Reklama

Reklama

Konec léta

(festivalový názov)
  • Čína End of Summer (viac)
Dráma / Rodinný
Čína, 2017, 102 min

Obsahy(1)

Mánie kolem Světového poháru v Číně v červnu 1998 dopadne i na páťáka Xiaoyanga a jeho postaršího souseda Zhenga, který jej začne tajně trénovat na kvalifikaci do školního fotbalového týmu. Jenže věci se začnou vyvíjet jinak, když Xiaoyang zjistí, že jeho otec udržuje vztah s jeho třídní učitelkou. A tak když se starý Zheng rozhodne vypravit za rodinou do vzdáleného města, Xiaoyang jde s ním. Doufá totiž, že se svým nejlepším kamarádem zůstane navždy. Přijme Xiaoyang svůj nový život? A zvládne čelit stinným stránkám dospívání? (Zlín Film Festival)

(viac)

Recenzie (1)

ScarPoul 

všetky recenzie používateľa

Veľmi príjemný filmík. V zásade klasický príbeh jednej rodiny, ktorý sa nesie v tradičných schémach. Ale to vôbec nevadí. Dobre sa na to pozerá. Má to aj dojímavé miesta, ktoré nie sú silené ani emočne vydierajúce. Každý z hrdinov si prechádza svojimi vlastnými úvahami o tom, čo pre nich predstavuje šťastie. A je príjemné vidieť, že ku konci filmu sa tam každý nejakým spôsobom dostáva. Taká ta vec, ktorá vám nezmení život, ale na chvíľu veľmi príjemne zarezonuje. Asi ako šálka dobrého činského čaju. ()

Galéria (29)

Súvisiace novinky

Čínská kinematografie v Praze a K. Varech

Čínská kinematografie v Praze a K. Varech

11.09.2018

Festival čínských filmů z provincie Zhejiang se koná od 18. do 21. 9. v Praze a v Karlových Varech. Na festivalu bude uvedeno 6 celovečerních filmů, v Praze se na ně diváci mohou vydat do kina Evald,… (viac)

Reklama

Reklama