Reklama

Reklama

Epizódy(2)

Obsahy(1)

Rukojemnícka dráma podľa skutočných udalostí. Bol horúci augustový deň roku 1988 keď sa dvaja zločinci v Západnom Nemecku pokúsili vykradnúť banku a na úteku vzali ako rukojemníkov všetkých pasažierov autobusu, ktorý uniesli. Nasledujúcich 54 hodín bolo katastrofálnych. Polícia nedokázala adekvátne zareagovať nielen kvôli vlastnej nekompetentnosti, ale aj kvôli tomu, že jej v tom prekážali médiá, ktoré sa v honbe za senzáciou nezastavili ani pred priamou pomocou únoscom. (RTVS)

(viac)

Recenzie (26)

nascendi 

všetky recenzie používateľa

Pomerne dlhý film o tom, ako to dopadne, keď políciu riadia úradníci. Tí totiž ovládajú iba vyhýbanie sa zodpovednosti, skrývanie sa v kolektíve, odvolávanie sa na predpisy a kompetencie a množstvo podobných kvalifikácií. Aj keď je v popiske vyzdvihovaná mrazivá autenticita, viackrát som mal pocit, že to so zobrazovaním preháňali (asi v záujme toho, aby aj diváci s IQ jedného z gangstrov pochopili). Aj dnes a ešte vo väčšej miere sa stretávame s tým, že ľudia si nakrúcajú videá namiesto toho, aby niekomu pomáhali, alebo niečomu zabránili. Len to nevyzerá tak umelo a hrane ako v tomto filme. Takže dĺžka a uveriteľnosť sú moje dve výhrady, pričom so zvyškom som bol celkom spokojný, pretože podobný postup šéfov poznám z vlastnej pracovnej praxe. ()

YumiOkami 

všetky recenzie používateľa

"Death is better than life with no money." ... cajti to zas podělali. jako vždycky. po týhle minisérii mám další důvod k tomu je nenávidět. vlastně mám víc důvodů - pojďme si je vyjmenovat! 1) nezastřelili únosce, i když mohli; 2) dali jim špatné číslo na sdělení požadavků; 3) případ si přehazovali jako horkou bramboru; 4) zatkli marion a tím je vyprovokovali; 5) neměli nikde poblíž záchranku -> když střelili emanuela (15 let), tak záchranka přijela za 20 MINUT a kluk mezitím vykrvácel..... dokument z roku 2022 se mi zdál míň nerve-racking, než tohle zpracování. a taky jsem u tohodle víc brečela.. :) ()

Reklama

laik_60 

všetky recenzie používateľa

ten film naozaj nemuože za to, že som mu dal iba dva body, to nízke hodnotenie je za tu byrokraciu v nemeckej policii, nezodpovednost starých uradníkov co sa schovavali za čísla paragrafov a vyhlášok. Takí ludia by si nezasluzili ani odchod do penzie ale rovno na smetisko bez narokov na financnupodporu ()

Mamlas 

všetky recenzie používateľa

Sáhodlouhá reklama na neschopnost a byrokracii. Zaujme realistický děj a místy určité napětí. Vadí hrubě převalená stopáž, otravné boční dějové linky, sociální balast, zbytečné kecy a chování všech postav jako naprosto vymaštěných idiotů. Kdyby to bylo v Americe, měl by tento film asi jen 5 minut - úvodní seznámení s postavami a v poslední minutě včelka, včelka a pak už klidně jen závěrečné titulky. Tím chci říct zejména to, že děj byl enormně přecpán obrovskou spoustou zbytečné vaty a vyžadoval hodně přetáčení. (35%) ()

CarloRizzi 

všetky recenzie používateľa

My tady máme snad 12 století. Tak klobouk dolů co němčouři natočili. Opět Němci ukázali to dokáží natočit a neboj se sáhnout historie. Další pohled do německé historie., Tentokrát na téma Bankovní loupež 54 hodin. Je teda dost neuvěřitelné že támhle neschopná policie byla v 80 letech v Německu. Po filmu Baader Mainhof Komplex tady máme další film který který ukazuje smutnou historii Německa. ()

Galéria (35)

Zaujímavosti (6)

  • Miniséria sa natáčala v Delmenhorste, Gladbecku, Brémach, Duisburgu a Düsseldorfe (Nemecko). Natáčanie filmu sa uskutočnilo v roku 2016. (Arsenal83)
  • ŠPZ na vozidle holandskej polície (HR-20-TN) sú iné, ako sa používali v minulosti. Písmo a medzery sa nezhodujú s tými, ktoré sa používali pre holandské poznávacie značky v roku 1988. (Tomu.Ver)
  • I přesto, že jednotlivé situace působí velmi bizarně a neuvěřitelně (hlavně chování a rozhodnutí policejních představitelů, ale i přístup a chování novinářů), jedná se o velmi věrnou rekonstrukci skutečných událostí dle pořízených nahrávek, policejních záznamů a výpovědí svědků. Na internetu lze dodnes například dohledat reálná videa rozhovorů zločinců s médii, které jsou téměř totožné, jako v této minisérii. (Sidarius)

Reklama

Reklama