Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Torkild, vodca gangu kodaňských zlodejíčkov, túži uskutočniť  svoj posledný zločin, ktorý mu zaistí bezstarostný život v cudzine. Stretne ho šťastie v podobe Muža z Fara, bezcitného kriminálnika, ktorý ho najme spolu s tromi kumpánmi, aby ukradli vrece so štyrmi miliónmi dánskych korún. Štvorlístok sa rozhodne utiecť do Barcelony. Cestou sa im však rozbije auto, pričom objavia opustený dom, ktorý býval reštauráciou.  Tak sa im ponúkne  šanca vybudovať si rodinný život, ktorý im vždy chýbal... (Film Europe)

(viac)

Recenzie (244)

Petroff 

všetky recenzie používateľa

- "Co čumíš? Seš hluchá nebo co? Říkám, co čumíš? Budeš civět? Ty seš ale hnusná. Velká, tlustá kráva. Kráva zasraná." ... BUUMMM - "Co to děláš? Střílíš mý krávy?" - "Já nevěděl, že byla vaše." - "Tu krávu mi zaplatíš! Čím jsi ji to zastřelil?" - "To je Desert Eagle. Izraelská, vojenská. Největší pistole všech dob. Vemte si ji. Za tu krávu." ()

petero 

všetky recenzie používateľa

Príbeh štyroch kamarátov v pokročilom veku zarábajúcich si na živobytie nelegálnym spôsobom, napr. predajom pašovaných cigariet – dosť neistý zárobok. A tak keď namiesto tvrdých príde kamión naložený lajtkami – no poľský vodič si to poriadne odnesie. Ako náhradu za tento prúser ich miestny mafián pošle vyzdvihnúť kufrík. Medzitým jeden z nich oslávi narodeniny svojským spôsobom a zrazu si uvedomí – „Preboha, veď už mám 40 a stále strieľam ľudí“. A tak s kufríkom peňazí a jedným raneným kamarátom sa rozhodnú zdrhnúť do Barcelony. No cestou cez les im vyhorí dodávka a tak sa na čas zložia v opustenej, schátralej reštaurácii... Postavy v tomto filme sú tak nádherne vykreslené, že jednoducho nejde si ich nezamilovať. Každý z charakterov je neskutočne rozdielny a pritom ich spája nerozlučné priateľstvo. Dej je prešpikovaný takými hláškami a situáciami, že toto môžem bez váhania zaradiť medzi také kulty ako je napr. Zbaľ prachy a vypadni. ()

Reklama

korbitch22 

všetky recenzie používateľa

Pro mě nejlepší skandinávský film o partě přestárlých mafiánů....kteří na nebezpečném sklonku svých zlodějských kariér neví kam dál a začnou objevovat krásy vyfukování vajíček..... :D děláš to úplně špatně Torkilde :) Scénář plný úžasných postaviček a skvělých dialogů,s dokonalým vykreslením charakterů ústřední čtveřice,díky dokonalým flashabackovým scénám na jejich dětství. Jeden z nejpříjemějších filmů na světe,který pro mě objevil Madse Mikkelsena,který je pro mě Dánským Johnym Deppem. Nádherný film... 100%. ()

C0r0ner 

všetky recenzie používateľa

Nebyla to taková šaškárna jako třeba Jackpot (což jsem čekal), ale spíš zajímavá gangsterka, která byla jiná především tím, že to bylo vystavěné úplně jinak než většina běžných filmů. Severní Evropa prostě točit filmy umí a dokázala to už mnohokrát a ani Blikající světla nejsou výjimkou. Podruhé bych to už ale asi vidět nemusel. 75% ()

dezorz 

všetky recenzie používateľa

nielen japonci a island maju vela spolocne, ako si to pri nezodnom popijani brendevinu vysvetlili 2 hlavne postavy fridrikssonovho filmu cold fever, ale vobec cela severska skandinavia. spriaznenost s prirodou, zadumcivost, moralnu flexibilnost, a hlavne nekonecnu melancholiu. a aj ked v nasej distribucii nie je vela severskych ani japonskych filmov, aj z tych par sa da vidiet velka podobost. pohodovost, pomalost, premyslenost, ci uz ide o kuchynske pribehy alebo o guy ritchieovsky zapletenu a smiesnu gagsterku ako su blikajuce svetla. ale aj tu, v zapletenosti a smiesnosti sa najde cas na premylsanie nad zmyslom zivota. preco nie, v gangsterke je na to najviac prilezistosti, najviac sa tam predsa zabija. :) mily film. ()

Galéria (12)

Reklama

Reklama