Reklama

Reklama

Michael Palin v Severní Koreji

(seriál)
  • USA Michael Palin in North Korea
USA / Veľká Británia, 2018, 2x45 min

Obsahy(1)

Historické setkání mezi severokorejským vůdcem Kim Čong-Unem a jihokorejským prezidentem Munem Če-inem vyvolalo palcové titulky po celém světě. Zprávy jsou kontrolovány, proto se Michael a štáb vydávají zachytit tyto historické dny s obyčejnými lidmi této tajemné a málo pochopené země. Vydávají se do neprozkoumaných míst, tráví čas s lidmi ze všech oblastí života a stali se svědky mimořádných květnových každoročních oslav. (National Geographic)

(viac)

Recenzie (7)

Radek99 

všetky recenzie používateľa

S Michaelem Palinem bych coby divák jel třeba do pekla...i tohoto totalitního pekla...komunismus je horší než rakovina a mor a tenhle fakt nezastře ani předem připravená iluze ,,ráje pracujících", který britskému štábu připravili severokorejští aparátčíci... ()

subic 

všetky recenzie používateľa

Palina z Monty Pythonů zná snad každý, on už do světa vyrazil dřív a udělal pár dokumentů, ale tohle je teda něco. Palin se dostal na místa, kam se jiné štáby prostě jen tak nedostanou. Lehce mi to připomnělo Rusko-Ukrajinskou výpravu Guye Martina, ten se tady dostal do diamantového dolu, kde třídil diamanty nebo do útrob sarkofágu v Černobylu. ()

Reklama

tomma 

všetky recenzie používateľa

Severní Korea je jedna velká Poťemkinova vesnice, nevěřím, že by se Michaelovi podařilo natočit něco podpultového. Všechno, co mohl vidět a natočit, bylo předem schváleno a naaranžováno. Proto je lepší si o Severní Koreji přečíst knihu, než koukat na dokumenty, kde defilují stále podobné záběry Pchjongjangu a okolí. Co jediné opravdu nepřestává fascinovat, jsou prázdné silnice a neexistence jakýchkoli parkovišť. ()

Rex Mundi 

všetky recenzie používateľa

Na prvý pohľad je to celé zinscenované, a trochu reality do toho vnáša len miestami (umiernene) kritický komentár. Inokedy sú Palinove závery z pozorovania vrcholne naivné. Otázkou zostáva, či na ne prišiel sám a skutočne veril tomu, čo vraví alebo bolo všetko podľa dvojstrannej dohody a scenára. Pre Severnú Kóreu bol tento dokument jednoznačne skvelý spôsob ako prezentovať svoju krajinu v ružových farbách. Napriek priehľadnej účelovosti dávam 3 hviezdičky, lebo ak si odmyslím (resp. vo vlastnej hlave kriticky upravím a prispôsobím) tú idylku a takpovediac "čítam medzi riadkami", tak Palinovi ukázali aj veci, ktoré v kritických dokumentoch nie je možné vidieť, lebo vám to nedovolia. A že je ten výsledný obrázok pokrivený? Ja sa dokážem pozrieť aj zaň. Problém s pochopením tohto diela by mohli mať tí, ktorí o Severnej Kórei nič nevedia a nechajú sa oklamať. Kto sa Kimovou propagandou ošáliť nedá, vidí aj v tomto nerealistickom dokumente, čo je za oponou. ()

Galéria (7)

Reklama

Reklama