Reklama

Reklama

Temný Kraj

(seriál)
  • Česko Temný Kraj
Česko, (2017–2019)

Réžia:

Jitka Bártů

Hudba:

Robert Jíša

Hrajú:

Lukáš Vaculík, Kristýna Badinková Nováková, Jan Teplý ml., Karel Zima, Martin Trnavský, Saša Rašilov nejml., Tereza Kostková, Jan Novotný (viac)
(ďalšie profesie)

Série(2) / Epizódy(26)

Obsahy(1)

Pražský elitný kriminalista z oddelenia vrážd Petr Kraj (Lukáš Vaculík) dáva zo zdravotných dôvodov zbohom veľkomestu a usadí sa na chátrajúcej fare po svojom strýkovi v malebnom kraji opradenom strašidelnými legendami a povesťami. Na zdanlivo pokojnom vidieku sa však cíti opustený rovnako ako osamelý strom za dedinou, ku ktorému ho viažu spomienky z detstva. Jeho návrat ku koreňom nie je nijako ľahký, ale postupne si zamiluje nostalgickú atmosféru a tajomnú malebnosť vidieka. Navyše stretáva aj nových kolegov z okresného oddelenia, ktorí sa vďaka nemu dostanú k vyšetrovaniu spletitých prípadov sériových vrážd a získajú príležitosť profesijne aj osobnostne rásť. Plachá Naďa Hamplová (Kristýna-Fuitová Nováková), snaživý Vojta Coufal (Jan Teplý) a bodrý Pepa Sláma (Karel Zima) sa vyznajú v temných zákutiach svojrázneho kraja. Petrovi sú nielen najlepšími parťákmi pri objasňovaní zločinov, ale aj spoľahlivou oporou vo chvíľach, keď všetkým nemilosrdne ubieha drahocenný čas pri vyšetrovaní zločinov. (TV JOJ)

(viac)

Recenzie používateľa Beau k tomuto seriálu (4)

Temný Kraj (2017) 

Nejstrašnější je to rozvláčné tempo vyprávění + reklamy. Kdyby se to trochu sestříhalo, už bychom po prvním díle znali vraha. Postava komisařky Hamplové je napsaná tak strašně, že by fakt měla vzít tu práci na obci za tu paní, co jde na mateřskou. Dvě hvězdy za Vaculíka, který jediný hraje a to přidávám. Po druhým dílu ubírám na 20 %. Utrpení. Když už autorky scénáře neví, jak to chodí u policie, tak ať se sakra podívaj na nějakou kriminálku. Samozřejmě ne na Primě. ()

Hriešnici 1/2 (2017) (S01E05) 

Najde se mrtvý taxikář a naši kriminalisté se horečně pustí do vyšetřování: ambiciózní snaživec mudruje jestli jim to zase kraj nevezme a něco si pořád zapisuje do notesu velikosti A2, Hamplová přemýšlí co bude dělat k večeři a grafoman hledá analogii s místní legendou ze 16. století. No a Vaculík řeší záhadu, proč mu každý den ujede autobus do Prahy (doslova, ne obrazně). A mrtvých přibývá... ()

Hriešnici 2/2 (2017) (S01E06) 

Seriál zřejmě sponzorují Spojené svíčkárny, s. r. o. Jinak si neumím vysvětlit, proč má dospělý heterosexuální muž, kterému funguje elektřina, neustále v pokoji zapáleno několik svíček. ()

Zjavenie 2/2 (2017) (S01E12) odpad!

Pokud mě někdy unese psychopatický vrah, tak prosím, moc prosím, ať mě nezachraňuje tahle banda hňupů! ()

Reklama

Reklama