Reklama

Reklama

Pariyerum Perumal

(festivalový názov)
  • India Pariyerum Perumal (viac)

Obsahy(1)

Okolo mladého studenta práv z nízké kasty se začnou dít ošklivé věci a umírat lidé. Je důvodem jeho původ? Jeho přátelství se spolužačkou z jiné vrstvy? Čím víc se snaží uniknout nebezpečí, tím víc ho pohlcuje. (Festival bollywoodského filmu)

Recenzie (3)

Andrea1717 

všetky recenzie používateľa

Strašný film, nie tým, že by bol zlý ale svojou témou. Takmer ihneď ako začal som ho chcela vypnúť, lebo som sa dívala len jedným okom a aj to ešte cez prsty, lebo som to nechcela vidieť. Nakoniec ma ešte aj rozplakal a ten záver som teda skutočne nepredpokladala taký aký ho natočili, z celého deja som očakávala úplný opak. Určite sa naň viac nepozriem ale v hlave mi zostane dlho. ()

Aljak 

všetky recenzie používateľa

Pomerne drsný tamilský náklad, ktorý bude v každom ešte dlho rezonovať. Na pochopenie tohto filmu však treba poznať aspoň základné indické reálie a najmä to, čo obnáša kastový systém. Film má pomerne jednoduchú zápletku, avšak s veľmi ťažkopádnym podaním a vyostreným konfliktom, ktorý je vyústením kastovej nadradenosti/podradenosti. Postava dobrosrdečného Pariyana dominuje celému príbehu, a aj keď má tie najčistejšie úmysly, tak dostáva od svojho okolia poriadnu nakladačku. No napriek tomu sa nevzdáva a napriek všetkej nepriazni bojuje o svoju česť. Výborne natočený film, aj keď miestami zbytočne prekombinovaný. 4* ()

mmirri 

všetky recenzie používateľa

Drsnější příběh s nepříliš reálným vyústěním. Je ale velmi pěkně zpracovanou touhou po rovnoprávnosti jednotlivců napříč hrubými rozdíly veliké společnosti. ()

Reklama

Reklama