Reklama

Reklama

Bryan Cranston si ve snímku z produkce HBO Films zopakoval svou divadelní roli prezidenta Lyndona B. Johnsona. Filmovou adaptaci, kterou režíroval Jay Roach, napsal Robert Schenkkan podle své stejnojmenné divadelní hry ověnčené cenou Tony. Biografické drama nabízí strhující pohled do zákulisí bouřlivého prvního roku Lyndona B. Johnsona v prezidentském úřadu. Johnson skládá přísahu bezprostředně po atentátu na JFK, podporuje eskalaci konfliktu ve Vietnamu a vyvažuje protichůdné zájmy narážející na vydání jeho klíčového zákona o občanských právech a na jeho první vítězství v prezidentských volbách. (HBO Europe)

(viac)

Videá (9)

Trailer 2

Recenzie (38)

Slasher 

všetky recenzie používateľa

LBJ jako velmi významná osobnost mi přijde mírně ve stínu jak svého oplakaného předchůdce, tak i záporáckého následovníka v úřadu prezidenta USA, takže jsem se těšil na nějaký to srovnání účtů v dramatu od HBO. Mapuje to období od nástupu do funkce po regulerní zvolení a co tu vyhrává je nejen bezprostřední charisma Cranstona v hlavní roli, tak i samotná dobová vřava v diskuzi nad právy afroameričanů, ohánění se tím co říká a neříká Bible, ale i poutavá osobní bitva politika - na pomezí populismu a prosazení svých vlastních přesvědčení a idejí - sama se sebou. V mnohém je to velmi aktuální a doporučuji každému zájemci o progress Spojených Států. (x) ()

klerik 

všetky recenzie používateľa

Spielberg zaprodukoval televízny film, ktorý takmer v každom smere valcuje jeho nudného LINCOLNA. Príbeh nejde zbytočne do rekapitulácie Johnsonovho života a kariéry, ale sústredí sa na snahu o pretlačenie zákona o volebnom práve pre všetkých. Človeku až rozum zastane, čo sa pred pár rokmi v "demokratickej" Amerike dialo. Celkom sa mi páčilo pomerne reálne zobrazenie nejednoznačnosti politiky a presadzovania vlastných záujmov. Veľké plus je to, že postavy nie sú presne definované ako dobré či zlé a divák si k nim musí hľadať cestu... ()

Reklama

*CARNIFEX* 

všetky recenzie používateľa

Po atentáte na Kenedyho sa po dobu jedného roka do nasledujúcich volieb dostal do prezidentského kresla L. B. Johnson. O tom, akým spôsobom dosiahol svoj vysnívaný sen traduje mnoho konšpiračných teórii, no samotný snímok sa zaoberá úplne niečím iným. Hlavnú postavu vykresľuje ako tvrdého bojovníka voči niečomu, čo je v Amerike medzi určitou skupinou ľudí (najmä na juhu) zasiate od nepamäti. Rasizmus je prežitok otroctva. Pokiaľ niekto obľubuje komorné drámy, plné pretvárok, kedy musia všetci hrať na všetky strany pričom nikdy z nich netuší či dohoda platí alebo nie, potom je "Nástupca" správnou voľbou. Politika je špinavá "práca" v ktorej sa ten najvyšší snaží ťahať za nitky, ktorých smer ovplyvní len v prípade, keď dodrží staré známe pravidlo: "niečo za niečo". No a presne taký je tento snímok ... o ťahačovi nití, ktorý sa chtiac nechtiac ocitá po krk v sračkách, pričom najmä vďaka svojmu hereckému výkonu sa dá uveriť každému jeho úsmevu. Či už je reálnemu, alebo predstieranému. Dobrý film pre "určitú" skupinu ľudí. ()

Aky 

všetky recenzie používateľa

Zde podle mého nedoceněný film. Pro mne docela nový a neznámý pohled na Johnsonovu kariéru. Celé dvě hodiny mají výtečnou atmosféru, k čemuž značně přispívá naprosto skvělý a Johnsonovi podobný Bryan Cranston. Johnson v jeho podání dokáže být jak sebevědomý chlap na vrcholu, tak hroutící se zoufalec náchylný všechno vzdát - a pořád mu člověk věří. ()

kaylin 

všetky recenzie používateľa

Bryan Cranston opět dokazuje, jak zajímavým hercem je a že mu osobnosti skutečně jdou. Doufám, že se k podobným rolím dostane ještě více, protože je prostě radost ho sledovat. Skvělý herec, který zvládne nuance postav ve všech různých emocích. Tohle je herecký koncert a ukázka toho, že Amerika má pořád co vyprávět i z nedávné historie. ()

Galéria (11)

Reklama

Reklama