Reklama

Reklama

Bandy Jesseho Jamesa (Robert Duvall) a Colea Youngera (Cliff Robertson) sa preslávili prepadávaním vlakov, dostavníkov a bankovými lúpežami v Missouri. V skutočnosti však pomáhali chudobným roľníkom v boji proti mocným železničným spoločnostiam. Jedni ich považovali za hrdinov, iní za chladnokrvných zločincov. V roku 1876, keď sa k nim spravodlivosť opäť raz obrátila chrbtom, šéfovia Jesse a Cole sa dohodli, že spoja svoje sily a vylúpia prvú národnú banku banku v minnesotskom Northfielde, najväčšiu banku na západ od rieky Mississippi. Plán bol celkom dobrý, lenže potom sa stalo niečo, s čím nikto nerátal. A následky boli desivé... (TV JOJ)

(viac)

Recenzie (19)

Karamanlis 

všetky recenzie používateľa

Westernov, pojednávajúcich o Jamesovsko-Youngerovskom gangu bolo natočených viacero, v máloktorom sú však ústrednými postavami bratia Youngerovci (najmä Cole), pričom Jesse a Frank Jamesovci sú odsunutí na vedľajšiu koľaj. Duvallovo stvárnenie Jesseho Jamesa je možno blízke reálnej podobe tohto legendárneho banditu, z filmového hľadiska je však absolútne nezaujímavé. Inak je ale Veľká Northfieldská lúpež vo všetkých ohľadoch iba priemerným westernom, v ktorej sa divák iba zriedka dočká nejakých dramatických momentov či pútavých prestreliek. ()

RHK 

všetky recenzie používateľa

Jeden ze 100 nejlepších westernů - 100 Greatest Western Movies http://www.csfd.cz/uzivatel/136528-rhk/. No, pro mne je to však nudný a filmařsky nepovedený western. Bez kapky napětí a ukecaný, neakční a spíše nefilmově televizní. Viděl jsem tohle už jako čtvrtý film o Jesse Jamesovi a jeho bandě a je jednoznačně nejhorší. Doporučuji o tomhle tématu raději film Psanci (1980) s Davidem Carradinem http://www.csfd.cz/film/4340-psanci/, nebo moderněji pojatý Američtí psanci - Psanci Ameriky (2001) s Collinem Farrellem http://www.csfd.cz/film/18208-psanci-ameriky/. Solidní a drsný byl i western Jesse James (1939) http://www.csfd.cz/film/24215-jesse-james/. Takže, bohužel, patrně všechny zajímavé záběry z uvedeného filmu Velká Northfieldská loupež jsou v traileru: http://www.theinsider.com/videos/3308534_The_Great_Northfield_Minnesota_Raid ()

Reklama

Deimos 

všetky recenzie používateľa

TV/// Obsazení 5/10 Děj 5/10 Hudba 4/10 Efekty 6/10/// +dobré přestřelky -zdlouhavé/// Docela zvláštní, podivný western. V některých momentech dobrý, v jiných průměrný a zdlouhavý. Cliff Robertson měl charisma, zato Robert Duvall byl dost nesympatický. Zpracování docela ušlo, ale znám mnoho lepších westernů, tohle je jen zajímavý průměr./// Celkem 50%/// ()

Martin741 

všetky recenzie používateľa

Westerny uz v 70. rokoch nemali co ponuknut, nevideli sa mi ani westerny s velikanom marlonom Brandom ....... to uz radsej spagetaky ....... plana westernova maketa a este horsie dialogy ......dal bych jedneho spunta, len ma aspon oslovilo to, ze cast obyvatelovo US statu Missouri povazuje istu tlupu za zlocincov, druha polka ludi tu tlupu chvali .......40 % ()

sud 

všetky recenzie používateľa

I tvůrce slavné "Invaze lupičů těl" ve svých začátcích natočil western. A povedl se mu. Vzal si na paškál Jesse Jamese a slavné vyloupení banky v Northfieldu, které skončilo krvavou přestřelkou. Film je velmi příjemně natočen, neztrácí tempo a závěrečná přestřelka je velmi efektní. V roli Jesse Jamese Robert Duvall, Cola Youngera si zahrál Cliff Robertson. ()

Galéria (26)

Zaujímavosti (2)

  • Když Youngerův (Cliff Robertson) gang dorazí do Northfieldu, v blátivé ulici jsou jasně viditelné stopy po pneumatikách automobilů. (Marek06)
  • Když během baseballového zápasu hráč zvedne rozstřelený míček, v pozadí je vidět auto, které se v dálce pohybuje po silnici. (Marek06)

Reklama

Reklama