Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hra sa zamýšľa nad osudmi, názormi a pocitmi súčasného človeka cez členov rodiny, ktorí sa zídu na oslavách 80.narodenín matky. (RTVS)

Recenzie (2)

Autogram 

všetky recenzie používateľa

Rodinné stretnutie piatich bratov na oslave osemdesiatin ich mamy sa nezaobíde bez drobných konfliktov aj ostrých výmen názorov. Preberá sa politika, služba v armáde za vojnového slovenského štátu, aj osobné problémy. V rámci možností obdobia sedemdesiatych rokov sú niektoré témy aspoň naznačené, ale hlbšie sa rozvíja len minulosť a naštrbené rodinné vzťahy. –––– Najprv sa pomodlime. – Ja sa nemodlím! – Pozri, aj my sme komunisti, ale keď si to matka praje... ()

Hombre8 

všetky recenzie používateľa

Ze začátku to vypadalo jako pouhé mirkodušínovské klišé, které bude ukončeno tím, že se nakonec servou o peníze z dědictví, jak je u takových uvědomělých a morálně na výši jsoucích lidí obvyklé. Nu... Dopadlo to sice předvídatelně, servali se, jen to nebylo o dědictví, ale díky traumatům, pěstovaným od dětství. Sourozenecká konkurence a hlavně národní povaha je zde velmi hezky ztvárněna. Filmek by si poprávu zasloužil přídomek psychologický. Nedalo mi neposlat ho do červeného, i když čisté to není. Ale je dobře natočen (kamera) a i když s nepříliš zkušenými herci, i dobře zahraný, takže co... Tak snad to někdo nepokazí. Chabzdovica rulez! ()

Reklama

Reklama