Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Po mimoriadne úspešnej spolupráci v Nemecku sa režisér Ernst Lubitsch a jeho hviezda Pola Negri stretli na svojom prvom a zároveň i poslednom spoločnom hollywoodskom projekte, ktorý kritika často označuje za herečkin najlepší americký nemý film. Negri hrá Katarínu, cárovnú z nemenovanej krajiny, ktorá však až priveľmi pripomína Rusko. Cárovnú zachráni pred revolucionármi statočný kapitán Czerny a ona sa mu „odmení“ vo svojom budoári. Cárovná sa dostala na zoznam desiatich najlepších filmov roku 1925. (oficiálny text distribútora)

(viac)

Recenzie (3)

NinadeL 

všetky recenzie používateľa

Je v podstatě úžasné sledovat, jak se tu a tam Pola Negri dokázala proměnit ve skutečně přitažlivou ženu, ačkoli klasické filmové anály z ní často dělají bohyni nade všemi. Ve Forbidden Paradise měla několik svých chvilek, nicméně ani to v mých očích nestačilo, aby dosáhla na standardně (a nikoli občasně) dokonalého Adolphe Menjoua. Ukázkový příklad toho, jak si hvězdy kradou filmy. ()

Brejlil 

všetky recenzie používateľa

Pět hvězdiček, protože nejen Menjou, ale především Pola Negri byla skvělá. Scéna svádění chudáka (spíše typicky ruského prostoduchého hrdiny) byla bezchybná. A vše dovršila skvělá Lubitschova režie. Jen Clarka Gablea jsem nějak nepostřehl. ()

Reklama

Galéria (6)

Zaujímavosti (1)

  • Clark Gable, ktorý hrá vo filme člena cárskej stráže, obdržal honorár 7 amerických dolárov a 50 centov. (Raccoon.city)

Reklama

Reklama