Reklama

Reklama

Zmiznutá

  • Česko Dívka v mlze (viac)
Trailer 3

Cestou do kostola v hmlistej horskej dedinke Avechot sa bez stopy stratí 16-ročná Anna Lou (Ekaterina Buscemi), dcéra silne veriaceho manželského páru. Na pomoc pri vyšetrovaní je povolaný kontroverzný komisár Vogel (Toni Servillo), ktorého neortodoxné metódy zahŕňajú aj vírenie verejnej mienky pomocou médií. V rozpútanej mediálnej búrke dedinčania a členovia náboženskej komunity so znepokojením zisťujú, že nikto nie je mimo podozrenia a všetky ich tajomstvá postupne preniknú na verejnosť. Je znepokojujúce zmiznutie Anny Lou len dielom pubertálneho vzdoru, alebo sa v inak pokojnej dedine skrýva vlk v ovčom rúchu? (TV Markíza)

(viac)

Videá (8)

Trailer 3

Recenzie (73)

PROCESOR 

všetky recenzie používateľa

Slušná kriminálka, co vás velmi rychle vtáhne do děje a už nepustí. Tak, jako si hraje hlavní inspektor s medii a veřejným míněním, tak si hraje s námi autor předlohy a jenom on nám mistrně  servíruje  po kouskách, kam chce, abychom se dívali. A díváme se vždy tam, kde je rozsvíceno. Za mě maximální spokojenost. ()

Astaroth12 

všetky recenzie používateľa

Keď sa tam na začiatku ukázal Jean Reno, myslel som si, že to hádam bude niečo ako Purpurové rieky. Ale tentokrát nehral samotného komisára, ale len vedľajšiu rolu i keď v konečnom dôsledku pre príbeh tiež dôležitú. Je zaujímavé, že v tomto filme sa nenájde ani jedna kladná postava a sám komisár, ktorý by mal mať profesionálny nadhľad tak je celkom kontroverznou postavičkou v tomto príbehu. Problém, ale nieje ani tak vo vyšetrovacích praktikách komisára, ale v tom, že príbeh postupuje pomaly a celkom nezáživne. Pointa a hlavne vrah sa dá uhádnuť oveľa skôr i keď to režisér pri konci trocha zamotal, ja som mal len jeden tip a bol správny. Totálne zbytočná dĺžka filmu, ale zas si nie som stý, či by skrátenie pomohlo. Príroda nebola tak využitá, ako by mala a to je tiež veľká škoda. Je to nezaujímavá a miestami fádna detektívka , ktorá si ide svojou kľúdnou cestou a i keď sem-tam sa rozbehne, tak len na chvíľu, aby zas sa ponorila do svojho nudného stereotypu. Slabé 3*. ()

Reklama

angel74 

všetky recenzie používateľa

„Nejhloupější ďáblův hřích je ješitnost. Ale k čemu nám je být ďáblem, když se to nikdo nesmí dozvědět.” - Jen tak na okraj bych chtěla říct, že úvodní citát z filmu postrádá tu správnou údernost, pokud se zmíní pouze jeho první věta, jak to udělala Česká televize v obsahu... A přesně v duchu úvodní citované myšlenky plyne celý příběh opředený tajemnem, přičemž hlavní postavy ve skvělém podání Toniho Servilla, Alessia Boniho a Jeana Reno se chovají přinejmenším podivně, což výrazně přispívá k temné a mysteriózní atmosféře, která veškerý děj provází. Pozornost si určitě zaslouží i doprovodná hudba. (75%) ()

Morholt 

všetky recenzie používateľa

Thriller s jedinou kapkou krve, bez mrtvol či nějakých drastických záběrů a když se to tak vezme kolem a kolem, tak i bez napětí, ale přesto to funguje. Předně se film může pyšnit všudypřítomnou pošmournou atmosférou, kterou je prostoupen snad každý záběr. Pak je tu jednak zajímavé prostředí náboženské komunity a neotřelý je i styl vyšetřování, kdy detektiv výrazně zapojuje média. Jako mínus vidím malý prostor pro spekulace o identitě vraha, což vede k příliš vykonstruovanému vysvětlení a facku by zasloužil Carrisi za samotný závěr. Nicméně jako debut je to výborné. A vlastně nejen jako debut. Jen tak dál. 75% ()

brumbrum 

všetky recenzie používateľa

Roztahane. Slabe. A navyse: nezanedbatelne perverzne. Ukazovat 15-rocne dieta v podprsenke a gatkach, ako pomaly zomiera na nasilne predavkovanie a jej chuducke telo bali tipek do igelitu? Podsuvat divakovi, ze nesuhlas okolo homosexuality ci promiskuity je prejavom fanatizmu? Zabery na kriz a modliacich sa ludi, ze znamena sektarstvo? Nebezpecne uchylne. Bud explicitne naplanovane, coz je pravdepodobnejsia verzia, alebo implicitne plynuce z choro pokazenej duse autora. Tazko povedat. Hodne srackovy maglajs. Podsuvat debilom tipy na schovavanie vybusnin do konzerv v supermarkete. Naco? Dnes je sraciek dost, netreba totok. Nepacilo sa mi to, ale davam 1*, kedze som to zvladol dopozerat do konca. Je mi z toho ale jemne blbo; a tazsie nez z vojnovych filmov, kde je sice riadne nasilie, ale nie tato skryta jedovata uchylnost. Pfuj. ()

Galéria (28)

Reklama

Reklama