Reklama

Reklama

Papírový dům (Netflix verze)

(seriál)
  • Španielsko La casa de papel (Netflix version) (viac)
Trailer
Akčný / Krimi / Thriller / Mysteriózny
Španielsko, (2017–2021), 38 h 55 min (Minutáž: 41–76 min)

Tvorcovia:

Álex Pina

Hrajú:

Úrsula Corberó, Álvaro Morte, Itziar Ituño, Miguel Herrán, Jaime Lorente, Pedro Alonso, Esther Acebo, Darko Perić, Alba Flores, Enrique Arce (viac)
(ďalšie profesie)

VOD (1)

Série(5) / Epizódy(48)

Osm zlodějů vezme rukojmí a zamkne se v Královské španělské tiskárně cenin, hlava zločinců manipuluje s policií, aby postupovala podle jeho plánu. (Netflix)

Recenzie používateľa CheeseFigure k tomuto seriálu (2)

Série 1 (2017) (S01) 

Trinásť dielov o jednej rukojemníckej dráme? Nie je to trošku veľa? Prekvapivo ani nie. Máme tu veľa postáv a s každou autori pracujú. A asi prvý-krát sa v rámci audiovizuálneho počinu o rukojemníkoch stalo, že mi daní rukojemníci liezli na nervy a fandil som zlodejom. Čo asi nie je prekvapivé, lebo sa jedná o sympatickú partu. Sú zábavní, ich motívy pochopiteľné a vzťahy dobre spravené. Dokonca aj tí, ktorí mi na začiatku neboli veľmi sympatickí, tak si ma postupne získali. Najviac som si obľúbil Profesora, pretože ja týchto geniálnych taktikov proste zbožňujem. I keď je pravda, že častokrát mal šťastie a scenáristi niektoré scény mierne pritiahli za vlasy. A pretože každí Moriarty potrebuje svojho Sherlocka, tak aj Profesor si toho svojho našiel v postave inšpektorky Raquel. Tá, ako klasická moderná postava vyšetrovateľa, má mnoho osobných problémov. Priznám sa ale, že mi neprišla až taká geniálna, ako by som od súpera hodného Profesora čakal. I keď v závere predviedla geniálnu dedukciu. Ale aj tak sa jedná o skvelú postavu, ktorá pekne dopĺňa tie zvyšné. Samozrejme sa nejedná o geniálny bezchybný počin, mal pár hluchých miest, pri ktorých som strácal pozornosť. A najhoršia postava? Arturito! Prečo ho len nestrelili medzi oči? ()

Série 2 (2017) (S02) 

Ako bolo naznačené na konci predchádzajúcej série, tak v druhej prichádza úpadok. Myslím plánu. Začnú sa vyhrocovať emócie a napätie medzi postavami a Arturito zase porobí pár problémov (preto ho tak ,,milujeme"). Priznám sa ale, že ma to už tak nestrhlo, ako predchádzajúca séria. Akcia je trochu prepálená a nelogická. Áno, narážam na onú scénu s motorkou, ktorá zas ale bola cool. Policajti boli vymenený za Stromtrooperov zo Star Wars, takže väčšinou sa ani za boha netrafia (čo je pochopiteľné, ale občas to pôsobí úsmevne. Aby som ale nekrivdil, tak občas cieľ trafia). Čo je ale stále skvelé, tak sú postavy. Som rád, ako sú písané. Som rád, že ich povaha a vzájomné vzťahy sú testované napätím a stresom, ktorí zažívajú. Samozrejme sú tu linky, ktoré ma tak nechytali a ktoré sa striedajú s linkami, ktorých som sa nevedel nabažiť. Zvažoval som, že dám tri, ale posledná epizóda ma presvedčila, aby som tú štvrtú pridal. Celkovo som teda spokojný. ()

Súvisiace novinky

Dahmer zavraždil Bridgertonovi

Dahmer zavraždil Bridgertonovi

12.10.2022

Nová minisérie Monstrum: Příběh Jeffreyho Dahmera od tvůrce Ryana Murphyho (American Horror Story, American Crime Story) se na Netflixu stala doslova smrtícím hitem. Příběh nechvalně proslulého… (viac)

Seriál Bridgerton je největším hitem Netflixu

Seriál Bridgerton je největším hitem Netflixu

28.09.2021

Netflix zveřejnil kupu dat, díky kterým si teď celý svět může zase jednou udělat obrázek o tom, jak moc je vlastně streamovací služba úspěšná, a které seriály potažmo filmy patří k těm… (viac)

Reklama

Reklama