Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Peter (Michael Peňa) žije se svou ženou a dvěma dcerami poklidný život. Jedinou komplikací jsou Peterovy podivné noční můry, které ho zaprvé odvádějí od rodiny a zadruhé ukazují vize útoku na město nějakým tajemným nepřítelem. Jak se ovšem brzy ukáže, sny se změní na nelítostnou realitu... (C0r0ner)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (106)

Lacike 

všetky recenzie používateľa

V prvej polhodine sa buduje napätie a szivame sa s celkom sympatickymi postavami. Nasledne vypukne invazia na trikovej urovni Skyline. A v poslednej tretine sa karty obratia, co sa mi pacilo najviac a skoda, ze prave tuto liniu film este viac nepreskumal. Vysledok pripomina pilot k nejakemu zaujimavemu sci-fi serialu ktoreho dalsie diely by som rad videl. Alebo aspon filmove pokracovanie. Aj ked film prilis originalny nie je, tak je to rozhodne jeden z najlepsich filmov od Netflixu. 7/10. ()

silentname 

všetky recenzie používateľa

"Extinction" som si nakoniec skutočne užil. Mám pocit, že je tu celkom dobrý film, ktorý má dobrú myšlienku a dobré zvraty, ktoré z neho pre mňa robia príjemnú jednorázovú záležitosť. Neviem či by som si to pozrel niekedy znovu, lebo keď človek už videl tie zvraty, tak neviem či to môže ešte niečo reálne ponúknuť. Keď už človek vie čo sa bude diať, akosi to stráca to kúzlo toho, keď si uvedomíme čo s čím súvisí a v akom svete sme sa ocitli. Ale nevadilo mi to vidieť raz. Mám pocit, že herecky je to celkom okey zvládnuté, má to dobrých ľudí, ktorí sa snažia tomu dať maximum čo môžu. Scenár je podľa mňa tiež celkom dobrý. A je tu aj pár dobrých myšlienok. Niektoré v centre filmu, iné pri konci, no dokážem si z toho niečo odniesť. Takže tam dávam filmu kredit. Efekty sú podľa mňa skutočne mizerné. Nemám viac čo k tomu dodať. Hoci to nie je taká katastrofa, ako v niektorých TV katastrofákoch, tak úvodná explózia je podľa mňa otrasná a niektoré iné efekty na tom nie sú o moc lepšie. Okrem toho tradične je tento film zameraný na našu rodinu a na to, aby prežila celá rodina. Tak to funguje vo všetkých amerických katastrofických filmoch, lebo rodinu neslobodno rozdeľovať a tým pádom vieme aj určiť kto prežije, kto naopak umrie a podobne. Tieto veci mi skutočne nerežú, lebo už sú maximálne klišé. Takže výsledne poviem, že je to ľahké sci-fi s dobrými nápadmi, no klišé momentkami zo všetkých amerických katastrofákov. Mne to osobne nevadilo a dokonca som si sledovanie celkom užil. Ale viem si predstaviť, že iných to baviť nemuselo. Rozhodnutie nechávam v tomto smere na vás. Hodnotenie: B ()

Reklama

Rathalos 

všetky recenzie používateľa

Tak uprimne som necakal,ze ma tento sci-fi film az tak velmi zaujme,Extinction ma vybornu pointu,je dobre natoceny,fajn herecke obsadenie,hlavne Michael Pena,ktory je uz predsa len ostrielany v hereckej brandzi a este aj efekty sa vydarili,takze za normalnych okolnosti by som dal styri hviezdy,ale kedze je to prekvapivo dobre,tak dam pat...:⁠-⁠) ()

Havaj8 

všetky recenzie používateľa

Na Netflix je to řekněme průměr, ale vzhledem k tomu, kolik toho poslední dobou produkujou, tak slušnej průměr v žánru sci-fi. Není tu nic, co by vyloženě vadilo, akce by mohlo bejt sice víc, ale rozpočet zřejmě nedovolil. Hodně zdaleka to mohlo připomínat Válku světů, akorát levnější verzi. S absencí toho něčeho mimozemskýho, což pro mě škoda, já tohle úplně vítám. Každopádně zápletka to celý rozšifrovala k mýmu překvapení a předpokládám, že i ostatních. Dost možná se tu plánovalo i pokračování, ale asi to takovej úspěch nesklidí. ()

Shakers 

všetky recenzie používateľa

Bavilo ma to. Aj keď to mohlo byť lepšie. Veľké mínus je to, že nízko-rozpočtový film a že to točil neskúsený režisér. S lepším režisérom by to mohlo mať fakt namakanu atmosféru, pretože príbeh je dosť dobrý a pekne sa v závere rozplieta. Herci sú v pohode, Peña utiahne film, no keby to malo trošku lepšie efekty a hlavne atmosféru, tak by to bol fakt výborný filmík. Každopádne ma bavil Extinction aj tak, film plynie ako voda a príbeh má čím upútať. Keď vidím to hodnotenie ja si jednu * pridám. 75% - 4* ()

Galéria (5)

Zaujímavosti (5)

  • Scénář pro Extinction, napsaný Spenserem Cohenem, byl v roce 2013 vyhodnocen jako jeden z nejlepších nezrealizovaných scénářů. (Martrix)
  • V roce 2016, když se rozhodlo, že se bude scénář Extinction realizovat, byl pro hlavní roli zvažován James McAvoy. (Martrix)
  • Scéna v podzemí byla natáčena na trase Bělohradského metra, která nebylo do dnešní doby dokončena. (Martrix)

Reklama

Reklama