Reklama

Reklama

Jeff Bauman (Jake Gyllenhaal) je bostonský rodák, celkom obyčajný muž, ktorý pracuje v lahôdkach a žije v malom dvojizbovom byte so svojou matkou Patty (Miranda Richardsonová) závislou od alkoholu. Jedného dňa Jeff stretne v tamojšom bare svoju bývalú priateľku Erin Hurleyovú (Tatiana Maslanyová), ktorá obdivuje jeho láskavosť a šarm, ale frustruje ju jeho nedostatok zaujatia. Erin mu oznámi, že pobeží  Bostonský maratón, aby získala peniaze pre nemocnicu, v ktorej pracuje. Jeff požiada každého štamgasta v bare, aby finančne prispel a sľúbi jej, že na ňu bude čakať v cieli s veľkým transparentom. V deň maratónu sa Jeff ponáhľa, aby sa dostal do cieľa včas. Ako sa Erin približuje, na mieste, kde čaká Jeff, vybuchne bomba. Jeffovi musia amputovať obe nohy nad kolenom. Keď znovu nadobudol vedomie, spomenie si, že pred výbuchom zbadal atentátnika. Patty volá FBI a Jeffov osobný boj sa práve začína. Kým sa všetci jeho blízki vyrovnávajú s následkami zranenia, Jeff sa stáva symbolom hnutia Boston Strong, symbolom nádeje a nezlomného odhodlania čeliť zlu a násiliu. (TV JOJ)

(viac)

Videá (3)

Trailer 2

Recenzie (128)

eLeR 

všetky recenzie používateľa

Prečo by mal byť tento film zbytočný, však príbeh Jeffa Baumana určite mnohým pomohol. A určite nie je (ako každý očakával) o nezlomnej sile nejakého super hrdinu, veď väčšinu času bol ten chlapec na sračky. Je fajn, že sa z nich vyhrabal a tá trocha pátosu na konci mi vôbec nepokazila dojem z filmu. Spracovanie sa mi páčilo a Jake zase na jednotku s hviezdičkou. ()

Fiftis 

všetky recenzie používateľa

Venujem tejto snímke jej 100.komentár. Skutočný príbeh, skutočný hrdina, ktorého možno len obdivovať, ako sa v rámci možností dokázal vysporiadať s tragickými následkami zranenia po teroristickom útoku dvoch zasraných arabských debilov. Film sa najviac sústredí na postup liečby a rehabilitácie po amputácii končatín a tiež vzťahom medzi Jeffom a Erin, ktorý nie je vždy ružový. Psychická rovnováha postihnutého je vratká a tak aj Erin opustí dočasne milenca. Prvá polovica filmu je lepšia, druhá už nepôsobí tak celistvo. Čo ma ako diváka dostalo, sú reakcie príbuzných Jeffa, hlavne ženských, ktoré všetko berú zo stránky popularity, napr. pri návšteve čiernej Oprah, smiešnej to postavy talk show. Čo sa týka útoku na bostonský maratón, tak máme na výber. Môžete sa baviť a byť spravodliví, alebo sa len dojímať a sledovať komorný príbeh obete, ktorá prišla o obe nohy a Jake Gyllenhaal sa s rolou vysporiadal skvele. ()

Reklama

TominoLa 

všetky recenzie používateľa

Život nám píše inspirativní příběhy. Ten Jeffa Baumana rozhodně je a stojí za to. Ať už se nám v životě cokoliv přihodí, když nekopeme jen kolem sebe, nasloucháme, tak zjistíme, že v tom nejsme sami. Lehčeji se to píše, ale je lepší bojovat než se litovat. Život za to stojí!!! Jake Gyllenhaal se opět do své role vložil a byl jako vždy excelentní. 8/10 ()

Rominator 

všetky recenzie používateľa

Bostonský rodák Jeff Bauman (Jake Gyllenhaal) jde podpořit svoji expřítelkyni Erin Hurley (Tatiana Maslany) do cíle maratonu, ale stává se obětí teroristického útoku při výbuchu bomby a přijde o obě nohy... Jake Gyllenhaal svým hereckým výkonem opět nezklamal, ale příběh celého film měl být stejně intenzivní jako poslední půlhodina, protože ta byla nejlepší. ()

T2 

všetky recenzie používateľa

Rozpočet $-miliónovTržby USA $4,211,129 Tržby Celosvetovo $7,074,489▐ David Gordon Green je na svojom režisérskom poste ako na hojdačke, a tak pôsobí aj tento film. Miestami dosť urvané, alebo lepšie povedané agresívne voči divákovi, hlavne čo sa týka správania rodiny zdecimovaného chlapca po bombovom útoku. Nie je to správne vyvážene, nedokáže to vystihnúť podstatu daného utrpenia. Jake Gyllenhaal tiež bojuje zo svojou postavou a nevie sa tak úplne v nej nájsť. /40%/ ()

Galéria (23)

Zaujímavosti (7)

  • Jedná se o zpracování autobiografické knihy od Jeffa Baumana, jednoho z přeživších bombového útoku na Bostonský maraton 16. dubna 2013. Autor knihy při útoku přišel o obě nohy. (raikonen16)

Súvisiace novinky

Gyllenhaal si zahraje Bernsteina

Gyllenhaal si zahraje Bernsteina

02.05.2018

Jake Gyllenhaal má za sebou Patrolu, Zmizení, Slídila nebo Demolici a do každého svého projektu jde na sto procent. Naposledy se Jake objevil v dramatu Silnější, kde si zahrál jednu z obětí výbuchů u… (viac)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bolo zmenené