Reklama

Reklama

Zmiznutá

  • Česko Dívka v mlze (viac)
Trailer 3

Cestou do kostola v hmlistej horskej dedinke Avechot sa bez stopy stratí 16-ročná Anna Lou (Ekaterina Buscemi), dcéra silne veriaceho manželského páru. Na pomoc pri vyšetrovaní je povolaný kontroverzný komisár Vogel (Toni Servillo), ktorého neortodoxné metódy zahŕňajú aj vírenie verejnej mienky pomocou médií. V rozpútanej mediálnej búrke dedinčania a členovia náboženskej komunity so znepokojením zisťujú, že nikto nie je mimo podozrenia a všetky ich tajomstvá postupne preniknú na verejnosť. Je znepokojujúce zmiznutie Anny Lou len dielom pubertálneho vzdoru, alebo sa v inak pokojnej dedine skrýva vlk v ovčom rúchu? (TV Markíza)

(viac)

Videá (8)

Trailer 3

Recenzie (73)

brumbrum 

všetky recenzie používateľa

Roztahane. Slabe. A navyse: nezanedbatelne perverzne. Ukazovat 15-rocne dieta v podprsenke a gatkach, ako pomaly zomiera na nasilne predavkovanie a jej chuducke telo bali tipek do igelitu? Podsuvat divakovi, ze nesuhlas okolo homosexuality ci promiskuity je prejavom fanatizmu? Zabery na kriz a modliacich sa ludi, ze znamena sektarstvo? Nebezpecne uchylne. Bud explicitne naplanovane, coz je pravdepodobnejsia verzia, alebo implicitne plynuce z choro pokazenej duse autora. Tazko povedat. Hodne srackovy maglajs. Podsuvat debilom tipy na schovavanie vybusnin do konzerv v supermarkete. Naco? Dnes je sraciek dost, netreba totok. Nepacilo sa mi to, ale davam 1*, kedze som to zvladol dopozerat do konca. Je mi z toho ale jemne blbo; a tazsie nez z vojnovych filmov, kde je sice riadne nasilie, ale nie tato skryta jedovata uchylnost. Pfuj. ()

Tosi 

všetky recenzie používateľa

Elegantně a bez jediné skvrnky natočený detektivní příběh, který si předsevzal, že napětí vytvoří bez krve, mrtvol a násilí. Dívalo se na to opravdu dobře, ovšem naprostá absence originality způsobila, že jsem netíhnul vůbec k žádné postavě a na to, jak se film tvářil vychcaně, mně na konci brada nespadla. ()

Reklama

Astaroth12 

všetky recenzie používateľa

Keď sa tam na začiatku ukázal Jean Reno, myslel som si, že to hádam bude niečo ako Purpurové rieky. Ale tentokrát nehral samotného komisára, ale len vedľajšiu rolu i keď v konečnom dôsledku pre príbeh tiež dôležitú. Je zaujímavé, že v tomto filme sa nenájde ani jedna kladná postava a sám komisár, ktorý by mal mať profesionálny nadhľad tak je celkom kontroverznou postavičkou v tomto príbehu. Problém, ale nieje ani tak vo vyšetrovacích praktikách komisára, ale v tom, že príbeh postupuje pomaly a celkom nezáživne. Pointa a hlavne vrah sa dá uhádnuť oveľa skôr i keď to režisér pri konci trocha zamotal, ja som mal len jeden tip a bol správny. Totálne zbytočná dĺžka filmu, ale zas si nie som stý, či by skrátenie pomohlo. Príroda nebola tak využitá, ako by mala a to je tiež veľká škoda. Je to nezaujímavá a miestami fádna detektívka , ktorá si ide svojou kľúdnou cestou a i keď sem-tam sa rozbehne, tak len na chvíľu, aby zas sa ponorila do svojho nudného stereotypu. Slabé 3*. ()

Chrustyn 

všetky recenzie používateľa

Velice táhlý thriller, který nehraje úplně podle pravidel. Vyšetřující policista je docela hajzl, tempo a i žánr se v půlce mění a přestože se snaží o twisty, neumí je správně vygradovat a šokující tečku jsem očekával někdy po 5 minutách, vzhledem k obsazení. Není to špatné ale od thrillerové detektivky očekávám něco jiného. ()

Aljak 

všetky recenzie používateľa

Pozoruhodné thrillery s mystickým nábojom mám veru veľmi rád. Musím uznať, že atmosféra tohto filmu bola výborná, ale zároveň sa nemôžem zbaviť pocitu, že to bolo napokon predsa len kus prepálené. Toto je presne ten typ filmov, kde o celkovom dojme rozhoduje najmä záver. A tak som úpenlivo čakal na rozuzlenie tejto nesmierne zamotanej zápletky, no ten záver mi prišiel fakt ťažkopádny. Proste tam nebol ten potrebný WAW efekt, aký by bol pre celú túto hru na mačku a myš na konci viac ako žiaduci. Čo však považujem za väčší problém, tak určite postavu a správanie detektíva - to mi prišlo až prehnane pofidérne (navyše, nechápem prečo by mal vôbec vyšetrovať nejaký prípad detektív, kvôli ktorému súdili nevinného???). Dosť nelogika, či? ()

Galéria (28)

Reklama

Reklama