Reklama

Reklama

The Florida Project

  • Česko The Florida Project (viac)
Trailer 5

VOD (1)

Obsahy(1)

Neďaleko Disneylandu na Floride stojí mnoho, kedysi populárnych, pestrofarebných motelov. Okúzľujúca šesťročná Moonee a jej kamaráti, ktorí si naplno užívajú leto, bývajú v jednom z nich. Radosť zo slobody, potulovania a neodolateľných kopčekov zmrzliny nemá nudný a zložitý svet dospelých šancu ohroziť. Čo na tom, že jej 22ročná mama každý týždeň ťažko zháňa peniaze na nájom a neskorými platbami dráždi starostlivého správcu Bobbyho. Je načase zoznámiť sa s novou susedkou a naplánovať pár ďalších šibalstiev! (ASFK)

(viac)

Videá (5)

Trailer 5

Recenzie (218)

emma53 

všetky recenzie používateľa

Ale aby jste se nemýlily, já bych oběma holkám šoupla pár přes prdelku. Svět je holt někdy na draka a já doufám, že se z toho nějak vylížete, protože takhle by to tedy nešlo. Sean to točil po svém, s barvičkama pomalu jak Almodóvar, ale Florida přece musí hýřit barvami, alespoň v mých představách ano. ()

vurhor 

všetky recenzie používateľa

Ve své podstatě velice smutný film, jehož žal se ale skrývá pod maskou velmi milé a úsměvné atmosféry, to zejména díky kouzelným scénám s hlavními dětmi, které byly opravdu k sežrání (A někdy teda i na zabití, co si budeme povídat). Prolínání nevinného dětského života plného srandy a radosti s nezáviděníhodným a lehkovážným životem mladé matky je tématem, jehož implementace do filmu není vždy jednoduchá. Floridě se to ale daří báječně. Vynikající scénář a kamera skvěle podtrhávají melancholicky hezkou atmošku, přičemž pár těch utahanějších scén to tolik nekazí. A Dafoe tu byl výbornej, to jako fakt. Docela škoda, že se film nedočkal větší pozornosti, rozhodně by si ji totiž zasloužil. Průměrné 4* ()

Reklama

Superpero 

všetky recenzie používateľa

Život mezi spodinou brán z převážně dětského pohledu. Děj jde vpřed velice volným tempem, ale není to jen nezávislácká onanie. Sean Baker ví co točí a velice umně vykresluje epizody z motelu. To vše navíc v líbivém vizuálu. Největší achievement je, že mě to po dvou hodinách "strávených" s těmi smrady nefalšovaně dojalo. ()

misterz 

všetky recenzie používateľa

Film plný kontrastov. V prvom rade tu na jednej strane máme drsnú realitu všedných dní dospelých a existenčné problémy, a na strane druhej zase hravú detskú bezstarostnosť a voľnosť v čase letných prázdnin. Tiež prostredie bolo zaujímavé. Sociálne bývanie pre chudobnejších a hneď vedľa toho Disneyland, plný atrakcií a bohatých turistov. Pohlcujúcu atmosféru, ktorá si zakladá na civilnosti a naturálneho snímania jednotlivých scén veľmi pekne dopĺňa aj farebnosť a celková pastelková vizáž. To všetko spolu vytvára veľmi zaujímavý dojem. Čo sa týka obsahovej stránky, tu to bolo trocha slabšie. V podstate išlo len o také všedné, ničím výnimočné pretĺkanie sa životom - starosti Bobbyho správcu s dobrým srdcom, finančné problémy matky a detské huncútstva. Avšak síce išlo o veci s dramatickým predpokladom, vo výsledku to na mňa nijak zvlášť emotívne nezapôsobilo, no našťastie ma to ani nenudilo. Emócie sa dostavili až v závere a tie mala na svedomí hlavne malá Moonee (Brooklynn Prince) a jej naprosto odzbrojujúci herecký výkon. Taký "živý" detský plač vo filme som snáď ešte ani nevidel. Klobúk dole. Celkovo to vidím na nadpriemer. Film si užijú predovšetkým skalní priaznivci civilne pôsobiacich drám. 75/100 ()

Anderton 

všetky recenzie používateľa

Tak že by bol Sean Baker americkým klonom bratov Dardennovcov? Pomalý, vyše hodinový "antidejový" rozjazd môže mnohých rozladiť, ale ako sa ukáže, je nesmierne dôležitý pre vnímanie nastávajúcich situácií a urobenie si vlastného názoru na to, čo bude nasledovať. Myslím, že Bakerovi išlo viac o to, aby nič divákovi nevnucoval, ale napriek tomu svoj názor nenútene a observačnou metódou podáva. Ako dokážeme odhadnúť, ako svoj život vníma dieťa? Je to čisto len o tom, čo je ukotvené v zákone, ktorý bezpochyby vznikol podľa najlepšieho svedomia a vedomia, ale predsa...? No na to tu máme film, podávajúci priebeh života jednej nekonformnej rozpadnutej rodinky (a nielen jej) predovšetkým pohľadom dieťaťa. A teraz súďme... ()

Galéria (75)

Zaujímavosti (9)

  • V rozhovoru pro Radio BBC režisér (Sean Baker) řekl, že rozpočet neumožňoval rezervovat celý motel jen pro film, ale jen jeho část. Během natáčení tak motel provozoval své běžné služby, a proto je možné v některých záběrech vidět skutečné zaměstnance i nájemníky. (vojacekr)
  • Sean Baker chtěl film natočit už před jeho předchozím snímkem Transdarinka (2015), ale nesehnal finance. Ty nakonec získal právě díky úspěchu Transdarinky. (Minimie)
  • Duha, která se objevuje na jednom místě nad kouzelným hradem, byla původně CGI. Poté, jak se ukázala skutečná duha, se filmový štáb spontánně rozhodl natočit skutečnou duhu, částečně kvůli rozpočtovým úvahám. (ČSFD)

Súvisiace novinky

PF 2018

PF 2018

24.12.2017

Začíná se nám finalizovat žebříček TOP 10 nejlepších celovečerních filmů, uvedených v české a slovenské distribuci v roce 2017: 1. Thor: Ragnarok, 2. Wind River, 3. Logan, 4. Paddington 2, 5. Dunkirk… (viac)

Reklama

Reklama