Reklama

Reklama

Jeff Bauman (Jake Gyllenhaal) je bostonský rodák, celkom obyčajný muž, ktorý pracuje v lahôdkach a žije v malom dvojizbovom byte so svojou matkou Patty (Miranda Richardsonová) závislou od alkoholu. Jedného dňa Jeff stretne v tamojšom bare svoju bývalú priateľku Erin Hurleyovú (Tatiana Maslanyová), ktorá obdivuje jeho láskavosť a šarm, ale frustruje ju jeho nedostatok zaujatia. Erin mu oznámi, že pobeží  Bostonský maratón, aby získala peniaze pre nemocnicu, v ktorej pracuje. Jeff požiada každého štamgasta v bare, aby finančne prispel a sľúbi jej, že na ňu bude čakať v cieli s veľkým transparentom. V deň maratónu sa Jeff ponáhľa, aby sa dostal do cieľa včas. Ako sa Erin približuje, na mieste, kde čaká Jeff, vybuchne bomba. Jeffovi musia amputovať obe nohy nad kolenom. Keď znovu nadobudol vedomie, spomenie si, že pred výbuchom zbadal atentátnika. Patty volá FBI a Jeffov osobný boj sa práve začína. Kým sa všetci jeho blízki vyrovnávajú s následkami zranenia, Jeff sa stáva symbolom hnutia Boston Strong, symbolom nádeje a nezlomného odhodlania čeliť zlu a násiliu. (TV JOJ)

(viac)

Videá (3)

Trailer 1

Recenzie (128)

dubinak 

všetky recenzie používateľa

Stronger je poměrně průměrné konzumní drama, které toho nenabídne víc, než jen pohled do zákulisí rodinného kruhu Jeffa Baumana, oběti bostonského atentátu a jeho dilema a těžkosti po této události. Jake to hraje skvěle, já jsem si nad jeho výkonem pobrečela. Režisérská taktovka ale občas působí až moc americky, takže velkou hloubku od toho nečekejte. ()

Fiftis 

všetky recenzie používateľa

Venujem tejto snímke jej 100.komentár. Skutočný príbeh, skutočný hrdina, ktorého možno len obdivovať, ako sa v rámci možností dokázal vysporiadať s tragickými následkami zranenia po teroristickom útoku dvoch zasraných arabských debilov. Film sa najviac sústredí na postup liečby a rehabilitácie po amputácii končatín a tiež vzťahom medzi Jeffom a Erin, ktorý nie je vždy ružový. Psychická rovnováha postihnutého je vratká a tak aj Erin opustí dočasne milenca. Prvá polovica filmu je lepšia, druhá už nepôsobí tak celistvo. Čo ma ako diváka dostalo, sú reakcie príbuzných Jeffa, hlavne ženských, ktoré všetko berú zo stránky popularity, napr. pri návšteve čiernej Oprah, smiešnej to postavy talk show. Čo sa týka útoku na bostonský maratón, tak máme na výber. Môžete sa baviť a byť spravodliví, alebo sa len dojímať a sledovať komorný príbeh obete, ktorá prišla o obe nohy a Jake Gyllenhaal sa s rolou vysporiadal skvele. ()

Reklama

Morholt 

všetky recenzie používateľa

Z mého pohledu je problémem už sám námět. Lidí, kteří přišli z různých důvodů o končetiny, tu byly a budou miliony a já pořád nechápu, proč by tohle mělo být v něčem speciální. A nepřesvědčil mě ani film. Člověk by čekal na dané téma nějaké hlubší psychologické drama zobrazující vnitřní boj člověka, který se snaží srovnat se svým postižením. Ale na to se tady takřka vůbec nehraje. To, že divák může s hlavním hrdinou alespoň nějak soucítiit, je především zásluha excelujícího Gyllenhaala, ačkoliv nemá prakticky co hrát. Zdatně mu přihrává Tatiana Maslany, která pro mě byla příjemným překvapením a hodně mě bavila Miranda Richardson v roli Baumanovy matky, která se snažila svého syna využívat coby cvičenou opici. Po hříchu je to ona, kdo je nejzajímavější postavou filmu. Bez herců by to byl hluboký podprůměr. S nimi jen mírný. 40% ()

eLeR 

všetky recenzie používateľa

Prečo by mal byť tento film zbytočný, však príbeh Jeffa Baumana určite mnohým pomohol. A určite nie je (ako každý očakával) o nezlomnej sile nejakého super hrdinu, veď väčšinu času bol ten chlapec na sračky. Je fajn, že sa z nich vyhrabal a tá trocha pátosu na konci mi vôbec nepokazila dojem z filmu. Spracovanie sa mi páčilo a Jake zase na jednotku s hviezdičkou. ()

laik_60 

všetky recenzie používateľa

tí asociáli sú vari na svete všetci rovnakí. Či v Bystrici, Nitre, v bratislavskej Petržalke alebo v New Yorku. Z takého prostredia takej rodiny pochádzal aj Jeff. Celej rodine nešlo o nič len si užiť, a z nešťastia vyťažiť popularitu čo najviac. Byť Erinou dávno sa na všetko vykašlem. Ale nestalo sa tak a tak som to musel dopozerať do konca .. pekne americky pátosového. Nech žije Amerika, nech žije Američan, Nech žije hrdina z Bostonu. Gylenhaal nesklamal. A tretí bod dávam za sympatickú hudbu , hlavne tá záverečná sadla !!!! ()

Galéria (23)

Zaujímavosti (7)

  • Natáčelo se ve státě Massachusetts v USA. (BMW12)
  • Mnoho vedlejších postav ve filmu hraje sebe sama, včetně většiny lékařského personálu. Např. Dr. Jeffrey Kalish, který odstranil obvazy z nohou Jeffa Baumana, odstranil ve filmu i obvazy z nohy Jakea Gyllenhaala. Ve filmu se objeví i stejné rehabilitační techniky a sestry z centra Spalding Rehab, kde se léčil skutečný Jeff Bauman. (Dr Lizal)
  • Jedná se o zpracování autobiografické knihy od Jeffa Baumana, jednoho z přeživších bombového útoku na Bostonský maraton 16. dubna 2013. Autor knihy při útoku přišel o obě nohy. (raikonen16)

Súvisiace novinky

Gyllenhaal si zahraje Bernsteina

Gyllenhaal si zahraje Bernsteina

02.05.2018

Jake Gyllenhaal má za sebou Patrolu, Zmizení, Slídila nebo Demolici a do každého svého projektu jde na sto procent. Naposledy se Jake objevil v dramatu Silnější, kde si zahrál jednu z obětí výbuchů u… (viac)

Reklama

Reklama