Reklama

Reklama

Studený listopad

(festivalový názov)
  • Kosovo Nëntor i Ftohtë
Trailer

Obsahy(1)

Počátek 90. let, Jugoslávie se rozpadá, napětí v Kosovu roste. Albánci ztrácejí práci a instituce ve svém jazyce, přičemž hnutí za nezávislost získává na popularitě. Fadil si musí vybrat. Manžel a otec dvou dětí pracuje jako archivář, všichni jeho albánští kolegové už z práce odešli. Zajistit rodinu, nebo zachovat správný postoj? Film o volbách stejně úzkých, jako je formát filmu 4:3. (Febiofest)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (3)

Aljak 

všetky recenzie používateľa

Och, tak toto bol skutočne silný film zo začiatku 90tych rokov, ktoré boli v krajinách bývalej Juhoslávie skutočne drsné. Vynikajúco vystihnutá situácia očami bežných ľudí (v tomto prípade Fadilova rodina), ktorým to dávali Srbi poriadne vyžrať. Toto by si mal pozrieť každý kritik nezávislosti republík, ktoré postupne vznikali po rozpade Juhoslávie. V Kosove a Bosne bola situácia najhoršia, a práve tam sa aj Srbi najviac realizovali. Domácim obyvateľom, ktorí neboli na srbskej strane, rozhodne niet čo závidieť. Film bol natočený vcelku realisticky, a na konci mi prišlo neskutočne ľúto, že niekto ešte aj dnes dokáže obhajovať srbské vojnové zločiny... ()

ibeh 

všetky recenzie používateľa

Zajímavé psychologické drama podle skutečných událostí. Spokojenost, příběh je velmi autentický. S Fadilem jsem soucítila a chápala ho po celou dobu filmu. Postupně se dostal mezi dva mlýnské kameny. Nezavděčil se ani Albáncům ani Srbům. Více neprozradím, jděte se podívat do kina. ()

Reklama

sochoking 

všetky recenzie používateľa

Film o kurevsky ťažkých rozhodnutiach v nezávideniahodnej dobe! Spočiatku som myslel, že ide o také jugošské Pupendo, ale to som sa potom hned z toho prebral! Slušne ťažká psychologická depka. 75% ()

Galéria (16)

Reklama

Reklama