Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Robin Cavendish a jeho manželka Diana sú okúzľujúci mladý pár. Obaja milujú cestovanie a dobrodružstvá. Počas pobytu v Keni mladý Robin ochrnie a prognózy lekárov nie sú príliš optimistické. Robin sa nevie zmieriť s myšlienkou celoživotného pripútania na lôžko. Diana sa stotožní s jeho prianím a napriek  zásadnému nesúhlasu doktorov odvezie Robina z nemocnice domov. Láska mladých manželov je oveľa silnejšia než nepriazeň osudu. Rozhodnú sa neprežívať – ale žiť naplno s každým nádychom. Začnú cestovať po svete a ich odvaha, humor a vášeň menia životy ďalším ľudom. (Magic Box)

(viac)

Videá (2)

Trailer 1

Recenzie (100)

Fiftis 

všetky recenzie používateľa

Dobre viete, kam film smeruje a v momente padajúcej nádeje či črtajúcej sa záchrany prichádzajú osvedčené chvíle, kedy držíte palce alebo naopak sa nadchnete nad dramatickými zvratmi. V druhej polovici sa dynamika zlepší, prídu aj filmové chvíle namierené na cynikov a Andrew Garfield si získava prvé sympatie ako nehybný bojovník. Prekvapivo sa dostaneme aj na iné miesta ako iba nemocnice či liečebné domy, môžete sa tešiť na solídnu výpravu v Afrike či Európe, kde Andy Serkis rád servíruje slnkom zaliate zábery, pre ktoré sa oplatí žiť. Výprava, dobrá kamera, občas hudba a najmä dobová atmosféra prispievajú ku kvalite. Ako celok je Nádych pre lásku taká životopisná klasika. Nie je ľahké hodnotiť tento ľudsky dojemný príbeh, pretože v každom človeku vyvolá zaručene vlnu emócií. ()

T2 

všetky recenzie používateľa

Rozpočet $-miliónovTržby USA $490,131Tržby Celosvetovo $5,020,000▐ Určite smutný "skutočný" príbeh, je to utrpenie keď sa niečo takéto stane, len dejovo by to chcelo viac okoreniť, lepšie sa to rozbehne až v druhej polovici, prvá je nehybná ako bohužiaľ osoba o ktorej bol film. Serkis na režisérskej stoličke prekvapil, hneď sa pustiť do takejto vážnej témy, sila. /55%/ ()

Reklama

kaylin 

všetky recenzie používateľa

Chvíli jsem si říkal, jestli to přece jen nebude trochu prvoplánové - a ono to nakonec je, protože tak nějak víte, jak to dopadne, i když nemusíte znát příběh muže, o němž film vypráví - ale herecky je to ztvárněno natolik dobře, že vás představitelé přesvědčí o tom, že má smysl na podobný film koukat. Ano, hranice je možné překonávat. ()

Malarkey 

všetky recenzie používateľa

Všiml jsem si, že poslední dobou je populární točit romantické filmy o tom, jak se jednomu ve vztahu něco stane hned z kraje filmu a pak se film snaží být hrozně v pohodě a uvědomělej a dát tím vším najevo, že i se zdravotním problémem se dá žít. Těžko, ale dá. V tu ránu film založený na smutné události je vlastně hrozně pozitivní a fajn….a vlastně to není vůbec na škodu. Občas totiž není na škodu vidět, že nemocí život nekončí, ale právě naopak. A krásné je ještě i to, když se celý ten námět pozvedne o to, že se jedná o skutečný příběh. Za mě dobrý, příběh je romantika jako blázen, děvčatům připravte kapesníčky, protože to budou vodopády, ale i po herecké stránce tu divák může být spokojený. Andrew Garfield se tu doslova předvedl a Claire Foy jsem konečně zase viděl v pořádném filmu. ()

Streeper 

všetky recenzie používateľa

Krásný příběh plný oddanosti k nejbližší osobě. Obdivuji Dianu, že se pro manžela tolik obětovala, jen aby mohla být s ním, tomu říkám opravdová láska. A zároveň obdivuji Robina, že v sobě, hlavně díky manželce, našel tu sílu žít svůj život dál, byť omezeně. Je to silný příběch, ale zpracování už tak silné není. Postavy ani film samotný ve mě nedokázali vzbudit žádné pocity, empatii, prostě nic a to jsem hodně velká plačka, proto dávám o dvě hvezdičky méně. ()

Galéria (45)

Zaujímavosti (6)

  • Natáčelo se také v Keňi, Španělsku a Německu. (ČSFD)
  • Jonathan Cavendish uvádí v komentáři na DVD, že píseň „True Love“ od High Society, která hraje během scény Robina (Andrew Garfield) a Diany (Claire Foy) u afrického západu slunce, byla oblíbená jeho rodiči i v reálném životě. (vojacekr)
  • Skutečná Diana Cavendish (Claire Foy), byla u natáčení většiny scén a ve věku 83 let tak cestovala se štábem do všech filmových lokací. Natáčelo se např. na letišti Royal Air Force v Bensonu, nebo Hluhluwe v Jihoafrické Republice. Interiéry a exteriéry domu se natáčely v Hatfield House v Hertfordshire, v Anglii. (vojacekr)

Reklama

Reklama