Reklama

Reklama

Do pokojného newyorského rána zasiahne výbuch bomby v obchodnom dome. Terorista, ktorý sa predstaví ako Simon (Jeremy Irons), žiada, že chce jednať iba s polcajtom Johnom McClaneom (Bruce Willis). A čoskoro s ním začne hrať smrtiacu hru, aby Johna totálne zničil. Prikáže mu ísť do Harlemu s transparentom: Neznášam negrov. Pred lynčom Johna zachráni černošský obchodník Zeus Carver (Samuel L. Jackson). Po chvíli dá Simon Johnovi novú úlohu – v jednom z vagónov metra je ďalšia bomba. Ide o blázna, alebo o pomstu proti Johnovi? Alebo sa za všetkým skrýva niečo iné a Simon potrebuje odpútať pozornosť polície, aby nemohla zasiahnuť? (TV JOJ)

(viac)

Videá (2)

Trailer 1

Recenzie (754)

Enšpígl 

všetky recenzie používateľa

John McClane je pro mě vzor. Posuďtě sami - pálí mu to v bedně a má skvělé nápady, dokáže vystřílet jedno město za dvě sekundy, umí chlastat, z rakovinou plic se taky nesere, /cigáro je cigáro/, rozkazy nadřízených jsou pro něj jen zvuková kulisa, ruce používá k umlácení oponenta, nohy k jeho ukopání, auto má jako ideální doplňek k destrukční činnosti ve městě. Jinak pokud nejde o akci tak na všechno sere a má geniální hlášky. Jo a naprosto dokonale mu sednou bílé natělníky ! To všechno se dá vidět v tomhle bijáku. Willise skvěle doplňuje Samuel L. Jackson, kterej se stejně jako McClane přežral vtipné kaše a Jeremy Irons, kterej jako padouch je skoro stejná svině jako naši politici, akorát, že chodí mnohem lépe oblíkanej . ()

sniper18 

všetky recenzie používateľa

Po dvoch mimoriadne vydarených, ale tématicky prakticky identických dieloch už muselo pokračovanie prísť s nejakou zmenou, aj keď tiež len v určitom ohľade, už to nepôsobí tak uzavreto a dokonca k sebe John McClane dostal aj partnera, ale predsa len stále stojí proti skvelo organizovaným a schopným zločincom s veľkolepým plánom, ktorí operujú na čoraz väčšej ploche a tak miesto budovy a letiska je to tentoraz celé mesto. A opät je to nesmierne vydarené. Prvá polovica mi v rámci žánru príde aj dosť originálna a síce neponúka klasickú akciu a ani protivníci nie sú ešte známi, ale John McClane je tu jednoducho vynikajúci a podľa mňa najlepší z celej série, možno aj preto, že tu už nemá osobný motív a tak je uvoľnenejší a tie jeho reči a prístup ma nikdy neomrzia, atmosféra celkovej paniky a ruchu, kedy hlavne polícia je mimoriadne zaneprázdnená je zachytená veľmi dobre a všetky tie úlohy a behanie po meste je aj tak nadmieru zábavné. A v druhej polovici to už prejde viac do klasického štýlu, teroristi a ich plán sa už vyjasní, ale stále si to zachováva niečo z tej netradičnosti prvej polovice, len už McClane nie je ovládanou bábkou, ale začne postupne obracať mincu. Tu skutočne jedine to hľadanie bomby v školách mi moc nesedelo a bez toho by som sa obišiel, ale predsa len aj to má v príbehu svoje miesto a tak ma to mimoriadne bavilo od začiatku až do konca. To finále mi síce prišlo trochu narýchlo skončené, mohli sa s tým pohrať aj viac, ale ani toto nie je zlé. Sťažovať si nemôžem ani na zvyšné obsadenie, Samuel L. Jackson už síce predviedol aj lepšie výkony, tá postava slušného otca k nemu až tak nesedí, ale aj tak ma dosť bavil, výborné sú aj všetky vedľajšie postavy prevažne z radov polície a opäť výborní záporáci, či už Jeremy Irons, jeho dvaja hlavní podriadení, teda expert na výbušniny a vražedkyňa, ale aj tí radoví. Akcia sa tiež veľmi vydarila, je nadmieru rozmanitá a nápaditá, veľkolepá a technicky prvotriedne zvládnutá, nechýbajú naháňačky na všetky možné spôsoby, efektné explózie, ale aj štandardné prestrelky a nejaký ten súboj, aj keď táto zložka opäť zaostáva. Tu sa aj ťažko vyberá to najlepšie, všetka akcia je skvelá, ale najviac som si užil asi tie krátke, ale efektívne prestrelky, ako scéna vo výťahu alebo rozstrieľanie osádky nákladného vozidla s hláškou o santovi. Režijne sa tu nedá absolútne nič vytknúť, John McTiernan opäť predviedol dokonalú žánrovú prácu, takéto filmy už dnes nikto nenatočí. Takže ani pri tomto diely nemôžem inak, než plné hodnotenie, dvojka sa mi síce páčila trochu viac, ale aj toto je jednoducho prvotriedny akčný film, na ktorý sa dá pozerať stále. 89% ()

Reklama

Shit 

všetky recenzie používateľa

Nejhorší díl ze smrtonosných pastí, ale stále nadprůměr. Možná už bylo trošku příliš vytvářet i třetí díl, ten těží hlavně ze slávý předchozích dvou dílů a už je trošku o něčem jiným než byl 1 a 2 díl. Jedinej kdo zůstal je Bruce Willis, ten to taky celý táhne, i když ne tak dobře jak umí, ale zase mu vydatně sekunduje Samuel L. jackson, kterej je ostatně jako skoro vždycky skvělej, takže se to vyrovnává. Ale Jeremy Irons v roli záporáka je takovej nijakej a zápletka je sice dobrá, ale tak trošku už okoukaná, přece jenom takováhle podobná krádež už byla v prvním díle . John McTiernan už natočil lepší filmy, ale rozhodně se nemá za co stydět a jako třetí pokračování to je docela na vysoký úrovni ()

B!shop 

všetky recenzie používateľa

No na to, ze se jedna uz o treti dil, je to porad na hodne slusny urovni. Willis je opet dokonalej, haze jednu hlasku za druhou, akci zvlada skvele a vetsinu casu je spinavej jak prase, proste dokonalej hlavni hrdina. Potesi Samuel Jackson, kterej je sice obcas krapet vic vyplasenej, nez by bylo nutny, ale jako nahravac pro Willise v podstate nema chybu. A zaporak v podani Ironse je dokonalej. Co se tyce pribehu, tak dokaze parkrat prekvapit a parkrat je predvidatelnej, takze pro akcni film rozhodne nadprumer. A ackoliv film neni nak extremne nabitej akci, hlaskujici Willis to vzdy zachrani, takze sem se bavil po celou dobu. ()

Jara.Cimrman.jr 

všetky recenzie používateľa

"Jsem bomba a právě jsi mě odjistil." To by mohl říct každý. Takže Simon říká, John hádá a New York vybuchuje. Má to hodně akce, ještě víc vtipu a dokázalo to zaměstnat obě mé mozkové buňky. Navíc mám pro trable pomalu střízlivějícího Johna McClanea opravdu velkou slabost, takže jsem se bavil pětihvězdičkově. ()

Galéria (54)

Zaujímavosti (71)

  • Pracovní název filmu byl Die Hard: New York. (Karlos80)
  • Katya (Leslie Ann Phillips) vo filme neprehovorila ani slovo. V jednej scéne je možné vidieť, že má na krku jazvy. Samotná herečka sa vyjadrila, že jej mlčanie vôbec neprekážalo. (WalterIK7)

Súvisiace novinky

Smrtonosná past 6 se Samuelem L. Jacksonem?

Smrtonosná past 6 se Samuelem L. Jacksonem?

16.04.2014

Loni v březnu šlo do kin už páté dobrodružství Johna McClanea. Akčňák Smrtonosná past: Opět v akci sice příliš kladných reakcí nenasbíral, jelikož ale vydělal 300 milionů dolarů, slavná série bude… (viac)

Reklama

Reklama