

Odměna hříchu (2020) (E10) 

Záver rozpačitý dojem z celej série trochu vylepšil, ale politiky bolo podstatne viac ako zaujímavého deja a tak sa Mesiáč opäť zaradil medzi seriály z produkcie Netflixu ktoré premrhali svoj potenciál a boli sklamaním. ()

Súvisiace novinky

Zemřel herec Philip Baker Hall

Zemřel herec Philip Baker Hall

13.06.2022

Smutná zpráva z filmového světa. V úctyhodném věku 90 let zemřel herec Philip Baker Hall, známý z jeho mnoha vedlejších rolí i jako jedna z nejvýraznějších tváří své generace. Diváci si jej mohou… (viac)

Reklama

Reklama