Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Johnnyho (Al Pacino) práve prepustili z väzenia a našiel si prácu v kaviarni. Tu stretáva Frankie (Michelle Pfeiffer), do ktorej sa beznádejne zaľúbi. Aj keď Frankie sa zdá byť samotárkou, Johnny je rozhodnutý, že ich vzťah bude kvitnúť. Adaptácii známej divadelnej hry výrazne pomohli obaja herci, ktorí rozohrali mimoriadne príťažlivé a najmä živé charaktery postáv. Najlepšia komédia roka 1991... (STV)

(viac)

Recenzie (165)

Pecival 

všetky recenzie používateľa

Málo vtipné a po většinu i málo romantické - chemie mezi hlavními postavami se taky nekonala (což mohl být možná záměr, ale kdo se na to má dívat). Navíc mi byla postava Michelle Pfeiffer dost nesympatická, ač šlo možná její chování pochopit. A ani Michelle samotná se mi moc nezdála - ne že by nebyla hezká (když se namaluje :), ale něco mě na ní nesedí. Takže to celé oddřel Al Pacino, který má naštěstí šarmu na rozdávání. Celkově spíše zklamání. ()

zette 

všetky recenzie používateľa

Prikladny film o tom, ze trpelivost prinasi ovoce:-). Film pusobi velice realne, az temer " bezne ", coz je jeho nejsilnejsi stranka. Hlavne sceny z restaurace jsou povedene ( v recke jidelne bych ale uvital alespon jedno jidlo z Peloponesskeho poloostrova ). Skvely vyber hercu ( mozna ke konci uz mi Pacino a jeho psi oci zacaly vadit ), at uz servirky, majitel restaurace, teply kamarad, kuchar. Tomu vsemu vsak dominuje Pfeiffer, ktera podala velmi dobry vykon, zaujala me predevsim jeji mimika. ()

Reklama

laik_60 

všetky recenzie používateľa

Začalo to sympatickým songom o Frankie a Johnovi, skončilo do Debussyho podmazom. A medzitým ? Pekný, skôr romantický ako komediálny, príbeh s Al Pacinom a Michelle Pfeifferkou. Príbeh taký bežný, ľudský, o zranenom vnútri o láske o strachu niečo znovu si začať . Milovníci dramatických (odľahčených) žánrov si prídu na svoje. Herci boli skvelí, a to nielen hlavní protagonisti. ()

murakamigirl 

všetky recenzie používateľa

Tu sa prekrásne potvrdzuje, aká velerelevantná je v romantickej komédii hladko a životne napísaná dvojica a nemenej potom jej herecké obsadenie. Nemusia to byť ani ničím originálni ľudia, no ak dýchajú, ozaj dýchajú, už prirodzene získavajú nejaký ten punc špeciálnosti a upriamujú na seba všetku pozornosť. Frankie a Johnny predstavujú také postavy- dvoch priemerných ľudí, ukrutne osamelých, nie zrovna úspešných, každého so svojou vlastnou spoločensky zúfalo neojedinelou históriou. Pfeiffer a Pacino z nich vyčarovali 2 jedinečných ľudí. Svoj šarm a nasadenie zapriahli a navzájom prepojili, a donútili nás tak čeknúť v dosahu všetky zástrčky a spotrebiče či sa nám náhodou niečo nepáli :) a zatopili nás citom a tichou závisťou. A žánru priniesli absolútne neopakovateľný milostný pár. Frankie a Johnny. Ešte aj poučili ste nás. Obyčajne, opakovane, nenútene, zvodne. Parádne ste nás poučili(!) 90%. ()

kaylin 

všetky recenzie používateľa

Garry Marshall je ve svých filmech nesmírně předvídatelný, ale i to napomáhá tomu, abyste se do jeho snímků dostali. Jsou to romance, které mají hlavu a patu. Alespoň u starších kousků. Jsou zábavné a zajímavé, protože mají dobré charaktery. Tohle potvrzují nejen Al Pacino a Michelle Pfeiffer, ale také klasicky dobré vedlejší postavy, kdy osobně se mi nejvíce líbil Nathan Lane. ()

Galéria (38)

Zaujímavosti (7)

  • V jedné scéně režisér po Al Pacinovi vyžadoval, aby po otveření dveří a vstupu do pokoje vypadal překvapeně. A protože se nedaleko natáčel Star Trek VI: Neobjevená země (1991), poslal Garry Marshall pro Kirka a Spocka, které postavil za dveře pokoje, kam měl Al Pacino vejít. Hercovo překvapení je tak naprosto autentické. (D3VIL)
  • V původní divadelní hře hrála hlavní roli Kathy Bates. Čekala, že dostane roli i ve filmu, avšak vybrána byla Michelle Pfeiffer. (Terva)
  • Michelle Pfeiffer již podruhé hraje Al Pacinovi partnerku. Poprvé to bylo ve filmu Zjizvená tvář (1983). (Duke90)

Súvisiace novinky

Moje další první velká láska

Moje další první velká láska

20.06.2006

Taky milujete romantické slaďárny o malých harantech, kteří se v sedmi chovají i vypadají na dvacet (holky, kluci spíš naopak) a první sex a skutečnou pravou lásku si odbudou do dvanáctých narozenin… (viac)

Reklama

Reklama