Reklama

Reklama

Kde šumí les

(TV film)
všetky plagáty

Obsahy(1)

Komorný príbeh partnerskej dvojice lesníka Pavla (Milan Kňažko) a Kataríny (Soňa Valentová), ktorých vzťah prechádza ťažkou skúškou. Všetko by malo vyjasniť vyznanie zo spomienok na mladosť počas vojnových rokov v hájovni. (Autogram)

Recenzie (2)

Volodimir2 

všetky recenzie používateľa

Pavlovi zomrela matka a otec si do hájovni priviedol mladú ženu Vieru. Ale ku svojej macoche zahorel láskou aj on. Situáciu v dome trocha upokojilo potlačenie povstania a znovu mobilizácia mladších ročníkov k odoslaniu na východný front. Do výberu sa dostal aj Pavol. Spolu s kamarátmi z transportu ušli a schovávali sa v silážnej jame. Tu ich zadržali nemeckí vojaci a nasledoval presun do koncentračného tábora na nemecké územie. Aj z tohto transportu sa mu podarilo utiecť. Po strastiplných útrapách sa mu podarilo pešo dostať do rodnej dediny, kde ho pritúlil gazda, ktorý za pomoci ženy a dcéry ho z toho najhoršieho dostali. Jeho macocha po smrti muža z dediny odišla ale láska v oboch pretrvávala. Pavol sa oženil so svojou záchrankyňou a mali spolu dve deti. Keď sa po rokoch objavila v novinách fotka Viery Pavol jej napísal. Srdce ju dotiahlo až k jeho svokrovi, ale keď sa dozvedela o jeho šťastnom živote, odišla bez toho aby ho navštívila. ()

Autogram 

všetky recenzie používateľa

Kňažko ako mladý hájnik tápa vo svojich pocitoch a pokúša sa dať do poriadku svoj vzťah s manželkou. Komorný príbeh s piatimi osobami neobsahuje veľa udalostí, ale aj to intenzívne ponáranie do myšlienok zúčastnených vytvára priestor na drámu v pokojnom tóne. –––– Katka, my sme a musíme byť šťastní. –––– Čo bolo, bolo. Čo nie je, nemalo byť. ()

Reklama

Reklama