Reklama

Reklama

VOD (1)

Po páde Galaktického impéria zavládlo v galaxii bezprávie a nájomný lovec v beskarovej výzbroji, známy len ako „Mandalorián", príjme lukratívnu, no záhadnú zákazku. (Disney+)

Recenzie (134)

Renie42 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Kdybych náhodou neobjevila na internetu článek o "Baby Yoda", tak by mě ani nenapadlo, že nějaký takový seriál existuje. Líbí se mi SW, ale nejsem až tolik zapálená, abych znala všechny galaxie a planety a obyvatele, co ve SW universu existují. A ten malinký padesátiletý Yoda, ten byl tak roztomilý, takový miminko bych brala všemi deseti a pokaždé jsem čekala na scénu, kde bude a v duchu jsem si říkala, že bych ho tak poňuchňala. ()

0verseer 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

”I can bring you in warm or I can bring you in cold.” Luxus. Po posledných dvoch Star Wars filmoch pôsobí The Mandalorian ako blesk z čistého neba. Aspoň teda po úvodnej epizóde. Absencia Sily vôbec nevadí, ba práve naopak. Pedro Pascal v mandalorianskej zbroji, ktorú som si už obľúbil pri sledovaní Janga a Bobba Fetta, to zdá sa hravo utiahne. Spokojnosť panovala od úvodnej scény až po štýlové záverečné titulky s artworkami v pozadí. Jediné negatívum je zatiaľ len kratšia dĺžka otváracej epizódy... ()

Reklama

micle21 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Absolutní krutopřísnej nářez! Mam obří radost, že se to povedlo. Jediná výtka je ke stopáži. Ze všech těch zbytečně dlouhých hodinových serošů by zrovna tenhle kousek měl mít přes hodinu a ne 38 min! Chodící piraňa pobavila, skvělá výprava, netypická hudba, která ke Sw skvěle sedí, Pedro Pascal i když bez tváře skvělej a ten konec ()

Rian_witcher 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Jedna * za to že to je ze světa Star Wars. a za mrně Yodu. Jinak to je otřes jak co se týká vizáže hlavního hrdiny, tak i drtivá většina triků je podobná spíše Cestě do pravěku od Karla Zemana z roku 1955. To co on tehdy dokázal pomocí loutek, to dokázalo nyní Disney studio pomocí špičkové počítačové animace. To že do každé části kratičkého dílu složeného z 1 min bídné akce a 25 min záběrů na cestu po které kráčí klon středověkého rytíře přidá Disney trochu modelů ze Star Wars světa proboha nemůže stačit na tohle šílené hodnocení přes 80%. ()

Remivsremi 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Parádní začátek prvního hraného seriálu ze světa Star Wars. Krásný vizuál. Televizní tvorba už je zkrátka na stejné úrovni jako ta filmová. Pedro dokáže svojí postavu uhrát i pouhým hlasem, zde se casting trefil do černého. Nepřišel žádný otravný prvek ala Jar Jar. Závěr epizody mě naprosto zaskočil a uhranul, chci hned vidět pokračování. ()

Galéria (24)

Zaujímavosti (5)

  • Keď Mandalorian (Pedro Pascal) vedie v úvode svojho zajatca, ten poznamená: „Dúfal som, že budem voľný na Deň rodiny (Family Day) a zájdem domov za rodinou.“ To priamo odkazuje na The Star Wars Holiday Special (1978), v ktorom sa domov na Deň rodiny (čo je obdoba Vianoc) snaží dostať Chewbacca. V tomto filme nám navyše bol vôbec prvýkrát predstavený člen klanu Mandalorianov, konkrétne Boba Fett. (ČSFD)
  • Mimozemšťan, od ktorého Mandalorian (Pedro Pascal) kupuje vznášadlo, patrí k druhu Kubaz. Zástupcu tohto druhu sme mohli vidieť už v Hviezdne vojny IV - Nová nádej (1977), v ktorom informuje Stormtrooperov, že našiel droidov, ktorých hľadajú. (ČSFD)
  • Když Mandalorian (Pedro Pascal) vystoupí z věže, tak se nosorožec, kterého má Mandalorian vyrytého na pravém rameni své zbroje, přesune na jeho levé rameno zbroje. V epizodě se to stane ještě jednou, když Mandalorian krotí Blurgga. (G....)

Reklama

Reklama