Reklama

Reklama

El silbón: Orígenes

  • angličtina The Whistler: Origins
Venezuela / Mexiko, 2018, 91 min

Obsahy(1)

Adaisine (Daniela Bueno) správanie sa neustále zhoršuje a zdá sa, že je posadnutá démonom. Jej otec sa rozhodne navštíviť kňaza, aby ho poprosil o pomoc. Spoločne nájdu dôkazy, ktoré by mohli viesť k rozlúšteniu toho, čo stojí za radikálnou zmenou správania jeho dcéry. Všetky stopy vedú k mytologickej postave nazývanej El Silbón, ktorá svojím pískaním prináša smrť. (Marceloo)

(viac)

Recenzie (4)

ricci.s 

všetky recenzie používateľa

Áno, hororových subžánrov je v tomto filme viacero, ale práve naopak. Žiaden z nich nie je využitý dostatočne. Ako okultný horor je to nudné na porazenie, a ako exploitation je to až príliš umiernené. A neviem o tom, že by vyšla iba cenzúrovaná verzia. Znásilnenia, vraždy, roztrhanie psami či ubitie boli mimo kameru. Takže kde sme to videli to drsné gore? Tých pár záberov na zohavenú mŕtvolu, z ktorej trčia vnútornosti? Obsahovo to nedáva veľký zmysel, strašidelné to nie je vôbec, a to preskakovanie z prítomnosti do minulosti ma akurát unavovalo. Špinavé dedinské prostredie nejaký náznak beznádejnej atmosféry občas vytvorilo, ale týmto to končí. Dopozeral som to s vrcholným nezáujmom. ()

Marceloo 

všetky recenzie používateľa

Po tom, čo sa správanie jeho dcéry stále zhoršuje, a zdá sa, že je posadnutá démonom, sa jej otec rozhodne navštíviť kňaza, aby ho poprosil o pomoc. Spolu nájdu dôkazy, ktoré by mohli viesť k rozlúšteniu toho, čo stojí za radikálnou zmenou správania jeho dcéry. Všetky stopy vedú k mytologickej postave nazývanej El Silbón, ktorá svojím pískaním prináša smrť. - Pred pozeraním si prosím vôbec nezisťujte, čo je The Whistler / El Silbón zač, pretože inak ten film nemusíte ani pozerať a od prvej minúty Vám bude jasné, o čo tam ide. Ja som si to našťastie zistil až po dopozeraní, a preto som si tento horor náramne užil. V podstate ide o prvý horor z Venezuely, ktorý som videl, a moje očakávania neboli vysoké. Výsledok je hoodně velkým prekvapením. Celý film sa totiž prepletá niekolkými hororovými subžánrami a každý z nich je v rámci kontextu využitý úplne naplno. Miesia sa tu juhoamerický okultizmus, Exploitation s niekolkými fakt drsnými scénami a poriadnym gore a ku koncu dokonca aj Zombie horor. Nerád porovnávam horory, ale tu sa mi nedá vyhnúť prirovnaniu s The Wailing / Gokseong, ktorý fungoval na základe podobných motívov, ale výsledok mi prišiel ovela slabší. Tu sú miestny folklór a lokácie využité omnoho efektívnejšie a pomáhajú budovať nepríjemnú atmosféru. Plus je obrovskou výhodou to, že je The Whistler o hodinu kratší, a tak je jeho obsah ovela plnší. Taktiež má velmi silné poučenie, ktoré je v závere odhalené, takže mi nezostáva nič iné, než napáliť tomu silné štyri hviezdičky. Film má samozrejme aj svoje slabé stránky, medzi ktorými prevažuje hlavne rozhádzaná chronológia, ktorej vôbec nepomáhajú nevýrazné prestrihy medzi scénami. U mňa sa tento horor v tomto roku dostane medzi to najlepšie, čo som videl. Som rád, že Uncork'd Entertainment v posledných mesiacoch naberá horory so stále vyššími kvalitami a dúfam, že The Whistler bude divákom sedieť, pretože mi príde kvalitnejší a hlavne desivejší než väčšina komerčných hitov, ktoré sa objavujú v našich kinách. ()

Rathalos 

všetky recenzie používateľa

Boze moj,neskutocne nudny horor a to som si myslel,ze spolupraca Venezuely a Mexika prinesie nieco extremne,brutalne,ale ho*no z toho,len dalsie sive vlasy na mojej hlave z tejto nezazivnej zalezitosti,jedna hviezdicka za hudobny doprovod...:-) ()

Shanen29 

všetky recenzie používateľa

Nelíbí se mě horory,kde si musím domýšlet gore scény,jak by asi mohly vypadat,kdyby kamera brala patřičné záběry a někde se netoulala,pokud je to exploitation v pravém slova smyslu.Moc nadšený jsem opravdu nebyl. ()

Reklama

Reklama