Reklama

Reklama

Pariyerum Perumal

(festivalový názov)
  • India Pariyerum Perumal (viac)

Obsahy(1)

Okolo mladého studenta práv z nízké kasty se začnou dít ošklivé věci a umírat lidé. Je důvodem jeho původ? Jeho přátelství se spolužačkou z jiné vrstvy? Čím víc se snaží uniknout nebezpečí, tím víc ho pohlcuje. (Festival bollywoodského filmu)

Recenzie (3)

Aljak 

všetky recenzie používateľa

Pomerne drsný tamilský náklad, ktorý bude v každom ešte dlho rezonovať. Na pochopenie tohto filmu však treba poznať aspoň základné indické reálie a najmä to, čo obnáša kastový systém. Film má pomerne jednoduchú zápletku, avšak s veľmi ťažkopádnym podaním a vyostreným konfliktom, ktorý je vyústením kastovej nadradenosti/podradenosti. Postava dobrosrdečného Pariyana dominuje celému príbehu, a aj keď má tie najčistejšie úmysly, tak dostáva od svojho okolia poriadnu nakladačku. No napriek tomu sa nevzdáva a napriek všetkej nepriazni bojuje o svoju česť. Výborne natočený film, aj keď miestami zbytočne prekombinovaný. 4* ()

Andrea1717 

všetky recenzie používateľa

Strašný film, nie tým, že by bol zlý ale svojou témou. Takmer ihneď ako začal som ho chcela vypnúť, lebo som sa dívala len jedným okom a aj to ešte cez prsty, lebo som to nechcela vidieť. Nakoniec ma ešte aj rozplakal a ten záver som teda skutočne nepredpokladala taký aký ho natočili, z celého deja som očakávala úplný opak. Určite sa naň viac nepozriem ale v hlave mi zostane dlho. ()

mmirri 

všetky recenzie používateľa

Drsnější příběh s nepříliš reálným vyústěním. Je ale velmi pěkně zpracovanou touhou po rovnoprávnosti jednotlivců napříč hrubými rozdíly veliké společnosti. ()

Reklama

Reklama