Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Perla je najvyššia a zároveň najviac zabezpečená a strážená budova na svete. Napriek tomu jeho majitelia najmú skúseného bezpečnostného experta Willa Sawyera (Dwayne Johnson), aby to oficiálne potvrdil. Všetko prebieha rutinne až do okamihu keď vypukne v mrakodrape požiar, čo však nie je spôsobené technickou chybou ako sa následne preukáže. Will, ako bývalý šéf týmu FBI, ktorý sa špecializoval na záchranu rukojemníkov, si prežil už všeličo, ale toto je extrémna situácia aj pre neho samotného. Požiar sa rýchlo šíri a Will zisťuje, že práve on je podľa polície podozrivý z jeho založenia. Aj keď je práve mimo budovy, bude sa musieť urýchlene do nej dostať, pretože v jednom z najvyšších poschodí je uväznená jeho žena (Neve Campbell) s jeho dvoma deťmi. A to stále ešte nie je všetko, v mrakodrape sa pohybuje ozbrojený gang, s ktorým sa musí Will tiež vysporiadať, pokiaľ chce svojich blízkych zachrániť. Ešte je tu jedna dôležitá vec, ktorá stojí za zmienenie a to, že po vážnom zranení z minulosti má Will jednu nohu amputovanú a používa protézu. Do mrakodrapu v plameňoch vedie len jedna cesta a tou je vedľa stojaci žeriav, z ktorého bude musieť Will do mrakodrapu skočiť. (Cinemart SK)

(viac)

Videá (9)

Trailer 1

Recenzie (489)

cukorek 

všetky recenzie používateľa

Musím povedať, že podobne ako Besnenie aj tento film mi celkom učaroval. Vôbec mi nevadí, že nejde o akčný bojový trhák, práve naopak potešila dávka adrenalínu a akcie. Nie raz som nadýchol pri skvelých záberoch z obrovskej výšky smerom dole. V doslova akrobatických kúskoch sa ťažko verí, že človek s takou stavbou tela akú ma D. Johnoson by to dokázal. Mohol zhodiť pár kíl a dať tomu ešte reálnejšiu formu. Nerozumel som ešte jednej veci, prečo mal afro-americké deti, keď rodičia boli beloši. Aj tak u mňa úspech 80%. ()

Shakers 

všetky recenzie používateľa

Skyscraper mi prišiel ako taká novodobá verzia Die Hard, len bez Willisa a bez klasického mrakodrapu, pretože toto je čínska sranda, ktorá je ešte väčšia ako vaša predstava a mimochodom aj ako váš mrakodrap. Samotný mrakodrap nie je zaujímavý len tým, že je dlhý, ale kedže to stavali šikmáči, tak je v ňom aj kopec technických vychytávok (presnejšie viac ako vo vašich smartfonoch alebo Ajfonoch). Ale to nie je všetko, ak sa ubytujete ihneď dostanete aj rodinku Sawyerových na čele s bohužiaľ jednonohým, ale stále veľkým sympaťákom Dwaynom. Samotný film ma teda čím zaujať (mrakodrap, Dwayne, plus nejaká ta zápletka o zločincoch) a nie je to zlé, až kým nepríde rad na akcia, ktorá je miestami dosť pritiahnutá za vlasy a ťažko uveriteľná, ale tak je to Dwayne tak povedzme, že to trénuje. Skôr tomu chýbala istá dávka napätia, pretože aj keď sa tam dialo dosť napínavých vecí, tak mne osobne moc napínavé neprišli. Inak povedané, pozerá sa na to pekne, ale film nestrhne. Každopádne odporúčam, jeden s tých pohodových filmov do vašej domácnosti, na ktorý sa dá pozerať a sám si ho dám minimálne ešte jeden krát, kedže som sa zas až tak naplno nevedel venovať filmu a zaroveň aj slečne vedľa mňa, ktorá ma lepší hrudník ako nejaký The Rock. 70% - 3* ()

Reklama

honajz 

všetky recenzie používateľa

Nepovedený multi-kulti korektní pokus o Die Hard Reloaded. Jenže tam, kde je Smrtonosná past uvěřitelná, záporáci občas chytřejší než hrdina, a kde je i větší porce napětí díky nejednoznačnosti situace, tady je zcela jasno, že i kdyby měl hlavní hrdina potřebu nasadit křídla, nasadí je poletí. Hvězdička za triky, kluci se u písíček museli pěkně zapotit. ----- Průběžné poznámky: Být tak blízko, tak ho to roztrhá celého. Dělá v garáži a mají na zupr luxusní bejvák? Dvěma bělochům se narodily kudrnaté hispánské děti? Multi-kulti vyváženost: Japonec a za pojišťovnu černoch a běloch. Vsadím se, že běloch bude Ten zlý. Budova je energeticky soběstačná, bo dva větrné mlýna - ha ha, ekologická agitka k tomu. Urve se vám kus zdi, a vy hned nevoláte ochranku a nespustíte alarm? Politicky korektní přehlídka pokračuje - po úžasně adaptovaném hendikepovaném muži je zde dítě, které má astma, a VŠICHNI zlí jsou běloši. Jako fakt celou bezpečnost a její ovládání necháte cizímu chlápkovi v tabletu a nemáte náhradní přístup? Když vám manželka pouští ve videohovoru, co vidí, asi je pitomost se jí ptát, co vidí. Tvl. chlápek zahesluje ovládání tabletu, je jediný, kdo zná heslo, a ty si ho zastřelíš? Ty jo, fakt ten běloch pojišťovák byl hajzl! Máte citlivá data, a necháte si jen jeden originál a nikde je nezálohujete? Ale no tak! ()

pepo 

všetky recenzie používateľa

Mrakodrap mohol byť čímkoľvek. Nostalgickým ohliadnutím, adrenalínovým akčňákom alebo strhujúcim katastrofickým filmom. Je však iba nudným B- čkom so slušným rozpočtom, jednou skvelou scénou a hviezdou, ktorá by si mala dávať pozor s kým spolupracuje. Svojim poňatím najviac pripomína slabšiu Povodeň (takže zabudnite na Die Hard alebo Sklenené peklo). Tá takisto pracovala s akčným príbehom v katastrofickým kulisách. Robila to však nápaditejšie, svižnejšie a zábavnejšie.Tešil som sa na to. Moja chyba. 5/10 ()

Yoshitsune 

všetky recenzie používateľa

Dwayne Johnson, se v poslední době snaží a snaží se hodně, a já jeho snahu oceňuji a oceňuji i tenhle film, který je sice béčko, ale nehraje si na něco víc. Samotný mrakodrap je super, má spoustu vychytávek a neni to jenom nějaký barák. Film je od začátku, dobře našlapaný a servíruje akční scény, jak na běžícím pásu. Akce se skládám z bitek, honiček a ze dvou naprosto šílených a přepálených akrobatických scén. Ale od té druhé, filmu tak nějak začne docházet dech a finále neni tak našlapané, jako první polovina, která je fakt super. A taky zamrzí slabší Asijská sestava a pak hlavní záporak, hodně bu bu bu, ale je to mamlas. Ale celkově je to fajn a kdyby to bylo o něco delší a Johnson, by si padouchy odchytával po jednom, jak to kdysi dělával Bruce Willis, tak by snad nebylo co vytknout. ()

Galéria (46)

Zaujímavosti (7)

  • Natáčelo se od 14. srpna do 17. listopadu 2017 v Hong Kongu a Kanadě. (Varan)
  • Zbraně použité ve filmu byly český samopal Scorpion EVO 3, TAR-21, KRISS Vector a Grand Power X-CALIBUR. (K98)
  • Keď Botha (Roland Møller) zasiahne černošského strážnika, pri jeho páde je vidieť, že mu pištoľ z ruky vypadla. V ďalšej scéne ju však stále drží v ruke. (johnsnow)

Súvisiace novinky

Dungeons & Dragons se dočká i seriálu

Dungeons & Dragons se dočká i seriálu

12.01.2023

Již letos v kinech uvidíme filmovou adaptaci populární hry na hrdiny Dungeons & Dragons. Snímek Dungeons & Dragons: Čest zlodějů natočili John Francis Daley a Jonathan M. Goldstein (Noční hra… (viac)

The Rock míří do džungle

The Rock míří do džungle

10.04.2017

Dwayne Johnson se nefláká. Letos ho uvidíme v Rychle a zběsile 8, Pobřežní hlídce a Jumanji, tedy ve třech docela velkých filmech, a do budoucna to s ním bude podobné. V roce 2018 nám naservíruje… (viac)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bolo zmenené