Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Zdeptaný bankový úradník Arvid sa stane hrdinom, keď takmer omylom zneškodní lupiča. Naivný muž, ktorého práve opustila milenka Hanne naletí však podvodníčke Astrid, ktorá sa mu predstaví ako manželka uväzneného zločinca, a chce jej pomôcť. Prehovorí svojho brata Haralda, skúseného kriminálnika, aby mu pri tom pomohol. Spolu s troma Haraldovými podriadenými potom rafinovane prepadnú pancierové auto s peniazmi a neskôr oslobodia lupiča z väzenia. Pôvodný zámer sa však neskúsenému Arvidovi rýchlo vymkne spod kontroly a muž sa ocitne uprostred výbuchov a prestreliek, pri ktorých sú početné obete. (oficiálny text distribútora)

(viac)

Recenzie (166)

T-pack 

všetky recenzie používateľa

Moc dobrá tragi-, která se pomalu ale jistě v jednadevadesáti minutách mění na -komedii. Už před koncem jsem si říkal, jaktože na něj čeká, když je venku? Ten konec byl prostě mega šleha! A asi to aj bude první Dánský film, který jsem kdy viděl. Navíc je to film, který jedině přesvědčí, že vypínat předčasně je naprosto zavádějící. ()

ScarPoul 

všetky recenzie používateľa

Videl som to keď som mal dvanásť. Vtedy som tomu moc nerozumel. Z odstupom času a v súčasnosti ale musím konštatovať, že sa jedná o žánrovú chuťovku. Je plná čierneho humoru, skvelých postáv a množstva situácií, kedy sa pokazí to, čo sa pokaziť môže. V zásade taký odľahčený Pusher. Hoci bez tých drog. Koniec to hrá trošku na biblickú nôtu, ale vzhľadom na to, že jedná z ústredných hudobných tém bol kresťanský chór mi to neprišlo ako päsť na oko, skôr ako príjemná vsuvka a vtip, ktorý sa budoval celým príbehom. Vo veľa ohľadoch to najlepšie čo Jensen napísal. V podobnom štýle sa nesú aj jeho najlepšie diela. Za mňa obrovská spokojnosť. ()

Reklama

Morloth 

všetky recenzie používateľa

Pro mne osobně velké zklamání. Krom toho, že film nabízí příjemnou dávku bizarní absurdity, mne nikterak neoslovil. Po herecké stránce nikterak chytlavé, po té filmařské hodně nízkorozpočtové (což mínus není), ale často zbytečně amatérské (i když výbuchy automobilů mne bavily). Co mi na snímku nejvíce vadilo byla absence výraznějšího tempa a značná absence humoru. ()

Crocuta 

všetky recenzie používateľa

Cesta do pekla (nebo do nebe - máte-li patřičnou protekci a nezaměnitelné jméno - viz závěr snímku) bývá dlážděna dobrými úmysly - zvláště v podání altruistického trouby a jeho drsného bratra ztvárněného vynikajícím Kimem "Pusherem" Bodniou. Jestli tohle bylo natočeno opravdu podle skutečných událostí, tak tuzemská černá kronika musí být pouze slabým odvarem té dánské :-)) . ()

Anderas 

všetky recenzie používateľa

Pekelně černý humor a absurdita a komičnost násilí nabírá s novou kulturou nový rozměr. Až jsem se sám za sebe stydět jak moc jsem se u všech těch brutalit třískal smíchy. Ale cožpak se tomu šlo ubránit? Celý ten tragikomický osud ušláplého úředníčka je lemován tak gigantickou porcí hlášek, ultranásilných scének a point, že zkrátka musíte shlížet s nadhledem, jinak se z toho zblázníte. Dokonalé proslovy o lopatičkách, kuchařích, Vukovi-jugoslávci i jeho mafii, o Hanne v obýváku a kuchyni, o nešťastném osudu jedné metalové kapely, o hektolitrech krve, tisícech zbytečných mrtvol a o žádných výčitkách svědomí. A jedna z posledních hlášek je tak geniální, že by se ní i současná legislativa mohla inspirovat: "Jsi gay...šup s tebou do pekla" :-))) ()

Galéria (8)

Reklama

Reklama