Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Robin Cavendish a jeho manželka Diana sú okúzľujúci mladý pár. Obaja milujú cestovanie a dobrodružstvá. Počas pobytu v Keni mladý Robin ochrnie a prognózy lekárov nie sú príliš optimistické. Robin sa nevie zmieriť s myšlienkou celoživotného pripútania na lôžko. Diana sa stotožní s jeho prianím a napriek  zásadnému nesúhlasu doktorov odvezie Robina z nemocnice domov. Láska mladých manželov je oveľa silnejšia než nepriazeň osudu. Rozhodnú sa neprežívať – ale žiť naplno s každým nádychom. Začnú cestovať po svete a ich odvaha, humor a vášeň menia životy ďalším ľudom. (Magic Box)

(viac)

Videá (2)

Trailer 1

Recenzie (100)

Fiftis 

všetky recenzie používateľa

Dobre viete, kam film smeruje a v momente padajúcej nádeje či črtajúcej sa záchrany prichádzajú osvedčené chvíle, kedy držíte palce alebo naopak sa nadchnete nad dramatickými zvratmi. V druhej polovici sa dynamika zlepší, prídu aj filmové chvíle namierené na cynikov a Andrew Garfield si získava prvé sympatie ako nehybný bojovník. Prekvapivo sa dostaneme aj na iné miesta ako iba nemocnice či liečebné domy, môžete sa tešiť na solídnu výpravu v Afrike či Európe, kde Andy Serkis rád servíruje slnkom zaliate zábery, pre ktoré sa oplatí žiť. Výprava, dobrá kamera, občas hudba a najmä dobová atmosféra prispievajú ku kvalite. Ako celok je Nádych pre lásku taká životopisná klasika. Nie je ľahké hodnotiť tento ľudsky dojemný príbeh, pretože v každom človeku vyvolá zaručene vlnu emócií. ()

dom156 

všetky recenzie používateľa

Moje hodnocení se primárně odvíjí ze zkaženého závěru, jelikož když měl děj gradovat a měli z nás téct potoky slz, tak jsem se pouze šklebil na monitor svého notasu. Celých 20 minut filmaři zabili a nedopustili žádné citové zabarvení, které by jinak průměrný romantický film vyšvihl vzhůru v hodnocení. Takto dávám pouze 2*. ()

Reklama

chelseaman22 

všetky recenzie používateľa

Sázka na jistotu, kterou jsem neviděl do konce. Každopádně doufám, že hlavní protagonista umřel v bolestech pekelných, jelikož já jsem vyloženě trpěl pohled do ksichtu GÁRFÍLDA, který se po celou viděnou metráž tvářil jako by měl zácpu. 21% Celosvětový příjem k 16. 2. 2018: $490,131, což je 0,03 násobek rozpočtu ()

T2 

všetky recenzie používateľa

Rozpočet $-miliónovTržby USA $490,131Tržby Celosvetovo $5,020,000▐ Určite smutný "skutočný" príbeh, je to utrpenie keď sa niečo takéto stane, len dejovo by to chcelo viac okoreniť, lepšie sa to rozbehne až v druhej polovici, prvá je nehybná ako bohužiaľ osoba o ktorej bol film. Serkis na režisérskej stoličke prekvapil, hneď sa pustiť do takejto vážnej témy, sila. /55%/ ()

Pethushka 

všetky recenzie používateľa

Claire Foy je pro mě jednou z nejpůvabnějších hereček, co se před kamerou objevují, takže mě nepřekvapilo, že si film v podstatě "ukradla" pro sebe. Protože jestli mě něco okouzlilo, tak to byla její síla, odvaha a odhodlanost. Film má opravdu moc hezký momenty, zvlášť ty, při kterých se divák zasměje nebo ty, kdy vidí, že umění žít je bezkonkurenční dar. A to, že film produkoval jejich syn je mi taky hrozně sympatický. 4* ()

Galéria (45)

Zaujímavosti (6)

  • Jonathan Cavendish uvádí v komentáři na DVD, že píseň „True Love“ od High Society, která hraje během scény Robina (Andrew Garfield) a Diany (Claire Foy) u afrického západu slunce, byla oblíbená jeho rodiči i v reálném životě. (vojacekr)
  • Záběry svatebního dne Robina s Dianou a rodinný výlet na pláž, kde lze vidět Robina v původním křesle na konci filmu zachycené formátem Super 8, jsou autentické a pocházejí z video archivu rodiny. (vojacekr)

Reklama

Reklama