Reklama

Reklama

Na mušce

(seriál)
  • USA Killing Eve
Trailer 1
USA, (2018–2022), 22 h 24 min (Minutáž: 41–43 min)

Predloha:

Luke Jennings (kniha)

Hrajú:

Sandra Oh, Jodie Comer, Fiona Shaw, Kim Bodnia, Owen McDonnell, Olivia Ross, Darren Boyd, Aurélie Meriel, Anatole Taubman, Rinat Khismatouline, Susan Lynch (viac)
(ďalšie profesie)

Série(4) / Epizódy(32)

Obsahy(1)

Eve je znuděná, bystrá a pohotová pracovnice bezpečnostní služby. Villanelle je elegantní a talentovaná vražedkyně. Obě prudce inteligentní ženy, které jsou sebou navzájem posedlé, se střetnou tváří v tvář v epické hře na kočku a na myš. (HBO Europe)

Recenzie používateľa CheeseFigure k tomuto seriálu (4)

Série 1 (2018) (S01) 

Jodie Comer ako psychotická vrahyňa ťahá túto prvú sériu. Áno, postava Eve je síce sympatická, ale kto by nemiloval šialené sexi vrahyne, ktoré si vraždy užívajú? Chválim taktiež výber hudby, postavu Konstantina a čierny humor, ako aj tajomno obostierajúce Villanelliných zamestnávateľov. Som spokojný. ()

Série 2 (2019) (S02) 

A čo, že sa to vyvíja nereálnym smerom? Vzťah Eve a Villanelle ma baví a ani mi nevadí, že seriál skĺzava do vôd absurdity. Ľúbil sa mi aj hlavný záporák, ktorý bol správne odporný. Trochu ma zamrzí malý priestor, ktorý sa venoval postave ,,Ducha". Taktiež mi to prišlo zo začiatku menej zábavné, ale ku koncu sa to ako-tak rozbehlo. ()

Série 3 (2020) (S03) 

Opäť je v hre Dvanástka, z ktorej poznávame nového člena. Je to zábavnejšie, viac som sa nasmial ako pri predchádzajúcich sériách. Na jednej strane škoda, že opäť sa nám zmenil tím pracujúci s Eve, tento mal ale zaujímavejších členov ako ten z dvojky. Škoda Kennyho. Skvelé záverečné zúčtovanie medzi piatimi postavami (3 ženy, 2 muži, nebudem kvôli spoilerom viac rozpisovať). Taktiež sme spoznali Villanellinu matku, čo bol dobrý diel. A tak celkovo, bola to lepšia séria ako tá druhá. ()

Série 4 (2022) (S04) 

Mal som napísanú A4 o tom, prečo je táto séria príšernosť, ale skrátim to. Ignoruje sa záver tretej série a postavy sú na začiatku štvrtej v rovnakej pozícií, ako boli v predchádzajúcej sérií. Čo to spravili s Helene? (SPOILER: Prečo sa zrazu chovala divne a prečo chcela zničiť Dvanástku? KONIEC SPOILERu). Eve mi bola strašne nesympatická. Jej správanie mi liezlo na nervy a čudujem sa, že po troch sériách sa chová ako neskúsená zelenáčka a všade sa bezhlavo vrhá. Pam bola sympatická. Carolyn a Konstantín štandard. Čo sa týka Dvanástky, tak sme sa dozvedeli ich zrod (SPOILER: Je čudné, že v predchádzajúcich sériách sa Carolyn a Konstantín chovali, ako nevedia nič o hlavách tejto organizácie a pritom boli pri jej zrode. KONIEC SPOILERu), ich ciele si ale autori nechali pre seba. (SPOILER: Taktiež po tých epizódach som čakal nejaké veľké zúčtovanie a nie, že ich Villanelle povraždí za prestrihov na tancujúcu Eve. To bolo celkom sklamanie. KONIEC SPOILERu). Nevadí mi iskrenie lesbickej lásky, ale malo by mať nejaké opodstatnenie. Nie, že Eve sa tam len tak vlezie k Helene do vane, aby po chvíli zistili, že sa tam nezmestia a šli sa najesť. A celkovo tých scén bolo veľa, každá baba sa tam hneď bozkáva s inou babou, až mám pocit, že tvorcom zatrhli natočiť lesbický film, tak si to vynahradili tu. Túto teóriu podporuje aj to, že som mal pocit, že tvorcovia nevedia, ako to celé ukončiť, tak niečo spatlali nejak dokopy. Posúvali postavy sem a tam a nechali ich dačo robiť a snažili sa to natiahnuť na osem epizód. A úprimne, z tej šiestej som mal väčší pocit finále, ako z reálnej finálovej. Takže jediné zlato, čo na tejto kope hrdzavého železa žiari, je Jodie Comer, ktorá je v úlohe Villanelle skvelá a dobre hrá, i keď tvorcovia nevedia, čo s jej postavou. Na čo prvé dve epizódy o tom, ako sa chce stať kresťankou? To tam bolo len preto, aby sme videli Jodie ako Ježíša? Sklamaný som a to som sa tešil. Killing Eve bol jeden z fajn seriálov, ale ako tak spätne premýšľam, asi mal skončiť prvou sériou. Tak hrozne ma táto séria sklamala, že spochybňujem svoje hodnotenie tej druhej a tretej. ()

Súvisiace novinky

Akční Ballerinu pomůže napsat Emerald Fennell

Akční Ballerinu pomůže napsat Emerald Fennell

16.07.2022

Režisérka a scenáristka Nadějné mladé ženy Emerald Fennell byla údajně přizvaná herečkou Anou de Armas (Není čas zemřít, Na nože), aby pomohla napsat scénář k chystanému akčnímu spin-offu Johna Wicka… (viac)

Watchmeni vedou Emmy nominace

Watchmeni vedou Emmy nominace

28.07.2020

Televizní akademie oznámila své nominace pro 72. ročník cen Emmy. Ty se každoročně udílejí nejlepším seriálům, minisériím, televizním filmům a zábavním pořadům, přičemž jejich výběr probíhá na… (viac)

Zaklínač obsadil Vesemira

Zaklínač obsadil Vesemira

29.02.2020

Kolem role Geraltova mentora v seriálovém Zaklínači se dlouhé měsíce točily nejrůznější spekulace. Zaprvé tu byl Mark Hamill, favorit mezi fanoušky, který se na sociálních sítích sám vyjadřoval… (viac)

Phoebe Waller-Bridge podepsala s Amazonem

Phoebe Waller-Bridge podepsala s Amazonem

25.09.2019

Šéfka Amazonu Jennifer Salke se v posledních dnech nebojí dávat veřejně najevo, jak moc si cení práce herečky a scenáristky Phoebe Waller-Bridge. Tahle talentovaná autorka se v poslední době skloňuje… (viac)

Reklama

Reklama