Reklama

Reklama

Americký vandal

(seriál)
  • USA American Vandal
Trailer
USA, (2017–2018), 8 h 53 min (Minutáž: 27–42 min)

Réžia:

Tony Yacenda

Kamera:

Adam Bricker

Hrajú:

Tyler Alvarez, Gabriela Fresquez, Griffin Gluck, Camille Hyde, Calum Worthy, Jimmy Tatro, Genevieve Hannelius, Dendrie Taylor, Larry Joe Campbell (viac)
(ďalšie profesie)

VOD (1)

Série(2) / Epizódy(16)

Obsahy(1)

Těsně po úspěchu jejich prvního dokumentu hledají Peter a Sam nový případ a vyberou si znepokojivou záhadu z Washingtonské střední školy. (Netflix)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (26)

mr.twizta 

všetky recenzie používateľa

27 aut na skolnim parkovisti bylo zvandalizovano, nekdo na ne nasprejoval penisy. Vsechny indicie ukazuje na problemoveho tupouna Dylana, ten ale zarputile trva na sve nevine. Kdo je skutecnym vinikem? Vypil Alex na vecirku jedenact piv? Kdo se s kym vyspal na tabore? American Vandal je fiktivni dokument, detektivka a stredoskolska mozaika v jednom a me neprestava fascinovat, ze se tvurcum povedlo takhle banalni premisu rozhybat a rozvetvit tak, ze jsem nemohl jit spat, dokud se nedozvim, jak to s tema curakama teda bylo. Svizna, vtipna a zaroven dumyslna podivana, plna sikovnych grafickych reseni a prekvapive sympatickych mladych hercu. Coby mistni expert na Psychora akorat musim dat hvezdu dolu za zaver, ktery ne zcela naplnil ma ocekavani (ale ktery dodal cele serii netusenou hloubku). ()

Real Tom Hardy 

všetky recenzie používateľa

Nie je vôbec novinkou, že mi násilník J.F.B. s chirurgickou pravidelnosťou (či presnosťou?) pod nátlakmi a hrozbou bitky a iných ujm rozkazuje, čo mám pozerávať. Od disko sračiek (Playing for Keeps a Thank God It's Friday) cez šmírujúcich pohraničiarov z NDR prišiel na rad aj kvalitou nepoškvrnený Netflix (neber doslovne, raz za čas príde, podobne ako napríklad hnačka). --- Dvojica tvorcov slávnej web série Honest Trailers prišla s dosť unikátnym mockumentary seriálom o školskom dokumente mapujúcom miestny zločin v podobe 27 penisov nasprejovaných na zaparkovaných autách učiteľov. Znie to tuctovo? Znieť možno znie, no nie je a po dopozeraní mi dáš za pravdu. Spracovanie celého diela je úchvatné a nesmierne vťahujúce. Spôsob, akým sa postupuje v odhaľovaní pravdy, obrovské množstvo zvratov, minimum dier v logike a scenári, postavy odzrkadľujúce pravdepodobnú realitu, postavy navonok tak rozdielne, no vo vnútri takmer identické – čiže, ako bolo vyššie povedané, odzrkadľujúce pravdepodobnú realitu, ale čo ma dostalo najviac, boli (teoreticky) neznámi mladí herci, ktorým tie postavy na telo tak sedeli, až miestami splývali a dali sa im veriť všetky ich lži a manipulácie. K prvej sérii sa rozhodne ešte vrátim (tento rok, alebo rovno za týždeň) a Jimmyho Tatroa budem do budúcna pozornejšie sledovať, alebo možno zjazdím celý jeho YT kanál (x) x) --- V komentároch som si inak všimol pár ľudí tvrdiacich, že AV je meta. Tak, chalani, najprv si treba zistiť definície slov predtým, než ich začneme používať, lebo sme ich niekde na nete počuli a prišli nám frajerské. AV fakt nie je meta... ()

Reklama

hansel97 

všetky recenzie používateľa

Žánrově originální komedie, kde se parodování daného žánru velmi povedlo. Obě série tohoto mockumentary skvěle reflektují středoškolské malichernosti stylizované do závažných zločinů, v druhé sérii máme více hluchých míst, ale i přes perverznost a odpornost těch kousků si udržuje podivně humorné vyznění. ()

xxmartinxx 

všetky recenzie používateľa

Zábavná meta hříčka s žánry a postupy, která je vždy krůček od toho, aby byla ještě o hodně víc - ale nakonec není tak trochu pointou, že se tím nikdy nestane? To bych v tom asi hledal moc. Ne že by to nepoukázalo na nějaké aspekty mediální reprezentace a společnosti, ale právě proto, jak to má vždycky dobře nakročeno, mě mrzelo, že chybí nějaká závěrečná finesa. A nemyslím tím nedodržování žánrových pravidel, naopak mě bavilo, jak to intuitivně přeskakuje a boří vlastní logiku, ale zase - tím spíš se otevíral potenciál. Je to holt jen sranda s pár poněkud polopatickými přesahy, což je ale furt ok. Druhá řada je v tomhle ohledu promakanější, ale bohužel v tom smyslu, že každé rozhodnutí je až moc očividně vygenerované na základě přijetí jedničky a očekávání - chybí tomu ta bezprostřednost, která dělala jedničku tak chytlavou. A ta zjevná snaha být najednou o řád pádnější alegorií pro společenské problémy nejde moc dohromady se stvrzováním stereotypů v důsledku těch karikovaných postav. ()

P1tr 

všetky recenzie používateľa

American Vandal je mockumentary klenot, jehož kouzlo spočívá v prezentování ujetého a velice vtipného námětu naprosto vážným a profesionálním způsobem, z čehož vzniká spousta hysterických momentů, nad kterými zůstává rozum stát, jak mohl někdo něco takového vymyslet. Je škoda, že na ploše osmi epizod se nedaří udržet vyrovnanou kvalitu po celou dobu a občas je materiál slabší, ale výrazně převládají povedené části, které negativa zakryjí. Je příjemné, že vyšetřovací linka neslouží pouze jako záminka k vtipům, ale funguje i sama o sobě a přináší detailní pohled na titulní kauzu a je solidně rozluštěna. Bavil jsem se velmi a jsem zvědav, kam se seriál posune dál. ()

Galéria (177)

Zaujímavosti (2)

  • Strednú školu, v ktorej sa natáčalo, sme už mohli vidieť (pod iným menom) vo filme Projekt X (2012). (Astonko)

Súvisiace novinky

Nicolas Cage si zahraje Tiger Kinga

Nicolas Cage si zahraje Tiger Kinga

06.05.2020

O nové dokumentární sérii Tiger King od Netflixu už jste asi slyšeli, možná ji dokonce i viděli. V případě toho druhého už tudíž víte, že má tenhle námět velký narativní potenciál. Uvědomují si to i… (viac)

Reklama

Reklama