Reklama

Reklama

Recenzie (2)

kaylin 

všetky recenzie používateľa

Americký snímek „Clickbait“ se snaží o nějakou inteligentní satiru, ale nakonec se zdá, že z toho nic moc není. Nakonec je to jen divná, trochu snová, trochu zmatená snaha o to, aby byla jedna internetově „slavná“ osoba zachráněna, do toho jsou divné masky hodně se kecá, hodně se točí bílé interiéry a celkově to nemá skoro žádnou atmosféru, až na nějakou formu slabé podivnosti. ()

silentname 

všetky recenzie používateľa

Po dopozeraní som musel nejaký čas ešte premýšľať nad ratingom, ktoré si vlastne "Clickbait" reálne zaslúži. Je to absolútne najamatérskejšia blbosť akú som kedy v živote videl, alebo najgeniálnejšia komédia, ktorá priniesla skvelý zvrat? Úprimne si myslím, že to sú vaše 2 možnosti, ktoré si môžete vybrať. Buď vám to príde ako absolútna filmová tragédia, alebo geniálny ťah. Keď som to sledoval a snažil sa to nejako celé uchopiť, tak som mal problém premýšľať nad niečím iným, než či je toto to absolútne najhoršie, čo som sa rozhodol kedy pustiť. Herecké výkony boli zúfalé, a reálne som nemal pocit, že by sa niekto vôbec čo len trošku snažil pôsobiť normálne. A do toho tam ešte boli pridané samé doplňujúce videá s veľkým produktom s názvom "Toot Strudels" s prídavkom "There´s FROOT in every Toot". Celý film pôsobil vysoko fejkovo. Vo všetkých ohľadoch som mal pocit, že sme všetci divákmi najväčšieho internetového videa na svete a snažíme sa pochopiť, čo sa tu vlastne dialo. Elementy hororu tu dokopy skoro nie sú. Je ich tu pár, no (opäť) celé to pôsobí tak falošne, že to nemá žiadne skutočné grády. Scénka za scénkou proste nefungujú. A potom príde záverečných 5 alebo 10 minút, ktoré prinesú veľkolepý zvrat s ohromným finále a skoro by som mal chuť filmu podať ruku a povedať mu, že skutočne priniesol niečo zaujímavé. A že to možno mohlo celé fungovať ako inteligentná satira. Lenže na môj vkus by to mali tie postavy v tom prípade podať o niečo lepšie. Aby z toho bolo cítiť aspoň nejakú trošku inteligencie. Nie len veľkú faloš z každej jednej momentky. A z toho titulu som sa rozhodol udeliť rating trošku viac medzi tým, čo som na úvode spomenul. Ale každopádne platí to, že odporúčať to na zhliadnutie nebudem. Tento film je podľa mňa šialenejší a bizarnejší ako bolo "Chasing Molly". A s tým ako bizarný bol ten film... nemám viac čo dodať. Hodnotenie: D+ ()

Reklama

Zaujímavosti (1)

  • Slovo „clickbait“ pochází ze dvou anglických slov – „click“ (v češtině „kliknout“) a „bait“ (v češtině „návnada“). Jedná se o titulek, který čtenáře upoutá a donutí ho rozkliknout, aby se dozvěděl více. Cílem takového titulku z druhé strany je zvýšit návštěvnost webu či sledovanost videa. (SONY_)

Reklama

Reklama