Reklama

Reklama

Film Nenávist, kterou jsi probudil vznikl podle románového bestselleru spisovatelky Angie Thomas a vypráví příběh studentky Starr Carter, která žije ve dvou odlišných světech: v chudé komunitě tvořené převážně černošskými sousedy a v bělošské škole, kterou navštěvuje. Ve chvíli, kdy se Starr stane svědkem vraždy svého nejlepšího přítele, kterého chladnokrevně zastřelí policista, ocitá se pod tlakem z obou stran. Je jen na Starr, aby pozvedla svůj hlas a postavila se za pravdu. (Bontonfilm)

(viac)

Videá (1)

Trailer 1

Recenzie (60)

eLeR 

všetky recenzie používateľa

Všetko na mňa pôsobilo veľmi strojene, učebnicovo ... ako sa to má a nemá robiť. A tvorcovia sa nám všetko snažili podať na lopate, akoby sme nevedeli čítať medzi riadkami. Režisérov počin z roku 2013 sa mi páčil o malý kus viac. Rieši to ale vážny problém, herecky je to slušné, hudobne zaujímavé a miestami fakt dojímavé. 3,5* ()

Mamlas odpad!

všetky recenzie používateľa

Mladý černý drogový dealer neuposlechne výzvu policisty a je zastřelen. Pak ve filmu 2 hodiny klábosí zástupci černé komunity o tom, jaké to bylo nespravedlivé. Sem tam udělají nějakou demonstraci, rozbijou pár aut a zase melou o tom, jak jsou k nim bílí nespravedliví. Nudou obtěžující film vyprávěný malou holkou a na téma, které mě ani za mák nezajímá. ()

Reklama

BadassX odpad!

všetky recenzie používateľa

Sympatická, utiskovaná, nenásilná až mírumilovná komunita bez gangů, fetu a bouchaček kde se samozřejmě dalo čekat, že chudinka chlapec zbraň v ruce nemá! Ďábelská bílá huba - policajt! Tfuj! Nezbývá než politovat a podporovat protěžovat a chápat. Vždyť my jen v rámci mírové demonstrace vyrabujeme pár obchodů, zapálíme pár aut, jako každý pátek a v pondělí do práce před školu prodávat fet dětem samozřejmě jsme neozbrojení. - a ten herecký výkon v závěru, ten výraz v obličeji! Prostě paráda ()

chelseaman22 

všetky recenzie používateľa

Jsem velice překvapen, že tento film nevyhrál nějakou tu zlatou sošku Akademie, když je skrz naskrz černý jako noc v neosvětleném sklepě. Poselstvím tohoto filmu je, že Nword se nepoužívá, a že černoch by neměl používat hřeben, protože ho to může stát život. 49 % Celosvětový příjem k 26. 3. 2019: $34,934,009, což je 1,52 násobek rozpočtu ()

Aljak 

všetky recenzie používateľa

Prekvapivo pozoruhodný film, ktorý som prvotne dosť podcenil, ale o to viac ma potom bavil. Ten koncept dvoch svetov tu už od počiatku vytvára dosť zaujímavý základ, na ktorom sa dalo pochopiteľne stavať. No a potom po tom ústrednom zlome v deji sa to celé riadne rozbehlo. Musím uznať, že popri tom prirodzenom dramatickom rozmere ma veľmi bavil aj ten psychologický vývoj hlavnej postavy Starr, ktorá sa ocitla razom v centre diania a musela sa s tým popasovať prakticky sama. Kvalitný film dopĺňali rovnako kvalitné dialógy, ktoré donútili aj samotného diváka prežívať čiernobiele dilemy spoločne s postavami. Takže za mňa obrovská spokojnosť, teda až na ten záver, kde sa podľa mňa až príliš tlačilo na pílu. Ale aj tak, veľmi milé prekvapenie! ()

Galéria (15)

Zaujímavosti (8)

  • King (Anthony Mackie) jezdí ve filmu v černém autě značky BMW 7 Sedan. Ve stejném autě jel také raper Tupac Shakur dne 13. 9. 1996, kdy byl zavražděn. (kesinaa)
  • Chrise (K.J. Apa) měl původně hrát Kim Lawley, byl však z obsazení filmu odvolán kvůli nahrávkám s rasistickým obsahem, které se objevily na jeho YouTube kanále. (kesinaa)

Reklama

Reklama