Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Nemecký režisér Christian Petzold vo filme Tranzit preskúmava fantómy európskej migrácie a identity. V jeho neobvykle poňatom filme s množstvom melodramatických i politických motívov je príbeh z čias nemeckej okupácie Francúzska zasadený do súčasných reálií. Hlavnou postavou filmu je Georg, ktorý postupne prijíma totožnosť ľudí, s ktorými ho dávajú dokopy tragické okolnosti. Tá mu síce umožňuje dostať víza a odplávať jednou z posledných lodí, ktoré opúšťajú Marseille, ale spolu s ňou na seba berie aj niektoré ťaživé dôsledky. V Marseille totiž nachádza „svoju“ ženu, ktorú pozná len z listu. Vezme na seba s novou identitou aj nový vzťah a novú budúcnosť? (Film Europe)

(viac)

Zaujímavosti (2)

  • Rovnako ako dej filmu, tak aj jeho natáčanie prebiehalo vo Francúzsku, predovšetkým v prístavnom meste Marseille. (MikaelSVK)
  • Celosvětová premiéra proběhla 17. února 2018 na filmovém festivalu v Berlíně. (ČSFD)

Súvisiace novinky

Desátý ročník Be2Can začíná zítra!

Desátý ročník Be2Can začíná zítra!

03.10.2023

Be2Can, přehlídka výrazných filmů ze tří největších filmových festivalů v Berlíně, Benátkách a Cannes, oslaví jubilejní desátý ročník. Odehraje se mezi 4. a 11. říjnem a do programu ji zařadí 28… (viac)

Be2Can hlásí rekordní počet zapojených kin

Be2Can hlásí rekordní počet zapojených kin

20.09.2018

Be2Can: rekordní počet zapojených kin, Zlatá palma, současný německý film, čínská senzace ve 3D a čerstvá cena Fipresci z Benátek pro maďarský film   Be2Can – přehlídka soutěžních a oceněných filmů… (viac)

Reklama

Reklama