Reklama

Reklama

Yellowstone

(seriál)
  • USA Yellowstone (viac)
Trailer 1
USA, (2018–2023), 45 h 19 min (Minutáž: 37–93 min)

Hrajú:

Kevin Costner, Kelly Reilly, Dave Annable, Kelsey Asbille, Wes Bentley, Gil Birmingham, Ian Bohen, Luke Grimes, Cole Hauser, Jill Hennessy, Danny Huston (viac)
(ďalšie profesie)

Série(5) / Epizódy(53)

John Dutton bráni svoj ranč pred nemilosrdnými developermi, indiánskou rezerváciou a inými nepriateľmi, ktorí chcú získať jeho pôdu. Toto všetko na pozadí rodiny, politiky a jeho odkazu. (SkyShowtime)

Recenzie používateľa boo-boo k tomuto seriálu (2)

Yellowstone (2018) 

Jediná telenovela, ktorú kedy budem pozerať aj keby mala 5000 dielov. Taylor Sheridan zhruba v Hell or High Water prvýkrát trafil moju strunu a odvtedy si môže točiť čo chce, je to proste pre mňa. Rozmáchlosť Yellowstonu je pravé megalomanstvo, najsilnejší je ale podľa mňa v príbehoch neduttonovských postáv, ktoré si životom na ranči prechádzajú a rôznym spôsobom poznačené idú ďalej, pričom vo väčšine prípadov sú ich cesty nečakané a fandiť sa dá prakticky každému. Samotní Duttoni sú možno trocha plastelínoví a miestami až príliš nadpozemskí, ale to tiež svojim spôsobom slúži cieľu, keďže divák sa viac než čo iné cíti ako ich pozorovateľ a to je pre rozprávača Sheridanovho typu najvďačnejšia rola (viď Sicario). ()

Season 1 (2018) (S01) 

Na úvod úprimne - na Yellowstone nemá zmysel riešiť herecké výkony, réžiu, vizuál, proste remeslo celkovo, lebo v tomto smere je to dokonale namazaná precízna mašina. Iné je to so samotným príbehom. Kto trochu sleduje Sheridanovu tvorbu, nemôže naraziť na nič nové, lebo viac než čokoľvek iné je to silový zápas postáv typického sheridanovského strihu, akurát natiahnutý na viac hodín. Toto sa potom na výsledku odrazí tým, že všetko strašne dlho trvá - a to je práve zlom, kedy je na divákovi samotnom, či je rád, že dostal talentovaný scenárista dosť priestoru na vypiplanie svojich milovaných charakterov, alebo definitívne zlomí palicu nad miestami priam statickým rozprávaním. Ja som skôr v prvej skupine, lebo cynických hlášok a životných múdier cedených pomedzi zuby spolu s nejakou tou krvavou slinou nemám nikdy dosť a pre takto hutné postavy (hlavne teda Costnerov Dutton, ale Kelly Reilly a Cole Hauser idú jasnú prvú ligu) mám v srdci veľmi špeciálne miesto. ()

Súvisiace novinky

Costner a drama kolem Yellowstoneu vysvětleno

Costner a drama kolem Yellowstoneu vysvětleno

20.09.2023

Ještě začátkem roku platil Yellowstone za jeden z nejsledovanějších a díky péči scenáristy Taylora Sheridana (Sicario, Wind River) taky nejstabilnějších seriálů v Americe. Jenže s tím, jak… (viac)

Pokračování Wind River nabírá obsazení

Pokračování Wind River nabírá obsazení

09.03.2023

Před tím, než se stal králem televize díky seriálům Yellowstone či 1883, získával si scenárista a režisér Taylor Sheridan obdiv na filmové frontě díky snímkům jako Sicario nebo Wind River. A právě… (viac)

Reklama

Reklama