Reklama

Reklama

Modlitba

  • Česko Modlitba (viac)
Trailer 1

Obsahy(1)

Príbeh dvadsaťdvaročného Thomasa, ktorý prichádza do katolíckeho rehabilitačného centra vo francúzskych Alpách, aby tu zabojoval so závislosťou od heroínu, je štúdiou (ne)dobrovoľnej rehole a premeny prchkého adolescenta na svojbytnú duchovnú bytosť. Najväčšími prednosťami filmu sú neokázalá, precízna réžia, odvaha rozprávať príbeh v bolestivom detaile a brilantné herecké obsadenie. Kahnov film je pokornou charakterovou štúdiou i formálne čistou, tichou oslavou ľudského súcitu a odhodlanosti – nenápadnou, ale prenikavou a nesentimentálnou snímkou o viere, možnostiach nápravy, rôznych podobách závislosti a ťažkej voľbe medzi láskou k človeku a láskou k Bohu. (Film Europe)

(viac)

Recenzie (20)

TotalFilm.cz (Dagmar Šimková)

"Snímek o síle víry ale nakonec může mnohým připadat příliš jednosměrný ve svém vyznění, byť se ho autoři snaží na závěr trochu zpochybnit. Modlitba vám možná dodá kýžený klid a odžijete si s ní pár momentů, ale nejspíš to nebude film, který byste nutně chtěli vidět ještě jednou." viac

Súvisiace novinky

Be2Can hlásí rekordní počet zapojených kin

Be2Can hlásí rekordní počet zapojených kin

20.09.2018

Be2Can: rekordní počet zapojených kin, Zlatá palma, současný německý film, čínská senzace ve 3D a čerstvá cena Fipresci z Benátek pro maďarský film   Be2Can – přehlídka soutěžních a oceněných filmů… (viac)

Reklama

Reklama