Reklama

Reklama

47 metrov

  • Slovensko 47 metrov pod hladinou (viac)
Trailer 3

Hovorí sa, že dovolenka je perfektnou príležitosťou vyskúšať nové veci, zažiť niečo celkom odlišné od monotónnosti každodenného života. Práve tak presvedčila Kate (Claire Holt) svoju sestru Lisu (Mandy Moore), aby sa nechali ponoriť niekoľko stôp pod hladinu oceánu v rozheganej kovovej klietke a stretli sa tvárou v tvár so žralokom belasým. Sesterská dvojica je na dovolenke v Mexiku po tom, čo Lisu opustí dlhoročný priateľ. Keďže bola pri rozchode označená nálepkou "nudná", chce zažiť viac vzrušenia. Preto, keď sestry v bare stretnú Benjamina (Santiago Segura) a Louisa (Yani Gellman), dajú sa presvedčiť, aby sa s nimi nasledujúci deň vydali na dobrodružstvo, ktoré človek vyskúša raz za život. Keď sa však ich potápačská klietka odtrhne z lode, uväznené klesajú na morské dno, obklopené krvilačnými žralokmi s rýchlo sa znižujúcou zásobou kyslíka. (Continental film)

(viac)

Videá (6)

Trailer 3

Recenzie (361)

juta 

všetky recenzie používateľa

Spoiler v komentu! Není to vůbec špatný snímek o dívkách v kleci, v hloubce 47 metrů, které jsou obklopeny hladovými žraloky. Jenže jsou tu věci, které tak bijí do očí, že to hodně kazí dojem, jako chování postav, nebo že zbývá v bombě 1% vzduchu a v tu chvíli konečně získá jinou naplněnou bombu... prostě všechno je vyšperkované do poslední chvíle, aby to přiživovalo napětí a díky tomu ztrácí reálnost. Na druhou stranu musím pochválit příjemný zvrat na konci, který mile překvapil. Lepší průměr. ()

Campbell 

všetky recenzie používateľa

Letos je pro žraloky celkem hojný. První Shallows byl sice o krapet lepší ale tenhle film má jeden trumf který napíšu později.Opět jako Shallows film začíná pomalu, ale jakmile se dvě sestry dostaly pod hladinu tak je tu hodně dobrý boj o přežití. Film se sice snaží dost táhnout ale je dostatečně napínavý. Co mi hodně vadilo byla strašná uječenost sester, chápu že byly v panice ale z toho pištění mě bolela po chvíli hlava. Ten trumf o kterým jsem psal, je ten konec, zatraceně dobře natočený a kurňa napínavý, když jedna ze sester rozsvítí světlici a okolo všude žraloci jsem pomalu nedýchal. A finální scéna byla hodně depresivní. Dobrý film kterýmu bych dal 3* ale díky konci dávám slabší 4*. ()

Reklama

Hrabka 

všetky recenzie používateľa

Vcelku netradičně podaný žraločí thriller. Člověk by řekl, že už se toho zde moc vymyslet nedá, ale autoři si věděli rady. Nebylo to vůbec špatný, rozhodně lepší jak nedávné Mělčiny aneb žralok vs. mořské dno. Fajn nápad, solidní napětí, co mi vadilo asi nejvíc byly nepřirozené útoky rybiček "hlavně ať je vidět co nejvíce zubů". 65% ()

Karamanlis 

všetky recenzie používateľa

Myslel som si, že žraločí atak je v rámci natural hororu už vytuchnutá téma, ktorá ma nemá čím prekvapiť, no mýlil som sa... Pri sledovaní britského 47 Meters Down som opäť zažil pocity mrazenia, napätia a úzkosti podobné tým, aké som mal svojho času počas kino projekcie dnes už legendárnych Spielbergových Čeľustí. Keď si prezerám režijnú filmografiu Johannesa Robertsa, musím uznať, že tento ortodoxne hororový filmár mi hrá do noty ako málokto a na jeho tvorbu v najbližšej budúcnosti určite zameriam pozornosť. ()

Necrotongue 

všetky recenzie používateľa

Co si budeme povídat, o kvalitě snímku rozhodla hned první scéna, ve které se mrštná blondýna mocnými tempy blíží k hladině, aby se vzápětí ukázalo, že jde o bazén, v němž jí voda sahá po kyčle. Jaká skvělá práce s perspektivou! Následný děj byl dost předvídatelný, pokud se dvě Američanky nechají spustit ve zrezivělé kleci mezi dravé paryby, automaticky předpokládám, že jedna už rodnou hroudu nespatří. Obě mi navíc byly tak velmi sympatické, že mě jejich pobyt mezi mřížemi nechával naprosto chladným, ale ty neustálé výkřiky mi kazily podřimování. Závěr přece jen trochu rozčeřil hladinu, ale horor jsem v tomto snímku opravdu nenašel. ()

Galéria (43)

Zaujímavosti (11)

  • Podle odborníků se dá v hloubce 47 metrů, ve které jsou hlavní představitelky, vydržet maximálně 15 minut. (BMW12)
  • Žraločia klietka so žeriavom boli pre potreby filmu vyrobené v britskom Kente. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama