Reklama

Reklama

Päť nocí u Freddyho

  • Česko Pět nocí u Freddyho (viac)
Trailer 10

Nechceli by ste byť v koži Mikea (Josh Hutcherson), hlavného hrdinu filmu Päť nocí u Freddyho. Sám sa stará o svoju desaťročnú sestru Abby a doteraz sa nevyrovnal s nevysvetliteľným zmiznutím druhého súrodenca spred viac ako desiatich rokov. Čerstvo bez práce s vyhliadkou na stratu opatrovníctva Abby sa zamestná ako nočný strážnik v zatvorenej pizzerii Freddyho Fazbeara. Na prvý pohľad sa môže zdať, že ide o pohodovú a nenáročnú prácu, ale Mike čoskoro zistí, že Freddyho reštaurácia skrýva množstvo prekvapení, z ktorých väčšina vôbec nie je príjemná. Nevysvetliteľné udalosti, do ktorých sa Mike čoraz viac zamotáva, ho postupne privedú do situácie, ktorá pripomína tú najdesivejšiu nočnú moru, akú si dokážete predstaviť. Zdanlivo nudná nočná zmena sa zmení na boj o život, v ktorom jeho protivník nehrá podľa pravidiel. (CinemArt SK)

(viac)

Videá (4)

Trailer 10

Recenzie (233)

PavelVanekArt 

všetky recenzie používateľa

Jestli je hra podobný hovno jak film, tak nechápu ten kult kolem toho. Jasně, jednoduché a hloupé věci pro jednoduché a hloupé lidi, budiž, srát na hru, když se na to podívám jak na horor bez předlohy, tak je to pořád špatný. Cliché za cliché, nudné lekačky, paranormální roboti nejsou extra zajimaví, žádný gore. Na jednu hvězdu stačí akorát průměrný cast a vizualizace. 1* a.k.a 15% ()

_DAVE_ 

všetky recenzie používateľa

S jistou dávkou sebezapření se na to dalo dokoukat. (Sociální kontakt s dětmi je nutný :)  Ale film je tak moc plochý, jako jeho herní předloha. Když chcete udělat seriál podle Last of Us, tak se máte čeho chytit. Ale dělat filmy podle (původně) flashových her? Ano chápu, cílová skupina to docela ocenila a to je důvod proč vlastně filmy vznikají, aby zaujaly nějakou cílovku a pak vydělaly. Ale tohle bylo enormně mdlé. Opravdu. ()

Reklama

borec999 

všetky recenzie používateľa

Blum potvrdil svoj producentský talent a zopakoval úspešný recept ako u Megan. Vzal pre generáciu násťročných atraktívny námet (videoherná predloha), natočil minimálne strašidelný detský (ne)horor, vyhrotil marketing, podchytil cieľovku na Tiktoku a iných soc. sieťach a potom už len inkasoval stovky zarobených miliónov. Z biznis pohľadu je 5 nights at Freddys skvelým príkladom ako zarobiť z minima maximum, ako horor je na tom o dosť horšie. Nie je to samozrejme úplne zlé, film má aký,taký dej, hercov (Josh Hutcherson) a animatronické zabijacké postavičky vyzerajú trikovo slušne. Problémom je, že film nemá žiadnu atmosféru, ľakačky a väčšina vrážd sa deje mimo záber, potiažmo je odbytá minimom krvi a absenciou akýchkoľvek nápadov. Okrem hororovej stránky film nepotiahne ani dejová (linka s postavou policajtky ktorá sa bizarne objavuje vždy podľa potreby scenáristu ani trauma hla. hrdinu, či jeho ťažký vzťah s maloletou sestrou) a ani detektívna (uhádnuť kto za tým celým stojí, nie je tak ťažké, keď je tu Matthew Lillard s jeho typickým over the top herectvom). Vo výsledku priemerná rutina, v hororových prvkoch výrazne podpriemerná a pre tento raz sa nezľutujem ako u Megan a o 1* hodnotenie znižujem. Ak je toto budúcnosť hororového žánru, tak boh nás ochraňuj... 45% ()

Muel 

všetky recenzie používateľa

| Blumhouse Productions | Hry som hral a lore poznám, čiže moja zvedavosť bola pomerne vysoká a potom to aj tak dopadlo. Nefunguje tu totiž takmer nič a nemienim ten film chváliť iba preto, že existuje. Jo, aj ja som za to rád, moje štrnásťročné ja sa teší jak nikdy, ale výsledok je úmorný a nesúrodý až bieda. Samotní animatronici vyzerajú identicky, ako v hrách, takže za to plus, ale ak by som čo už len začal rozprávať o akejkoľvek dramaturgickej zložke daného snímku, všetko by sa rozpadlo. Vízie hlavnej postavy vedú nikde, záverečný twist sa ani nedá nazvať twistom, animatronici sú tu maximálne nevyužitý, postava policajtky zbytočná. A tak ďalej. Mrzí. Viac TU. | Hodnotenie: 3/10 | ()

Jaro.Krafcik 

všetky recenzie používateľa

Ako už spomenul obľubený uživateľ Trevor, film mal nábeh aj na 5*. Nebol to síce najlepší horor príbeh roku ale po tých výplachov na streamovacích službách som už musel ísť na niečo dobré. Fanúšikova hernej adaptácie budú spokojní. Film sa až príliš vydaril nerozumiem niektorým komentárom a tiež nerozmiem tomu hypu ohľadom toho preplneného kina ale tak detské publikum si to získa a neviem asi keď by som mal znovu 12násť možno by som sa bál. Chýbalo trošku gore a happy ending nestačil. 4* ()

Galéria (36)

Zaujímavosti (15)

  • Ve filmu se měl objevit Mark Fischbach. Avšak v době natáčení filmu pracoval na svém vlastním snímku Iron Lung (2023), a tak musel roli v tomto filmu odmítnout. (Nowster177)
  • Na scénáři se kromě režisérky Emmy Tammi a scenáristy Setha Cuddebacka podílel i Scott Cawton, tvůrce videoher ze série „Five nights at Freddy's“. (Kukelnik)
  • Natáčení začalo 1. února 2023 v New Orleans a skončilo 3. dubna téhož roku. Natáčení celkově trvalo 61 dní. (DIO)

Súvisiace novinky

Scorseseho Zabijáci nevydělávají

Scorseseho Zabijáci nevydělávají

06.11.2023

Zabijáci rozkvetlého měsíce, epický western Martina Scorseseho za 200 milionů dolarů, za sebou mají tři víkendy v kinech, a za tu dobu vydělali celosvětově 119 milionů. Béčkový horor s pětinovým… (viac)

Čeká nás várka hororových pokračování

Čeká nás várka hororových pokračování

02.11.2023

Jak nám letos ukázalo třeba australské Mluv se mnou, americké Smrtelné zlo: Probuzení nebo v současnosti v kinech i na streamu čerstvě úřadující snímek Pět nocí u Freddyho, hororovým filmům s nízkým… (viac)

Horor Pět nocí u Freddyho boří rekordy

Horor Pět nocí u Freddyho boří rekordy

29.10.2023

Producent Jason Blum (Neviditelný, Uteč) si může mnout ruce, má totiž čerstvě na kontě další ohromný hororový hit, který navzdory slabším reakcím zaznamenal pro Blumhouse vůbec nejlepší otvírák v… (viac)

Reklama

Reklama