Reklama

Reklama

Jeden deň

(festivalový názov)
  • Česko Jeden den (festivalový názov) (viac)
Trailer 1

Obsahy(1)

Štyridsiatnička Anna žije v ustavičnom stereotypnom kolotoči. Má tri deti, manžela, zamestnanie a finančné problémy. Plní si povinnosti. Stará sa o chod domácnosti, nakupuje, upratuje, vozí deti do záujmových krúžkov. Snaží sa na nič nezabudnúť. S manželom sa takmer nevidí a uvedomuje si, že ho stráca. A tiež vníma, že nedokáže vždy predpokladať, čo bude nasledovať. Čoraz intenzívnejšie pociťuje rozpor medzi neznesiteľne monotónnou, ale zároveň krehkou a príznačnou každodennosťou. (Art Film Fest)

(viac)

Videá (2)

Trailer 1

Recenzie (5)

BOURQUE 

všetky recenzie používateľa

Prvý celovečerný film režisérky Zs. Szilágyiovej zachytáva jeden klasický, šedý a náročný deň matky (Anna) troch detí. Anna to nemá ľahké – problémy v manželstve (neverný manžel), v práci, problémy s peniazmi a deťmi. Ku všetkému sa snaží postaviť zodpovedne so snahou riešiť problémy, ale jednoducho sa to nedarí podľa predstáv. Celý film má dosť depresívny charakter. Dôveryhodnosť filmu zvyšujú aj to, že režisérka ani na minútu sa neodtrhne od reality. Z hereckej stránky Zs. Szamosi v roli Anny podáva veľmi vyrovnaný výkon. Samotný obraz záveru (dieťa a matka sa schovajú pod stôl) je symbolický – Anna už má toho dosť. Najväčším problémom filmu, a to je aj dôvod môjho nižšieho hodnotenia, je to, že celý ten film tak trošku „nikam nesmeruje“. Spomínaný záver, a hlavne jej forma, je možno ten, čo by sme po zhruba 100 minút nechceli vidieť. Chýba mi jednoznačný signál toho, že všetky tie problémy (aj keď s veľkými ťažkosťami) sa dajú nejako „dôstojne“ riešiť. Osobné hodnotenie: 68% (**) ()

Pierre 

všetky recenzie používateľa

Proč se to celé opravdu neodehrává pouze v jednom dni? Po většinu času tedy ano, ale je tady i malinko zbytečných prvních a posledních 10 minut. Kdyby film zobrazoval opravdu pouze jeden den od probuzení, náročnou rutinu, starosti až po noční přiznání nevěry bez kousku z předchozího večera a kousku z následujícího dne bylo by to pro mě zajímavější, originálnější symboličtější a promyšlenější. I tak je to, ale velmi trefné a celé jako ze života. A opravdu vyčerpávající v dobrém slova smyslu. 3 a půl. ()

Reklama

xxmartinxx 

všetky recenzie používateľa

Psychoteror všedního dne, obyčejného života, žitého ve znamení udržení statutu quo, který přitom z duše nenávidíte. Funguje přesně tak, jak potřebuje, byť to nezajde ani o krok dál - což je jen další znak všudypřítomné trýznivosti. Rozhodně vyčerpávající film. V dobrém. ()

LucillaK 

všetky recenzie používateľa

Maďarská "rodina", kterou stíhá jeden velký chaos. Utahaná matka, snažící se splnit všechny povinnosti - zavést děti do školky, kroužků, řídit celou domácnost. Negativita skoro VŠUDE. Jakmile jsem vyšla z kina, držel se ve mě takový divný pocit. Člověk by měl prostě vědět, jak prožít svůj život. ()

Galéria (10)

Zaujímavosti (2)

  • Celosvětová premiéra proběhla 9. května 2018 na filmovém festivalu v Cannes. (ČSFD)

Reklama

Reklama