Reklama

Reklama

Vojnoví psi

  • Slovensko Obchodníci so smrťou (viac)
Trailer 2

Film bol nakrútený podľa skutočného príbehu dvoch priateľov, čerstvých dvadsiatnikov žijúcich počas vojny v Iraku v Miami Beach, ktorí sa rozhodli naplno využiť málo známu vládnu iniciatívu umožňujúcu malým firmám uchádzať sa o zákazky americkej armády. Napriek skromnému začiatku začali onedlho zarábať veľké peniaze a žiť na vysokej nohe. Situácia dvojici hlavných hrdinov prerastie cez hlavu vo chvíli, kedy sa im podarí získať objednávku v hodnote 300 miliónov dolárov na dodávky zbraní afganskej armáde ale, ako neskôr vyjde najavo, obchod, do ktorého sú zapletení niekoľkí veľmi pochybní ľudia, nemá s americkou vládou vôbec nič spoločné... (Continental film)

(viac)

Zaujímavosti (44)

  • Autor predlohy Guy Lawson uviedol, že filmári správne zachytili ducha všetkých skutočných udalostí, ale vo finále nezachytili to, o čom sa snažil písať. Tvrdil, že film sa v závere sústredil na osud dua, no jeho kniha/článok, aj keď z ich pohľadu, bol o systéme ako takom. (Real Tom Hardy)
  • Starý sovietsky sklad so zbraňami v Albánsku (nachádzal sa v Rumunsku, kde sa natáčalo), v skutočnosti patril v minulosti samotnému kráľovi Rumunska. Bol to jeho osobný hangár. (Real Tom Hardy)
  • Aj keď sa vo filme povie, že skratka AEY nič neznamená, v skutočnosti to boli iniciály detí Efraimovho otca, ktorý prvotne firmu založil – Aaron, Avigail, Avrohom, Efraim a Yeshaya. (Real Tom Hardy)
  • Jediným spojencom Albánska počas komunizmu bola práve Čína. Takmer 80% všetkých dovezených produktov pochádzalo z Číny. Bolo preto viac než logické, že všetka munícia taktiež pochádzala z Číny. (Real Tom Hardy)
  • Aj keď sa ústredná dvojka rozhodla prebaliť čínske náboje AK-47 7.62 do obalov bez označenia, v skutočnosti by to moc nepomohlo, nakoľko je na každom náboji vyrazený rok výroby aj informácie o továrni, kde boli vyrobené. (Real Tom Hardy)
  • Zaujímavým správne uvedeným detailom je, že na vládnej webstránke s kontraktmi je Beretta uvedená ako model 92, čo je civilné označenie. Vojenské označenie je M9. Nakoľko sa však neskôr dozvieme, že pištole putujú k irackej polícii, civilné označenie 92 je správne. (Real Tom Hardy)
  • Hoci je pravda, že AEY vyhralo kontrakt pre Berrety 92, v skutočnosti ich nedovážali do Iraku cez Jordánsko, nakoniec ich nedodali vôbec. (Real Tom Hardy)
  • Hoci je pravda, že Beretta 92 je zbraň vyrábaná v Taliansku, a preto ju nemohli hl. hrdinovia kvôli embargu exportovať do Iraku, zbrojovka Beretta vyrábala túto istú zbraň aj v Amerike, len pod označením M9. Čiže v podstate nebolo nutné zbrane doviesť z Jordánska do Iraku. (Real Tom Hardy)
  • Veľa skladieb, ktoré sme vo filme mohli počuť, boli obľúbené skladby skutočného Davida Packouza. (Real Tom Hardy)
  • V skutočnosti bol Davidov biznis s posteľným prádlom relatívne úspešný. Taktiež ich nekúpil v Amerike a nepredával priamo domovom dôchodcov, nakupoval ich od výrobcu z Pakistanu a predával dodávateľom domovov dôchodcov. (Real Tom Hardy)
  • Skutoční David Packouz a Efraim Diveroli nikdy neboli ani v Iraku, ani v Albánsku. (Real Tom Hardy)
  • V skutočnosti ústredná dvojica prakticky nikdy nečelila fyzickému nebezpečenstvu. (Real Tom Hardy)
  • Zbraň Corvus TP19 v skutočnosti neexistuje. Skutočná verzia zbrane, na ktorú sa v danej scéne odkazovalo, je brazílska imitácia Beretty 92 – Taurus PT92. (Real Tom Hardy)
  • Obraz západu slnka na pláži, na ktorý sa Efraim (Jonah Hill) díva, je ďalším odkazom na film Scarface (1983), kde bola na stene takmer identická maľba. (Real Tom Hardy)

Súvisiace novinky

Ana de Armas opět mezi špióny

Ana de Armas opět mezi špióny

14.12.2020

Sympatická herečka Ana de Armas, jejíž kariéra započala v erotickém thrilleru Nebezpečné pokušení s Keanu Reevesem, a později pokračovala snímky jako Týpci a zbraně, Blade Runner 2049 nebo Na nože,… (viac)

TOP filmy 2016 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

TOP filmy 2016 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

29.12.2016

Výběr tří nejlepších filmů roku dle jednotlivých TOP uživatelů ČSFD.cz je každoročně oblíbeným čtením. Adepti měli za úkol vybrat tři pro ně nejlepší filmy, uvedené v roce 2016 do českých nebo… (viac)

Reklama

Reklama