Reklama

Reklama

Yallah! Underground

(festivalový názov)
  • Česko Yallah! Underground (festivalový názov) (viac)
Trailer
Dokumentárny / Hudobný
Česko / Egypt / Nemecko / Veľká Británia / Kanada / USA, 2015, 85 min

Réžia:

Farid Eslam

Scenár:

Farid Eslam

Kamera:

Prokop Souček

Hrajú:

Zeid Hamdan
(ďalšie profesie)

VOD (1)

Obsahy(1)

Yallah! Underground sleduje niekoľko najvýznamnejších a najprogresívnejších umelcov arabskej undergroundovej kultúry v rokoch 2009 až 2013 a dokumentuje ich prácu, sny a obavy v časoch veľkých zmien v arabských krajinách. V regióne plnom napätia sa mladí arabskí umelci vo svojich krajinách na Strednom východe roky pokúšali slobodne vyjadrovať a propagovať svoje liberálnejšie postoje. Počas arabskej jari mali miestni umelci, tak ako mnohí členovia tejto novej generácie, veľké nádeje do budúcnosti a zúčastnili sa na protestoch, avšak po rokoch nepokojov a nestability musia dnes mladí Arabi čeliť starým aj novým problémom a sú rozorvaní pocitmi dezilúzie a nejasnej nádeje na lepšiu budúcnosť. (MFFK Febiofest)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (1)

Deschain 

všetky recenzie používateľa

Tento dokument prišiel v správnom čase. Ale koľko ľudí na festivaloch ho uvidí? Priala by som mu čo najviac divákov, otvára veľmi dôležité témy. A posolstvo by sa úplne jednoducho dalo zhrnúť do otrepanej frázy "make art, not war". Potešila aj diskusia s režisérom po premietaní filmu. (Lumiere - MFFK Febiofest - 20.3.2016) ()

Galéria (2)

Súvisiace novinky

Začínají 24. Dny evropského filmu

Začínají 24. Dny evropského filmu

01.04.2017

24. Dny evropského filmu proběhnou v Praze 6. - 13. 4. (kina Lucerna, Světozor, Royal a Kino Pilotů) a v Brně 14. - 17. 4. (kino Scala). Jejich ozvěny se pak budou konat v Boskovicích (18. - 20. 4.),… (viac)

Reklama

Reklama