Reklama

Reklama

Doom Patrol

(seriál)
Trailer
Akčný / Krimi / Dráma / Mysteriózny / Sci-Fi
USA, (2019–2023), 38 h 33 min (Minutáž: 38–60 min)

Tvorcovia:

Jeremy Carver

Hrajú:

Matt Bomer, April Bowlby, Timothy Dalton, Brendan Fraser, Diane Guerrero, Riley Shanahan, Alan Tudyk, Joivan Wade, Matthew Zuk, Bruno Bichir, Dwain Murphy (viac)
(ďalšie profesie)

Série(4) / Epizódy(46)

Obsahy(1)

V seriálu Doom Patrol se představují jedni z nejoblíbenějších superhrdinů ze světa DC - Robotman, Negative Man, Elasti-Woman a Crazy Jane, v jejichž čele stojí současný šílený vědec Niles Caulder alias Šéf. Všichni členové Doom Patrol utrpěli strašlivou nehodu, z níž vyvázli obdaření nadlidskými schopnostmi, ale také zjizvení a znetvoření. Traumatizovaní a utiskovaní členové týmu objeví díky Šéfovi své jedinečné poslání a spojí síly ve snaze prozkoumat ty nejpodivnější jevy, jaké existují. Zatímco vyšetřují Šéfovo záhadné zmizení, ocitnou se tito zdráhaví hrdinové tam, kde by je ani ve snu nenapadlo – do akce je totiž povolá samotný Cyborg, který je vyšle na misi, jež se neodmítá. Zčásti podpůrná skupina a zčásti tým superhrdinů, tito šílenci se superschopnostmi bojují za svět, který s nimi nechce mít nic společného. (HBO Europe)

(viac)

Recenzie používateľa CheeseFigure k tomuto seriálu (3)

Season 1 (2019) (S01) 

Titans som odignoroval a chystal som sa aj Doom Patrol, ale počul som pozitívne reakcie na prvé dve epizódy a tak som si povedal, že tomu dám šancu. Och, a ako dobre som urobil, tento seriál je geniálny! Dráma a emócie sa striedajú s humorom a tak bizarnými situáciami, že pri nich čumíte na obrazovku s veľkým WTF na perách. A toto striedanie sa často deje behom jednej epizódy. Postavy sú taktiež geniálne. Máme tu ústredný tým, ktorý tvoria zlomené duše. Každá z postáv má za sebou nejakú tragédiu, s ktorou sa vyrovnáva väčšinu série, len aby bolo toto riešenie ich vlastných démonov prerušené nejakou divnou vložkou (nechcem prezrádzať, to že o tých podivnostiach neviete len umocní ten pocit, ktorý pocítite, keď sa zjavia na obrazovke). O každej postave by sa tu dala napísať slohovka, to ale nechcem, preto prejdem na druhú stranu barikády. Áno, ide skôr, ako o superhrdinský seriál, o drámu, ale i tak superhrdinskú, a preto je potreba záporáka. Tých je tu viacej. Máme tu pár v malých rolách (malých, ale skvelo zvládnutých) a potom sú tu tí hlavný. Tajomná organizácia, ktorá nemá rada nič nezvyčajné (čo je skoro celý svet Doom Patrolu). Sú fajn, ale potom je tu ten hlavný protivník. Alan Tudyk alias Eric Mordern alias Mr. Nobody. A to je záporák s veľkým Z. Je krutý, sadistický (ako každý správne zlý záporák) ale i nesmierne vtipný (búra štvrtú stenu takým spôsobom, že Deadpool by sa mohol učiť). Fakt, Alan Tudyk stvárnil neskutočného záporáka, ktorý je skvelou čerešničkou na výbornej seriálovej torte, akou Doom Patrol je. Jaj, mohol by som tu vypisovať ďalšie a ďalšie nadšenie, i keď ale musím uznať, že niektoré epizódy sa vliekli a pôsobili výplnkovo (ako sám Mr. Nobody poznamenal). Ale to nevadí, lebo aj v tej výplni sa našlo pár skvelých momentov. Radšej tu už svoje nadšenie utnem a naposledy dodám, že je to výborné seriálové dielko. ()

Season 2 (2020) (S02) 

Škoda toho, že, vďaka koronakríze vo svete, sa nenatočil ten desiaty diel. Takto séria konči dosť otvorene. Ináč je to celkom fajn séria. Bál som sa novej postavy Dorothy, pretože detské postavy bývajú katastrofálne. Našťastie Dorothy bola celkom zlatá a dobre do tohto sveta zapadla. Taktiež viac priestoru dostal Timothy Dalton ako Chief, za čo som len a len rád. Čo sa týka starých postáv, tak niektoré sa moc neposunuli (Negative Man), iné spravili ďalšie kroky vo svojom vývoji (Rita). Väčšina epizód je opäť vážnych a dramatických, ale opäť sa nájdu aj také, pri ktorých sa nestačíte čudovať, čo to tí autori vymysleli (Sex Patrol). Čo sa týka záporákov, zase tu máme skvelých epizódnych, ako napríklad Dr. Tyme, alebo Red Jack, pri ktorých zamrzí, že dostanú málo priestoru. Najväčšiu slabinu oproti prvej sérií vidím v hlavnom záporákovi. Candlemaker má síce dobrý vzhľad, dobrý hlas a neuveriteľnú moc, ale na Alana Tudyka a jeho Nobodyho sa zďaleka nechytá. Síce tomu dávam ,,len" štyri hviezdy, tak sú to ale silné štyri hviezdy. Doom Patrol stále patrí medzi tie najlepšie komiksové seriáli súčasnosti. ()

Season 3 (2021) (S03) 

Pridávam sa k názoru, že tretia séria bola doteraz najslabšia. Začnem zápornými postavami, pretože som sa celkom tešil na Bratstvo zla a Sesterstvo Dada. Popravde, Sesterstvo Dada sa vyvinulo, ako sa vyvinulo (SPOILER: Miesto záporákov sa dostali do úloh vedľajších postáv. Tým aká trauma ich spája a to, že sa môžu vďaka Fog teleportovať, mi pripadajú, ako náhrada za Dannyho. Uvidíme v ďalších sériách, či tomu tak naozaj bude. KONIEC SPOILERU). A čo sa týka Bratstva zla, tak som mierne sklamaný. Brain a Monsier Mallah spolu tvoria zábavné duo a každá ich scéna ma bavila. Taktiež sú to úhlavní nepriatelia Doom Patrolu a preto ma mrzí, ako rýchlo sa s nimi scenáristi vysporiadali. Teraz prejdem k tímu, kde ma mrzelo, že je to tretia séria, ale členovia sa, ako keby, stále točia na mieste a nie vyjsť z toho kruhu sebaľútosti a depresie, v ktorom sú od prvej epizódy prvej série. Našťastie prišla posledná epizóda, v ktorej prišiel, mnou dlho očakávaný moment, takže som spokojný. A nesmiem zabudnúť spomenúť novú postavu Madame Rogue, ktorú stvárnila Michelle Gomez. Jej charakter je zaujímavý a pekne komplikovaný. P.S.: Už ma celkom prestáva baviť Jane a jej problémy s ostatnými osobnosťami. Ono je jej jediný ,,príbeh", ktorý sa opakuje každú sériu. Dúfam, že v štvrtej to vynechajú, i keď vďaka koncu o tom silne pochybujem. ()

Súvisiace novinky

HBO Max zrušilo Doom Patrol a Titans

HBO Max zrušilo Doom Patrol a Titans

26.01.2023

Špatné zprávy pro fanoušky DC seriálů. Mluvčí HBO Max totiž potvrdil, že současné čtvrté řady Titans a Doom Patrol budou zároveň posledními. Pro server The Hollywood Reporter zástupci streamovací… (viac)

Brendan Fraser záporákem v Batgirl

Brendan Fraser záporákem v Batgirl

26.10.2021

Tomu se říká návrat. Filmová kariéra herce Brendana Frasera (Mumie, Král džungle) vypadala poslední dekádu a půl v zásadě dost mrtvá, za poslední roky se ovšem vytáhl zábavnou rolí v seriálu Doom… (viac)

Darren Aronofsky našel svůj další projekt

Darren Aronofsky našel svůj další projekt

12.01.2021

Režisér Darren Aronofsky (Requiem za sen, Fontána) prostřednictvím své produkční společnosti Protozoa Pictures spojí síly se studiem A24 při natáčení dramatu pod názvem The Whale. Snímek bude… (viac)

DC spustilo streamovací službu

DC spustilo streamovací službu

16.09.2018

DC Entertainment ve spolupráci s Warner Bros. Digital Networks tento víkend spustilo svoji dlouho očekávanou streamovací službu DC Universe. Ta stojí 7,99 dolarů na měsíc a poskytuje přístup k… (viac)

Reklama

Reklama