Reklama

Reklama

VOD (1)

Politické boje se stupňují. Rusko neodvratně kráčí vstříc komunistické diktatuře. Jeden muž v této těžké době miluje aristokratku a zároveň manželku bolševického vůdce. Americké drama oceněné 5 Oscary natočené podle známé knihy Borise Pasternaka. (oficiálny text distribútora)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (225)

T2 

všetky recenzie používateľa

Rozpočet $11miliónovTržby USA $111,721,910Tržby Celosvetovo $115,800,000David Lean mal talent na réžiu a na všetko čo k filmu patrí, to sa musí uznať, natočil niekoľko nezabudnuteľných filmov a zviditeľnil mnoho teraz už hereckých legiend počnúc Omarom Sharifom, ten tu predvádza jeden zo svojich charizmatických výkonov a dosť rozťahaný film svojím prejavom vyťahuje nad rámec možností, veru škoda že v tej dobe nepoznali asi moc strihačov. Možno o pol hodinku kratšie a bolo by to o moc silnejšie vo svojej výpovedi, lebo časom to už začína byť uspávanka aj keď príjemná s výbornou výpravou, krásnym vizuálnym poňatým a príbehom čo môže svojou originalitou jedine zaujať. /80%/ ()

pepo 

všetky recenzie používateľa

Britský megaloman Davin Lean (Lawrence z Arábie, Most cez riku Kwai) si vzal na mušku Pasternakovu literárnu klasiku a vytvoril klasiku filmovú. Vyše trojhodinový epos odohrávajúci sa v Rusku je podľa inflácie jedným z najúspešnejších filmov všetkých čias (momentálne figuruje na 8. mieste). Omar Sharif a Julie Christie stvárnili jeden z najslávnejšáích filmových párov a tento (hlavne v závere) slzy do očí vnášajúci počin získal 5 Oscarov z desiatich nominácií. Výborná dráma, krásna romanca, obdivuhodný projekt a výnimočný film, ktorý by si mal doplniť každý filmový fanúšik. 9/10 ()

Reklama

Anderton 

všetky recenzie používateľa

David Lean bol megaloman. V časoch, keď ešte toto slovo nevyvolávalo úšklebky. Ako dnes, keď dostávame od súčasných megalomanov iba trikové orgie. Pri mnohých scénach som si hovoril, aká to musela byť drina, naaranžovať takúto scénu s toľkými štatistami. O minútu nasledovala ďalšia. Podobne, ako v Lawrencovi platí, že filmu by neuškodilo trochu prestrihať. Dnes by išiel do kín v dvoch dieloch. Škoda, že to nenapadlo producentov v roku 1965, mohli zarobiť 2x. Miernym mínusom bol pre mňa určitý emocionálny chlad, myslím, že ženy táto romantika dojme omnoho viac. ()

Phobia 

všetky recenzie používateľa

Monumentální epos s deprimující atmosférou, který i přes značnou délku diváka vtáhne do příběhu a vyplivne jej až po závěrečných titulcích. Strastiplná životní pouť lékaře v porevolučním Rusku je korunována skvělým herectvím Omara Sharifa, krásnou hudbou i výpravou; režisér se převodu slavné Pasternakovy literární předlohy na filmové plátno zhostil na výbornou. Dojemné romantické drama, kterému čas nijak zvlášť neubral na lesku.. Proč tedy nehodnotím plným počtem? Mám takovou charakterovou vadu: já na tu romantiku jaksi moc nejsem... 80% ()

Marek1991 

všetky recenzie používateľa

Úchvatný film. Podmanil si ma svojou atmosférou, ruské prostredie bolo veľmi dôveryhodne zobrazené napriek tomu, že sa to v Rusku netočilo. Charizmatickí herci a herečky, citlivo spracovaný film podľa knihy, ktorého jediné slabiny pre dnešného diváka budú asi dĺžka a jemné nekritické poňatie boľševikov. Doktor Živago je trochu iný romantický film, než na ktoré sú ľudia navyknutí z Hollywoodu a moderných emočných príbehov, toto je proste stará škola, ale musím povedať, že celkom sympatická. Tri hodiny filmu a ja neviem poriadne čo napísať, možno by som ocenil hudbu, kostýmy, skritizoval trocha tie ruské vlajky, lebo vtedy cárska bola iná, aj keď neviem ako často sa používali aj tieto variácie, ale celkovo by som v najťažších časoch studenej vojny od Američanov, či skôr Britov nečakal takto zaujímavo spracovaný film s ruskými reáliami. Ak zatúžite po niečom staršom a neobyčajnom a budete mať čas, tak tento film je lahôdka, ktorá za to stojí. ()

Galéria (214)

Zaujímavosti (43)

  • Natáčení probíhalo v jedné z budov na Senovážném náměstí v Praze, kterou má Česká televize pronajatou jako ateliéry. (Ajka1)
  • Po prvním uvedení do kin bylo prodáno více než 600 tisíc kopií filmového soundtracku. (Ajka1)
  • Režisér David Lean byl za svého života známý svou velkou trpělivostí s lidmi i s rozmary přírody, a tak strávil přípravami a natáčením 3 roky svého života. (Lynette)

Súvisiace novinky

Omar Sharif 1932 – 2015

Omar Sharif 1932 – 2015

11.07.2015

Ve věku 83 let nás dnes opustil egyptský herec Omar Sharif. Charismatická legenda zemřela na infarkt v nemocnici v Káhiře a zanechala po sobě nejen syna Tareka, ale také šedesátiletou kariéru… (viac)

Navštivte Noc v Hollywoodu

Navštivte Noc v Hollywoodu

02.09.2008

A nemusíte daleko. Stačí v sobotu 6. září ve 20 hodin zavítat do Dvořákovy síně pražského Rudolfina. Tam se totiž koná slavnostní koncert filmové hudby A Night in Hollywood. Pod moderátorským vedením… (viac)

Seminář 70mm filmů

Seminář 70mm filmů

14.03.2007

Do Krnova na ne-anamorfní 2,2:1! Druhý ročník unikátní filmové akce Seminář 70mm filmů proběhne ve dnech 16.-18. března v krnovském kině Mír. Promítnuto bude 13 snímků a témata referátů se budou… (viac)

Reklama

Reklama