Reklama

Reklama

Všechny malé zázraky

  • USA All the Bright Places
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Dva náctiletí s osobními problémy si mezi sebou vytvoří silný vztah, když vyrazí na očistnou cestu na neobvyklá místa státu Indiana. (Netflix)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (60)

freddy 

všetky recenzie používateľa

Ona je nešťastná, protože jí zemřela sestra. On je nepředvídatelný, samotářský a divný. A oba dohromady se snaží žít a přežít ve světě, s nímž si neví tak úplně rady... Tahle teenage romance není primárně taková ta veselá optimistická záležitost, jako spíš hodně závažná studie toho, jak složitý může být život s bipolární poruchou, a že ani láska nemusí zachránit člověka, nad nímž nemoc přebírá kontrolu. Ale zde je z mého pohledu největší kámen úrazu. Ve filmu se totiž divák snad ani nedozví, že Finch trpí bipolární poruchou. Kdybych nečetl knihu, řekl bych si, že je to prostě jen takový ten depresivní typ člověka, který k depresi vlastně ani nemá důvod. Ale já knihu četl. A je to snad moje nejoblíbenější kniha v rámci žánru young adult. Poprvé jsem knihu četl v březnu 2017 a od té doby pak ještě minimálně dvakrát. A konec mě pokaždé rozbrečel a totálně rozsekal! Proto nemohu být s filmem spokojený. Mám totiž pocit, že ve filmu a hlavně v chování a vztahu ústřední dvojice jsem se dokázal orientovat jen díky tomu, že jsem dobře znal knihu. Film vynechal mnoho věcí a řadu dalších věcí zjednodušil. Nedozvíme se například, že si Finch rád vyhledává na internetu způsoby sebevražd i se statistikami, kolik lidí se o ní pokusilo a jaká byla úspěšnost. Ve filmu se také neseznámíme s Finchovými rodiči, byť v knize je jedna poměrně důležitá scéna konfrontace Finche s jeho otcem. Je toho mnohem víc, ale nebudu to zde zbytečně rozepisovat. Film je spíše takovým průletem celého příběhu popsaného v knize, který na papíře funguje fantasticky. A taková poslední výtka je v obsazení Finche. Justice Smith prostě není Finch! Nemá charisma knižního Finche, a to je bohužel špatně. V knize je Finch popsaný úplně jinak, jako vysoký, hubený, modrooký. A určitě to v knize není černoch ani míšenec. Když jsem četl knihu, představoval jsem si na roli Finche Nicholase Houlta. Hned by to vypadalo jinak... Závěrem přemýšlím, jestli by se mi to líbilo, kdybych nečetl knihu. Asi bych to označil za průměrný příběh se smutným koncem. Ale byl bych zmatený, proč se postavy chovaly tak, jak se chovaly. A tak hodnotím jako slabší průměr. ()

Arsenal83 

všetky recenzie používateľa

Matematika asi nepustí, pretože nechápem, ako môžu mať dvaja "náctiletí" dokopy 45 rokov. Nevadí. Viac vadí, že Netflix pokračuje vo svojej vyprahnutej korektnosti a mení si literárne diela, ako sa mu zapáči. Proste ak spisovateľ napíše vychrtlý blonďák, tak Netflix to zmení na inžiniera z Ugandy a môžete sa aj posrať. Na druhej strane našťastie nepopustil uzdu svojej zvrátenej fantázii a ani jedna z postáv sa na konci nepremení v úchyláka, ani si nechce zmeniť pohlavie. A tomu by sme mali v prípade Netflixu byť nadmieru vďační. Ponechal to v rovine dvoch normálnych heterákov s tínedžerskými problémami, žiaľ s plochými dialógmi, ktorým niekedy chýba hudba. V hluchých pasážach je tej hudby zas až habadej a naozaj kvalitnej. Divák však často máva pocit, že ide len o nejakú konverzačku, v ktorej totálne chýba chémia. Podľa mňa nevhodne vybraná dvojica. ()

Reklama

Klara 

všetky recenzie používateľa

Tak tohle mi naprosto sedlo. Zatímco kniha mě tolik nezaujala, tady jsem brečela v podstatě v průběhu celého filmu. Nutno říci, že tomu napomáhal krásný a citlivý soundtrack a herecký výkon obou hlavních představitelů, hlavně tedy Elle Fanning. Pláč nepřestával ani po 15 minutách od dokoukání filmu, a to jsem si pamatovala z knihy, jak to skončí. Krása a obrovské překvapení. ()

silentname 

všetky recenzie používateľa

"All The Bright Places" bude opäť filmom, ktorý si ma získal svojou srdečnosťou. Čakal som od toho ľahkú romantiku, no reálne mám pocit, že to je o niečo lepšie než som predpokladal. Možno za to môžu aj herecké výkony, no rovnako by som povedal, že film má srdce na správnom mieste. Ak ste v živote stratili niekoho blízkeho, alebo ste vnútorne prežívali podobné pocity ako naša hlavná hrdinka Violet, myslím si, že si ten film užijete viac. Pretože budete mať pocit, že s vami hovorí. Štart je podľa mňa skvelý. Jedno z najlepších stretnutí hlavných hrdinov, ktoré som videl. Elle Fanning je pre mňa dnes už skoro zárukou, že podá dobrý výkon. A možno toto nie je jej najlepší, no v momente ako sa začne usmievať a smiať, dáva svojej postave tú správnu charizmu. Je super, že sa film sústredí hlavne na našu ústrednú dvojicu. Takisto sa mi páči ako ju Finch volá Ultraviolet. Má to niečo v sebe. Ostatné postavy toho do filmu moc nepridávajú, ale myslím si, že nejako toho ani moc pridávať nemusia. Skôr posúvajú dej a ukazujú, ako sa Violet dokáže pomaly opäť postaviť na nohy a byť schopná kráčať životom. A je skvelé vidieť, že si vnútorne ani spočiatku neuvedomuje, že má vo svojom živote oporu a priateľa, ktorý jej vnútorne pomáha vyrovnať sa so svojou stratou. A možno ten človek sám potreboval pomôcť. Len si to v tom momente neuvedomovala. Obaja hrdinovia pôsobia veľmi skutočne. A vďaka tomu som si dokázal film skutočne užiť. Myslím si, že odporúčať môžem. Dalo mi to viac než som čakal a som filmu za to vďačný. Hodnotenie: B+ ()

misterz 

všetky recenzie používateľa

Ja som len zvedavý, kde bude Elle Fanning hrať, keď už bude stará na postavy problémových mladých dievčat a čudných, napoly zasnených a napoly nafetovaných stredoškoláčiek. Obávam sa, že skončí v psychologických drámach, čo do veľkej miery znehodnotí môj obľúbený žáner. Fakt nechápem čo kto za čo, že ju väčšina berie ako úžasnú herečku. Podľa mňa v nej nie je ani zamak talentu. No a čo príbeh? Ten nemá zmysel nejako bližšie rozoberať, pár rádoby múdrych rečí o tom, z čoho sa treba v živote radovať, asi tak. K tomu pár výkrikov do tmy v zmysle neviem čo so sebou a začalo ma svrbieť v trenírkach, pomôžeš mi s tým? Ja ti to nezištne vrátim samozrejme, ako čudák čudákovi. Pokiaľ to aj malo nejakú myšlienku, tak všetko autori zabili tým, že akonáhle sa jej dostal chlapec do nohavičiek začalo to ísť s ich vzťahom z kopca. V tomto ponímaní potom vyznieva celý záver ako trápna sprostosť. Charakter postáv mi tiež išiel na nervy rovnako ako vždy kde hrá Fanning - zasnená a utrápená dievčinka sa len tak pofľakuje po škole, na moste stretne ďalšieho akože inteligenta a školského čudáka, ktorý nevie čo od dobroty so sebou, tak sa vykúpe v jazere.... No patetický banálny sajrajt. Jdu blejt velebnosti. 10/100 ()

Galéria (9)

Zaujímavosti (5)

  • Ačkoliv se film odehrává v Indianě, natáčení probíhalo v sousedním (východním) státě Ohio. (noelcoward73)

Reklama

Reklama