Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Komediálna dráma  o strete študentky z predmestia s váženým, no kontroverzným profesorom... Neïla Salah je alžírskeho pôvodu a žije na jednom z parížskych predmestí, túži sa však stať advokátkou. Vždy bola dobrou študentkou, no prvý deň na univerzite nevyjde podľa jej predstáv, keď sa dostane do konfliktu s kontroverzným profesorom Pierrom Mazardom (Daniel Auteuil). Aby sa vyhol obvineniu z diskriminácie, súhlasí profesor napokon s tým, že bude novú študentku pripravovať na prestížnu súťaž. Svojich predsudkov sa však budú musieť zbaviť obaja... (RTVS)

(viac)

Zaujímavosti (6)

  • Vo filme sa pravidelne cituje filozofické dielo "Umenie vždy mať pravdu" od Schopenhauera. (Arsenal83)
  • Vo filme žije Neïla Salah (Camélia Jordana) vo štvrti Croix des Mèches v meste Créteil. Toto je jedna zo štvrtí postavených koncom 60. / začiatkom 70. rokov 20. storočia, ktoré vtedy tvorili „nový Créteil“, teda práve štvrť pre prisťahovalcov. (Arsenal83)
  • Film byl natočen zejména v prostorách univerzity Panthéon-Assas, na univerzitě Paříž-Nanterre, v Sorbonně poblíž Panthéonu a také v knihovně Sainte-Geneviève v 5. pařížském obvodu. Několik scén bylo natočeno ve čtvrti Croix de Mèche a na náměstí Salvador Allende v Créteil. Scény v metru byly natočeny na linkách 3bis a 8. Točilo se od 2. listopadu do 9. prosince 2016. (bianci)

Reklama

Reklama