Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Debut francúzskeho režiséra L. Malla, predstaviteľa novej francúzskej vlny. Kultový film svojho obdobia, nakrútený podľa románu Noëla Kalefa, s vynikajúcou hudbou Davisa Milesa. Hneď vo svojom prvom samostatnom diele prejavil majstrovstvo dramatickej výstavby a zmysel pre vnútorné napätie, postavené na detailoch. Ideálne naplánovaný a uskutočnený zločin sa skoro prezradil, doslovne sa rúti ako domček z karát. Julien Tavernier (Maurice Ronet) sa musí vrátiť do domu, kde pred malou chvíľou vraždil a ... zasekne sa vo výťahu. Jeho milenka a spoločníčka Florence Carala (Jeanne Moreau) si ide nohy zodrať pri hľadaní nečakane nezvestného milenca... (oficiálny text distribútora)

(viac)

Diskusia

frere

frere (hodnotenie, recenzie)

Parádny kúsok. Info pre fanúšikov Lina Venturu: Na plátne sa objaví v štyroch scénach (predstavenie, novinári, vypočúvanie, finále) dokopy účinkuje zhruba 11 minút.

Akana

Akana (hodnotenie, recenzie)

Jenom drobnost ke komentáři Djkomy: To, že hrdina zapomněl uklidit lano, se podle mě klidně stát může. V kanceláři slyší zvonit telefon a spěchá ho zvednout aby nevzbudil podezření. Z vlastní zkušenosti vím, že zapomenout se dá na leccos.

Kota

Kota (hodnotenie, recenzie)

je pravda že po 4 měsících opakovat film je docela brzo - ja si už ani moc nepamatuji, kdy se to stalo naposledy .. ale kazdopádně s tebou souhlasím, ten film je geniální a určitě stojí za to se na něj podívat

Machrovic

Machrovic (hodnotenie, recenzie)

Opakovat filmy na ČT2 po čtyřech měsících se mi zdá příliš brzo. Ale v tomto případě toho nelituju, protože 8.1.2006 se film propásl. 11.5.2007 (Den poté)

Karlos80

Karlos80 (hodnotenie, recenzie)

Tento film společně s filmem Zazie v metru ve vysílání, přesněji řečeno ve Filmovém klubu na ČT 2 ! Opět se tedy máme naco těšit.. Česká televize umí potěšit a už delší dobu nejen mě, ale jistě i vám dělá radost.
1.1. Zazie
8.1. Výtah na popraviště.

Reklama

Reklama