Reklama

Reklama

VOD (1)

Po páde Galaktického impéria zavládlo v galaxii bezprávie a nájomný lovec v beskarovej výzbroji, známy len ako „Mandalorián", príjme lukratívnu, no záhadnú zákazku. (Disney+)

Recenzie (134)

PavelVanekArt 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

První dvě epizody jsou fajn. Není to tak super jak bych čekal, ale je to sympatický. Mandalorian je badass když se jedná o práci, sympaťák když o nic nejde. Svět je vymodelovaný a přednesený s láskou k SW, vidět je i velkej rozpočet a sázka na jednu kartu. Příběh vypadá na klasický cliché najdi/doruč, vyřiď všechny co to chtějí doručit/zabít, obrať se proti zaměstnavateli a zachraň náklad. Akce je přemršťená ale na pohled fajn a nemám ponětí, kam tvůrci míří s Mandalorianovým ,,nákladem”. Pokud nebudou vymýšlet kraviny, tak by mohlo jít o nejlepší SW příběh spolu s Rogue One, Solo od dob epizody III. Lepší než VII a VIII už to bylo od traileru. Akorát bych tomu vytknul délku epizod. 30 minut je fakt málo na seriál tohodle formátu. ()

Sany33 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Príbeh: Spoznávame sa s nájomným lovcom Mandom, ktorý sa rozhodne vziať podpultovú misiu na záchranu živého materiálu. To ale ešte nevie, koho mu osud privedie do cesty.Prevedenie: Už dlho som sa nestretol s tak dobrým pilotom. Nie len pre to že sa jedná o univerzum Star Wars, ktorého som veľkým fanúšikom ale všeobecne. Má to dynamiku, súboje, vynikajúceho hlavného hrdinu, vizuál a jednoducho sa mi to veľmi páčilo. Ak si k tomu ešte pripočítam baby Yodu je to jasných 5 hviezd. 98% ()

Reklama

bigmatko 

všetky recenzie používateľa

SW je srdcovka a po prečítaní viacerých kníh so starej aj novej série, medzi ktorými je napr aj kniha Imperiálne komando, v ktorej sa odvíja dej v rovnakom období ako Madalorian som sa na tento seriál tešil. Kniha čo to prezrádza aj zo života samotných Mandalorianov. Seriál začal úplne špičkovo a už teraz je mi jasné že som jeho fanúšikom. Služba Disney k nám tak skoro nedorazí ale ako náhle sa to stane tak nezaváham. Mandalorian začal bez zaváhania a okolkov a ponúka dramatickú stránku SW univerza s pochmúrnou atmosférou obdobia po zničení impéria. Westernovská idea je cítiť široko ďaleko ale veľa príbehov SW má takýto nádych. Ak spracujú Kenobyho tak to bude rovnako podobný divoký západ. One man story ako má byť. Mandalorian sa zaradí do kultu a nastaví latku poriadne vysoko. Prijal by som aj dlhšiu stopáž kedže akýkoľvek iný seriál ma takmer hodinu. Ale vzhľadom na komplikovanosť SW to asi nie je také jednoduché. ()

Renie42 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Kdybych náhodou neobjevila na internetu článek o "Baby Yoda", tak by mě ani nenapadlo, že nějaký takový seriál existuje. Líbí se mi SW, ale nejsem až tolik zapálená, abych znala všechny galaxie a planety a obyvatele, co ve SW universu existují. A ten malinký padesátiletý Yoda, ten byl tak roztomilý, takový miminko bych brala všemi deseti a pokaždé jsem čekala na scénu, kde bude a v duchu jsem si říkala, že bych ho tak poňuchňala. ()

Najt 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

The Mandalorian je výpravný, akční, scifi epos ze světa StarWars pod záštitou Jona Favreaua. Rozkoukal jsem to i přes to, že nejsem fanoušek Starwars a dokonce ani sci-fi. Proč teda na to koukám ? Zkrátka jde o hodnocení, o doporučení a celkovou famfáru, kterou tenhle seriál rozpoutal. I když to není můj šálek kávy, tak mi tahle tématika nevadí, i když ji nevyhledávám. Proto jsem sám zvědav, jak na tom Mandalorian je z pohledu člověka, který stojí na neutrální půdě a při sledování musí vykročit trošku z komfortní zóny žánru. Je jasné, že tohle dílo má filmařské kvality na velmi vysoké úrovni, ale co příběh a postavy, dokážou zaujmout i nefanouška mimo svůj oblíbený žánr? To uvidíme. Rozjezd je poněkud krátký, ale velmi nadějný. ()

Galéria (24)

Zaujímavosti (5)

  • Keď Mandalorian (Pedro Pascal) vedie v úvode svojho zajatca, ten poznamená: „Dúfal som, že budem voľný na Deň rodiny (Family Day) a zájdem domov za rodinou.“ To priamo odkazuje na The Star Wars Holiday Special (1978), v ktorom sa domov na Deň rodiny (čo je obdoba Vianoc) snaží dostať Chewbacca. V tomto filme nám navyše bol vôbec prvýkrát predstavený člen klanu Mandalorianov, konkrétne Boba Fett. (ČSFD)
  • Keď Mandalorian (Pedro Pascal) prechádza trhoviskom, na ohni sa opeká zviera, zatiaľ čo druhý príslušník jeho druhu sa zdesene prizerá z klietky. Jedná sa o druh Kowakian monkey-lizard. Jedného z týchto tvorov choval Jabba the Hutt ako domáceho miláčika v Hviezdne vojny VI - Návrat Jediho (1983). Táto scéna je pomerne desivá vzhľadom k faktu, že sa jedná o pomerne inteligentné tvory so zmyslom pre humor. (ČSFD)
  • Mimozemšťan, od ktorého Mandalorian (Pedro Pascal) kupuje vznášadlo, patrí k druhu Kubaz. Zástupcu tohto druhu sme mohli vidieť už v Hviezdne vojny IV - Nová nádej (1977), v ktorom informuje Stormtrooperov, že našiel droidov, ktorých hľadajú. (ČSFD)

Reklama

Reklama